Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΒΙΒΛΙΟ

/

Η πρώτη έκδοση του «The Great Gatsby» από συλλογή του αείμνηστου Τσάρλι Γουότς σε δημοπρασία

Η πρώτη έκδοση του «The Great Gatsby» απ...

Θα πωληθεί σε δημοπρασία του οίκου Christie’s στο Λονδίνο & εκτιμάται η τιμή του να κυμανθεί από 200.000 έως 300.000 λίρες Αγγλίας (245.000-367.000 δολάρια)

Η πρώτη έκδοση της περίφημης νουβέλας του Φ. Σκοτ Φιτζέραλντ (1896-1940), «The Great Gatsby – Ο Υπέροχος Γκάτσμπι» θα πωληθεί σε δημοπρασία του οίκου Christie’s στο Λονδίνο, όπως έγινε γνωστό.

Το βιβλίο θα πωληθεί μαζί με άλλα λογοτεχνικά έργα, αντικείμενα και αναμνηστικά από τη συλλογή του αείμνηστου ντράμερ των Rolling Stones, Τσάρλι Γουότς (1941-2021).

Η πρώτη έκδοση του «The Great Gatsby» υπογεγραμμένη από τον συγγραφέα Φ. Σκοτ Φιτζέραλντ αναμένεται να πωληθεί από 200.000 έως 300.000 λίρες Αγγλίας (245.000-367.000 δολάρια), σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών Christie's.

Το μυθιστόρημα εκ των κορυφαίων της Αμερικανικής λογοτεχνίας και παγκοσμίως πρωτοκυκλοφόρησε το 1925 και μέχρι σήμερα έχει πουλήσει πάνω από 25 εκατ. αντίτυπα και θεωρείται δικαίως κλασικό. Η υπόθεση του διαδραματίζεται στην περίοδο της Jazz στο αριστοκρατικό Long Island, κοντά στη New York City, όπου ζει η πλούσια Ντέιζι Μπιουκάναν, ο μεγάλος έρωτας του μυστηριώδους Τζέι Γκάτσμπι, ο οποίος στην πολυτελή έπαυλη του οργανώνει τεράστιας χλιδής ξέφρενα πάρτι ελπίζοντας να τραβήξει την προσοχή της Ντέιζι.

Το βιβλίο που συνεχίζει μέχρι σήμερα να γνωρίζει νέες επανεκδόσεις (κυκλοφόρησε πριν 2 χρόνια μέχρι και πρίκουελ επικεντρωμένο στον Νικ Κάραγουει, γείτονα του Γκάτσμπι και εξάδελφο της Ντέιζι) έχει μεταφερθεί και στον κινηματογράφο με πιο αξιομνημόνευτη την ταινία του 1974 με τον Ρόμπερτ Ρέντφορντ ως Τζέι Γκάτσμπι και την Μία Φάροου ως Ντέιζι ενώ το 2013, πριν δηλαδή 10 χρόνια τον Γκάτσμπι υποδύθηκε ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο με την Κάρεϊ Μάλιγκαν στο ρόλο της Ντέιζι ενώ η σκηνοθεσία ήταν του Μπαζ Λούρμαν.

Γενικώς θεωρείται ένα βιβλίο εξαιρετικά καλογραμμένο και πλούσιο νοημάτων που ωστόσο είναι και δύσκολο να κινηματογραφηθεί.

Κάποια από τις εκδόσεις του Γκάτσμπι θα την βρείτε σίγουρα και στα Πατρινά βιβλιοπωλεία.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ – Με στοιχεία & από το ΑΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture