Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Πανηγυρίζει 25 με 27/10 ο ιερός ναός του Αγίου Δημητρίου στην άνω πόλη

Πάτρα: Πανηγυρίζει 25 με 27/10 ο ιερός ν...

Ανήμερα της εορτής, το πρωί της Πέμπτης 26/10, στην Θεία λειτουργία θα χοροστατήσει ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος

Με λαμπρότητα και εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια θα τιμηθεί στις 26 Οκτωβρίου 2023 η μνήμη του Αγίου ενδόξου μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλήτου στον ομώνυμο ιερό ναό στην άνω πόλη της Πάτρας.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της Θρησκευτικής Πανηγύρεως του ανακοινώθηκε, την παραμονή της εορτής, την Τετάρτη 25/10 στις 18.30 θα ψαλεί ο μέγας πανηγυρικός εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου, ο οποίος και θα κηρύξει το Θείο λόγο.

Θα ακολουθήσει στις 22.00 ιερά αγρυπνία έως περίπου μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα, όπου θα προεξάρχει και θα μιλήσει ο πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών, αρχιμανδρίτης π. Αρτέμιος Αργυρόπουλος.

Ανήμερα την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2023 στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Πατρών, την αρχιερατική Θεία λειτουργία θα τελέσει ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, ο οποίος και θα μιλήσει για τον Άγιο Δημήτριο που είναι ο προστάτης άγιος και πολιούχος της Θεσσαλονίκης.

Το απόγευμα της Πέμπτης στις 18.00, θα τελεστεί ο Μεθέορτος εσπερινός και ιερά παράκληση ιερουργούντος του εφημερίου του ιερού ναού Αγ. Σοφίας Πατρών, πρωτοπρεσβύτερου π. Στυλιανού Μασσαρά ενώ θα ακολουθήσει η λιτάνευση της ιεράς εικόνας και των ιερών λειψάνων του Αγίου Δημητρίου στους δρόμους πέριξ του ναού.

Ο εορτασμός θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 27/10/2023 με τη Θεία λειτουργία το πρωί επί τη μνήμη του Αγίου Μάρτυρος Νέστορος. Στην πανηγυρική Θεία λειτουργία στο ναό του Αγ. Δημητρίου θα προεξάρχει ο πανοσιολογιότατος αρχιμανδρίτης π. Ιωσήφ Μήλιας από την ιερά μονή Ομπλού.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις