Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

/

Πάτρα: Στις 15,16 και 17 Σεπτεμβρίου το φεστιβάλ ΚΝΕ- Οδηγητή

Πάτρα: Στις 15,16 και 17 Σεπτεμβρίου το ...

Στο Νότιο Πάρκο

Οι Οργανώσεις Αχαΐας της ΚΝΕ, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση "έχουν μπει στην τελική ευθεία για την πραγματοποίηση των μεγάλων εκδηλώσεων του 49ου Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή, βάζοντας τις βάσεις από φέτος και για την επόμενη χρονιά.

Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 15,16 και 17 Σεπτέμβρη στο Νότιο Πάρκο της Πάτρας με πλούσιο πρόγραμμα συναυλιών, εκδηλώσεων και συζητήσεων που έχουν προγραμματιστεί.

Παράλληλα οι Οργανώσεις του Κόμματος και της ΚΝΕ καλούν τον πατραϊκό λαό να δείξει έμπρακτα την αλληλεγγύη του στο λαό της Θεσσαλίας, συλλέγοντας τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης σε ειδικό χώρο που έχει διαμορφωθεί στο Φεστιβάλ.

Την Παρασκευή στις 9:00μμ θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση-συζήτηση για τα 50 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείο και την ίδρυση της ΚΝΕ, στη νεανική σκηνή με ομιλία της Αλέκας Παπαρήγα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, ενώ το Σάββατο στις 9:00μμ για την πάλη της ΚΝΕ  ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά και τις εξαρτήσεις στον ίδιο, με παρεμβάσεις στελεχών του ΚΚΕ, της ΚΝΕ αλλά και του ΕΣΥΝ Πάτρας.

Μεγάλη πολιτική συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, με ομιλία του γραμματέα του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ, Θοδωρή Κωτσαντή.

Στις σκηνές του Φεστιβάλ θα βρεθούν η Ρίτα Αντωνοπούλου και ο Κώστας Τριανταφυλλίδης, σε αφιέρωμα για το αντιδικτατορικό τραγούδι με επιμέλεια του Μανόλη Ανδρουλιδάκη, ο Γιώργος Νταλάρας, η Μπέττυ Χαρλαύτη σε αφιέρωμα με τίτλο  «Ο Μίκης Θεοδωράκης των ποιητών», οι «Γκιντίκι», οι Ζωγράφος και Raibo, ο Εισβολέας full band, οι «Φιλεντέμ» και οι ορχήστρα «Λαϊκά Χρώματα», φοιτητικά συγκροτήματα, αλλά και το συγκρότημα της ΚΝΕ με αφιέρωμα στο «Rock της αμφισβήτησης».

Στην κεντρική σκηνή του Φεστιβάλ το Σάββατο θα βρεθεί το χορευτικό του Δήμου Πατρέων και χορευτικά πολιτιστικών Συλλόγων.

Στο χώρο θα λειτουργεί κεντρική έκθεση αφιερωμένη στα 50 χρόνια από το Πολυτεχνείο, αλλά και εκθέσεις για το τι σημαίνει να είσαι νέος επαναστάτης, να έχεις ιδανικά και αξίες , αλλά και έκθεση ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά, χώροι που θα λειτουργούν και τις τρεις μέρες.

Στο χώρο θα λειτουργούν στέκια φοιτητών και μαθητών, αλλά και χώροι για τους μικρότερους φίλους του Φεστιβάλ, το  “Κόκκινο Αερόστατο”, αλλά και παιδότοπος, που θα έχουν τη δική τους θέση στο Νότιο Πάρκο, όλο το τριήμερο.

Μέλη και φίλοι της ΚΝΕ και του Κόμματος, συνεχίζουν εντατικά τις εργασίες στο Νότιο Πάρκο, ώστε τα πάντα να είναι έτοιμα με το άνοιγμα της Παρασκευής. Με μεράκι, χαμόγελο, διάθεση για προσφορά, μαχητικότητα και αισιοδοξία, απευθύνουν παράλληλα κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στις τριήμερες εκδηλώσεις του Φεστιβάλ, ώστε να γίνει ξανά το Νότιο Πάρκο, σημείο συνάντησης χιλιάδων που βρέθηκαν μαζί με το ΚΚΕ, την ΚΝΕ, τους κομμουνιστές και τις κομμουνίστριες στην πρώτη γραμμή των αγώνων για κάθε πτυχή της ζωής τους.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Παρασκευή 15 Σεπτέμβρη

Κεντρική σκηνή

-22:00: Αφιέρωμα στο αντιδικτατορικό τραγούδι. Επιμέλεια: Μανόλης Ανδρουλιδάκης. Τραγουδούν: Ρίτα Αντωνοπούλου, Κώστας Τριανταφυλλίδης.

-24:00: Λαϊκό Γλέντι με τους “ΓΚΙΝΤΙΚΙ”.

 

Νεανική σκηνή

-21:00: Εκδήλωση – συζήτηση με θέμα: “50 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου – Η ίδρυση και η δράση της ΚΝΕ”. Θα μιλήσει η Αλέκα Παπαρήγα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

-22:00: Χιπ-χοπ συναυλία με τους Ζωγράφο και Raibo.

-23:00: Συναυλία με φοιτητικό συγκρότημα.

 

Σάββατο 16 Σεπτέμβρη

Κεντρική σκηνή

-20:30: Χορευτικά και άλλα δρώμενα από το χορευτικό τμήμα του Δήμου Πατρέων και Πολιτιστικούς Συλλόγους.

-22:00: Αφιέρωμα “Ο Μίκης Θεοδωράκης των ποιητών”. Τραγουδά η Μπέττυ Χαρλαύτη.

-23:30: Λαϊκό γλέντι με την ορχήστρα “Λαϊκά Χρώματα” με τους Ανδρέα Σταματόπουλο (ακορντεόν και τραγούδι), Γιώργο Δρίτσα (μπουζούκι), Δημήτρη Αθανασιάδη (κιθάρα), Δώρα Bέτσου (τραγούδι), Παναγιώτη Τσαβατόπουλου (μπουζούκι και τραγούδι).

 

Νεανική σκηνή

-21:00: Εκδήλωση – συζήτηση με θέμα “Η πάλη της ΚΝΕ ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά και τις εξαρτήσεις”. Θα μιλήσουν οι: Θανάσης Μελάς, μέλος της ΕΠ Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ, Νίκος Κουφαλάκος, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ, Γεωργία Ροδοπούλου, γιατρός και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών.

-22:00: Συναυλία με τον “Εισβολέα full band”.

-24:00: Λαϊκό γλέντι με τους “Φιλεντέμ”.

 

Κυριακή 17 Σεπτέμβρη

Κεντρική σκηνή

-20:30: Μουσικό αφιέρωμα “Το Rock της αμφισβήτησης” από το συγκρότημα της ΚΝΕ.

-21:30: Μεγάλη πολιτική συγκέντρωση. Θα μιλήσει ο Γραμματέας του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ, Θοδωρής Κωτσαντής.

-22:30: Συναυλία με τον Γιώργο Νταλάρα.

 

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture