Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ο Αντώνης Χαροκόπος παρέστη στον αγιασμό στο Εργαστήρι Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης -ΕΕΕΕΚ Αχαΐας

Ο Αντώνης Χαροκόπος παρέστη στον αγιασμό...

Η φοίτηση στο ΕΕΕΕΚ αποτελεί μια 2η οικογένεια για τα παιδιά με αναπηρία καθώς τους δίνεται η δυνατότητα να αποκτήσουν και δεξιότητες κοινωνικές, επαγγελματικές & ανεξάρτητης διαβίωσης

Ο Αντώνης Χαροκόπος που είναι Πρόεδρος της Π.ΟΜ.Α.μεΑ. Δ.Ε. & Ν.Ι.Ν., Γ’ Αντιπρόεδρος της Ε.Σ.Α.μεΑ., Περιφερειακός Σύμβουλος Δυτικής Ελλάδας στην Π.Ε Αχαΐας και υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με την Παράταξη Πάτρα «Σπουδαία και πάλι» του  Βασίλη Αϊβαλή στις αυτοδιοικητικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023, παρευρέθηκε το πρωί της Δευτέρας 11/9/2023 για τον καθιερωμένο αγιασμό στο Εργαστήρι Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (ΕΕΕΕΚ) Αχαΐας, στην Πάτρα.

Όπως ο ίδιος αναφέρει, «σήμερα, είχα τη χαρά και την τιμή να παρευρεθώ στον αγιασμό για τη νέα σχολική χρονιά του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (ΕΕΕΕΚ) Αχαΐας. Η φοίτηση στο ΕΕΕΕΚ αποτελεί μια δεύτερη οικογένεια για τα παιδιά με αναπηρία καθώς τους δίνεται η δυνατότητα να αποκτήσουν πέρα από τις γενικές -ακαδημαϊκές γνώσεις, δεξιότητες κοινωνικές, επαγγελματικές και ανεξάρτητης διαβίωσης. Θα ήθελα να ευχηθώ καλή δύναμη στους γονείς και κηδεμόνες των παιδιών, που με ευαισθησία και αγάπη στέκονται πάντα στο πλευρό τους αλλά και στους εκπαιδευτικούς για το δύσκολο και τόσο ουσιαστικό έργο τους.

Δυστυχώς όμως, και φέτος, βρεθήκαμε «στο ίδιο έργο θεατές» παρά τα χρόνια αιτήματα τόσο του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων και των εκπαιδευτικών όσο και της Π.ΟΜ.Α.μεΑ. Δ.Ε. & Ν.Ι.Ν. για την παραχώρηση αναξιοποίητων χώρων του Ιδρύματος Κωφών προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες της δομής και να διαμορφωθούν οι κατάλληλες συνθήκες φοίτησης για τους μαθητές με αναπηρία.

Φέτος, στο ΕΕΕΕΚ Αχαΐας θα φοιτήσουν 105 μαθητές με αναπηρία, αριθμός αρκετά μεγάλος σε σύγκριση με τις τεράστιες ελλείψεις σε εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό αλλά και τα σοβαρά λειτουργικά προβλήματα του κτιρίου (αυτοσχέδιες κατασκευές, συνωστισμός διαφορετικών ειδικοτήτων στον ίδιο χώρο, ακατάλληλος αύλειος χώρος, έλλειψη προσβασιμότητας).

Ζητώ  την παρέμβαση τόσο της πολιτείας όσο και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για να εξευρεθεί μια λύση. Όχι απλά προτάσεις αλλά ολοκληρωμένος σχεδιασμός με καθορισμένα χρονοδιαγράμματα και προϋπολογισμό. Είναι αναγκαιότητα να συνεργαστούμε όλοι άμεσα με σκοπό τη διασφάλιση του αναφαίρετου δικαιώματος των παιδιών αυτό στην εκπαίδευση και στην κατάρτιση».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις