Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Πρεσβευτές του κλίματος σε πρόγραμμα μείωσης χρήσης του άνθρακα σε κτίρια, οι Μέγκαν Φοξ και Ρόμπερτ Ρέντφορντ

Πρεσβευτές του κλίματος σε πρόγραμμα μεί...

Μαζί με την διακεκριμένη Αγγλίδα ανθρωπολόγο Dr. Jane Goodall στο πλαίσιο του προγράμματος Buildings and Facilities Carbon Offset Program

Το ότι ο βραβευμένος ηθοποιός, σκηνοθέτης και παραγωγός Ρόμπερτ Ρέντφορντ είναι μάχιμος οικολόγος και περιβαλλοντολόγος εδώ και δεκαετίες, το γνωρίζει ο κόσμος και πράγματι ο 87χρονος σήμερα Αμερικανός καλλιτέχνης δεν παύει να αναλαμβάνει νέες πρωτοβουλίες που έχουν ως στόχο την προστασία του περιβάλλοντος και του πλανήτη Γη όπου ζούμε.

Όπως διαβάσαμε στο www.globenewswire.com, ο αγαπητός ηθοποιός με την τόσο σημαντική και μεγάλη σε διάρκεια καριέρα, μαζί με την 89χρονη Dr. Τζέιν Γκούντολ που είναι Αγγλίδα ανθρωπολόγος και έχει ασχοληθεί με την προστασία από τον αφανισμό των άγριων χιμπατζήδων, καθώς και με την 37χρονη ηθοποιό Megan Fox των ταινιών «Transformers» ανέλαβαν χρέη «πρεσβευτών του κλίματος» για το Πρόγραμμα BFCOP - Buildings and Facilities Carbon Offset Program της DevvStream & του παγκόσμιου βεληνεκούς μη κυβερνητικού οργανισμού Global Green.

Σε κοινή τους ανακοίνωση οι τρεις αυτές τόσο διαφορετικές προσωπικότητες που σμίγουν τις δυνάμεις τους σε ένα κοινό σκοπό για το καλό του περιβάλλοντος αναφέρουν:

«Το θέμα της φετινής Climate Week/ Eβδομάδα Για το Κλίμα είναι “Μπορούμε και Θέλουμε”, πώς να κάνουμε περισσότερα και γρηγορότερα. Ένας τρόπος να το πετύχουμε είναι μέσω της μείωσης δραστηριοτήτων που έχουν σχέση με τη χρήση άνθρακα σε κτίρια τόσο οικιακά όσο και εμπορικά, θεσμικά (κυβερνητικά, δημαρχιακά, κ.α.) στο πλαίσιο της παγκόσμιας προσπάθειας μείωσης των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα.

Είμαστε ευτυχείς που συμπορευόμαστε με την DevvStream και την Global Green ώστε να ευαισθητοποιήσουμε τον κόσμο & να βοηθήσουμε το Πρόγραμμα που αφορά στα κτίρια και σχεδιάστηκε για να επιταχύνει την υιοθέτηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας περιορίζοντας όσο το δυνατόν γίνεται τη χρήση άνθρακα».

Είμαστε ευτυχείς που συμπορευόμαστε με την DevvStream και την Global Green ώστε να ευαισθητοποιήσουμε τον κόσμο & να βοηθήσουμε το Πρόγραμμα που αφορά στα κτίρια και σχεδιάστηκε για να επιταχύνει την υιοθέτηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας περιορίζοντας όσο το δυνατόν γίνεται τη χρήση άνθρακα».

Η Global Green όπως αναφέρει το άρθρο, οραματίζεται έναν κόσμο όπου δεν θα συγκρούονται οι οικονομικές μας ανάγκες με ένα σύστημα και τρόπο ζωής που δεν θα βλάπτει το περιβάλλον, σύμφωνα με τον CEO του οργανισμού, William Bridge.

Aποτελεί σίγουρα μία σημαντική πρωτοβουλία δεδομένου του ότι σύμφωνα με έρευνες, ένα 40% παγκοσμίως, των εκπομπών του βλαβερού διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα αποδίδεται σε κτίρια που δεν πληρούν τις σύγχρονες περιβαλλοντικές προδιαγραφές. Το 30% έχει να κάνει με την εν γένει λειτουργία τους & το υπόλοιπο 10% με την ίδια την οικοδομή/κατασκευή και τα υλικά.

Είναι βέβαιο πως η συμβολή των Megan Fox, Dr. Jane Goodall, και Robert Redford στην ευαισθητοποίηση για πιο «φιλικά» κτίρια προς το περιβάλλον που σύμφωνα με το πρόγραμμα αφορά σε ΗΠΑ και Καναδά, με στόχο να επεκταθεί παγκοσμίως, θα είναι καθοριστική.

Επιμέλεια άρθρου – ανάρτησης: ΤΑΚΗΣ Γ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ  

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight