Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αχαΐα: Ψάχνουν το δίκιο τους 5 χρόνια μετά τον πνιγμό της 40χρονης στον Λάδωνα - «Παράτησαν την κόρη μου», δηλώνει ο πατέρας της

Αχαΐα: Ψάχνουν το δίκιο τους 5 χρόνια με...

Πέντε χρόνια μετά τη φριχτή τραγωδία στον ποταμό Λάδωνα όπου η 40χρονη Δέσποινα έχασε τη ζωή της ενώ έκανε ράφτινγκ ο εφιάλτης αναβιώνει στις δικαστικές αίθουσες

«Η μικρή θυμάται δύο πράγματα. Το πρώτο ότι έσβηνε το φως της και ένα δεύτερο φεύγοντας φωνάζε “η μαμά μου, η μαμά μου”», δηλώνει και συγκλονίζει ο πατέρας της 40χρονης Δέσποινας που πνίγηκε πριν από 5 χρόνια στα παγωμένα νερά του Λάδωνα ενώ έκανε ράφτινγκ, με τα ερωτήματα της οικογένειας να παραμένουν αναπάντητα…

Ήταν πριν από 5 και πλέον χρόνια, το Μεγάλο Σάββατο του 2018 (7.4.2018) όταν η 40χρονη Δέσποινα πήγε να κάνει ράφτινγκ μαζί με τα δυο παιδιά της στον ποταμό Λάδωνα. Τότε, ο χρόνος σταμάτησε, καθώς η βάρκα τους ανετράπη και εκείνη βρήκε τραγικό θάνατο, βυθίζοντας στη θλίψη την οικογένειά της.

 Μετά από τόσο καιρό, ο εφιάλτης για την οικογένεια της 40χρονης Δέσποινας αναβιώνει στο δικαστήριο, καθώς ο πατέρας της, Κώστας Αγαπητός, ψάχνει να βρει απάντηση στα ερωτήματα του θανάτου της κόρης του, που πήγε για ράφτινγκ και δεν γύρισε ποτέ σπίτι της για να γιορτάσει τα γενέθλια του αδερφού της.

«Το μόνο που θέλω να φωτίσει ο Θεός τους ανθρώπους που είναι πάνω στην έδρα να αποδώσουν Δικαιοσύνη, να δικαιωθεί η Δέσποινα», δηλώνει ο κ. Κώστας στο LIVE NEWS με τον Νίκο Ευαγγελάτο.

 Το χρονικό της τραγωδίας στον Λάδωνα
Ο θρύλος λέει ότι ο ποταμός ονομάστηκε Λάδωνας, γιατί είναι ήσυχος σαν το λάδι. Όμως, σε αυτά τα νερά έχασε τη ζωή της με τραγικό τρόπο η 40χρονη. «Το συμβάν έγινε το Μεγάλο Σάββατο και τα γενέθλια τα είχε την Κυριακή, όπου θα επέστρεφε η Δέσποινα για να γιορτάσουμε», δηλώνει ο πατέρας της.

Στο παρακάτω βίντεο από το LIVE NEWS με τον Νίκο Ευαγγελάτο, φαίνονται οι αναμνηστικές φωτογραφίες που τράβηξε η άτυχη γυναίκα πριν ξεκινήσει το ράφτινγκ, όπου ποζάρει δίπλα στην 8χρονη τότε κορούλα της με καλή διάθεση και χαμόγελο.

Σήμερα, η κόρη της πάει Β’ Γυμνασίου και ο γιος της είναι στρατιώτης. Όμως, εκείνη δεν τους βλέπει να μεγαλώνουν…

«Έζησε όλο αυτό το σκηνικό. Ότι πήγαμε με την μητέρα μου, την αδελφή μου, για να διασκεδάσουμε και φύγαμε χωρίς τη μητέρα μου», δηλώνει ο κ. Αγαπητός στο LIVE NEWS.

Η μοιραία βάρκα είναι η αριστερή στη φωτογραφία που ανέβηκε στο Facebook από την εταιρεία. Σε αυτή, ξεχωρίζει η μικρή κόρη της 40χρονης με το πορτοκαλί γιλέκο. Το ράφτινγκ ξεκινά και στα μισά της διαδρομής η βάρκα ανατρέπεται, αφού προσέκρουσε σε κορμούς.

«Υπεράριθμη. Είχαν 10 άτομα ενώ ήταν για 8 άτομα με αποτέλεσμα να ανατραπεί η βάρκα και να εγκαταλείψουν το κορίτσι μου στα 7 λεπτά», λέει ο κ. Κώστας. Η 40χρονη κόρη του εγκλωβίστηκε κάτω από κορμούς δέντρων και πνίγηκε.

«Χάρη στον εγγονό μου δεν θρηνώ σήμερα και την εγγονή μου, εκτός από την κόρη μου» δηλώνει ο κ. Κώστας.

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει, οι υπεύθυνοι της επιχείρησης μόλις συνειδητοποίησαν την απουσία της 40χρονης, βούτηξαν μόνο δύο φορές για να την αναζητήσουν. Έψαξαν για 7 λεπτά και την εγκατέλειψαν, θα συμπληρώσει ο πατέρας της.

«Την παράτησαν στα 7 λεπτά ενώ η βιβλιογραφία λέει στα 45 λεπτά. Δεν μπορώ να το δεχτώ αυτό το πράγμα. Δεν μπορώ ότι έτσι ασυνείδητα έκαναν δύο βουτιές και φύγανε και μετά όταν γύρισαν με την πρώτη βουτιά τη βρήκαν στο σημείο που είχε ανατρέπει η βάρκα», δηλώνει ο ίδιος.

«Κάθε Πάσχα ένα μνημόσυνο για εμάς»
Πέντε χρόνια πέρασαν από εκείνη τη μαύρη ημέρα για την οικογένειά τους και οι γονείς της Δέσποινας στοιχειώνονται από τα ίδια αναπάντητα ερωτήματα:

Είχαν οι οδηγοί την απαραίτητη εκπαίδευση;
Εντοπίστηκε άμεσα η 40χρονη;
Μπορούσε να γίνει κάτι διαφορετικά ώστε η κόρη τους σήμερα να ζει;
Ο οδηγός της μοιραίας βάρκας από την πλευρά του ισχυρίστηκε στο δικαστήριο πως επρόκειτο για ατύχημα, πως η Δέσποινα δεν υπάκουσε στις οδηγίες την ώρα που η βάρκα έγερνε και πως, αν και έμπειρη καταδύτρια, δεν κατάφερε να σωθεί όπως οι υπόλοιποι.

«Τελευταία στιγμή είπε μετακινηθείτε από τη δεξιά πλευρά. Και λέω στο τέλος θα πουν ότι φταίει η Δέσποινα γιατί δεν πήγε δεξιά και έπεσε στο ποτάμι», είπε ο πατέρας της.

Αν και το κατηγορητήριο δεν εμπεριέχει την κατηγορία της εγκατάλειψης, ο πατέρας λέει στο LIVE NEWS πως αυτό είναι το μοιραίο λάθος των διοργανωτών.

Η πλευρά των κατηγορούμενων από την άλλη ισχυρίζεται πως ουδέποτε την εγκατέλειψαν αλλά την έψαχναν επί 30 λεπτά κάτω από το νερό για να την βρουν 45 λεπτά αργότερα ακριβώς κάτω από την αναποδογυρισμένη βάρκα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις