Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ποιος ειναι ο πεζοναύτης που ξάπλωσε στις λάσπες για να περάσουν πάνω του ηλικιωμένοι πλημμυροπαθείς

Ποιος ειναι ο πεζοναύτης που ξάπλωσε στι...

Ο πεζοναύτης υπηρετεί ως υπαξιωματικός στην 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών ( 32 ΤΑΞ ΠΖ «Μοράβας») στον Βόλο

Τον γύρο του διαδικτύου έχει κάνει η φωτογραφία με τον πεζοναύτη που ξαπλώνει στις λάσπες για να περάσουν από πάνω του ηλικιωμένοι στην Θεσσαλία.

Το μέγεθος της αυτοθυσίας αλλά και της συναισθηματικής φόρτισης κάτω από την οποία τελεί το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, στο πλαίσιο των επιχειρήσεων απεγκλωβισμού των κατοίκων από τα πλημμυρισμένα χωριά του θεσσαλικού κάμπου, αποτυπώνει η φωτογραφία ενός πεζοναύτη που πέφτει στις λάσπες για να περάσει από επάνω του μία υπερήλικη, ανήμπορη, γυναίκα ώστε να πατήσει σε στεγνό έδαφος κατά την αποβίβασή της από τη λέμβο που λίγο νωρίτερα την είχε παραλάβει από το σπίτι της, στο χωριό Κεραμίδι.

Πρόκειται για ένα από τα πλημμυρισμένα χωριά του δήμου Φαρκαδόνας, στο νομό Τρικάλων, ένα από τα πρώτα που το πέρασμα της θεομηνίας Daniel έθαψε κάτω από τόνους λασπόνερα, το ύψος των οποίων σε ορισμένα σημεία ξεπέρασε ακόμη και τα 3 μέτρα.

Ο πεζοναύτης, μόνιμο στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων, υπηρετεί ως υπαξιωματικός στην 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών ( 32 ΤΑΞ ΠΖ «Μοράβας») στον Βόλο και σύμφωνα με στελέχη τα οποία έχουν υπηρετήσει μαζί του, διακρίνεται από υψηλό φρόνημα και αίσθηση του καθήκοντος, έχοντας τελειώσει τα σχετικά «ειδικά σχολεία» που περνούν οι καταδρομείς.

Το εντυπωσιακό είναι πως το συγκεκριμένο φωτογραφικό στιγμιότυπο, το οποίο ανάρτησε στα social media ο ίδιος ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος, δεν αποτυπώνει την πλήρη πραγματικότητα, καθώς η συγκεκριμένη ηλικιωμένη γυναίκα είναι η τέταρτη που κατεβαίνει από τη βάρκα πατώντας πάνω στον πεζοναύτη, που με μεγαλείο ψυχής, εμφανίζεται ξαπλωμένος στη λάσπη, θέλοντας, ίσως, με αυτόν τον τρόπο να δείξει πέρα από το σεβασμό του στους ηλικιωμένους πλημμυροπαθείς και τη συμπόνια στην ταλαιπωρία που κλήθηκαν να περάσουν βλέποντας τα σπίτια τους να βυθίζονται κάτω από το νερό και τη ζωή τους να κινδυνεύει.

Νωρίτερα από πάνω του είχαν περάσει ακόμη τρεις ηλικιωμένοι τους οποίους η λέμβος με τους άνδρες της 32 ΤΑΞ ΠΖ είχε περισυλλέξει από τα πλημμυρισμένα σπίτια τους στο χωριό Κεραμίδι. «Ένα τεράστιο "Εύγε", ένα τεράστιο "Ευχαριστώ" και απεριόριστος, βαθύς σεβασμός στον κόπο, στο μόχθο, στον ιδρώτα σας και στην απόλυτη αφοσίωση σας στον Σκοπό... Συνεχίστε με ΕΜΜΟΝΗ να σώζετε ανθρώπινες ζωές, να απαλύνετε τον ανθρώπινο πόνο και να βοηθάτε τους συνανθρώπους μας! Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Πατρίδας ακόμα μια φορά στο πλευρό της κοινωνίας, για όσο χρειάζεται, όπου χρειάζεται και με όλα τα μέσα που διαθέτουν. Σας έχω απόλυτη εμπιστοσύνη! Είμαστε όπου μας χρειάζεται η ΕΛΛΑΔΑ και συνεχίζουμε!!», έγραψε χαρακτηριστικά ο κ. Φλώρος, συνοδεύοντας την ανάρτησή του με μία συγκλονιστική εικόνα που αν μη τι άλλο αποτυπώνει την αυταπάρνηση των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων που με αυτοθυσία εξακολουθούν και δίνουν τη μάχη με την πλημμύρα και το χρόνο στο θεσσαλικό κάμπο, σώζοντας ζωές και δίνοντας ελπίδα σε όλους εκείνους που μέσα σε λίγες ώρες είδαν να χάνουν ανθρώπους, σπίτια και περιουσίες.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις