Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΘΕΑΤΡΟ

/

Πάτρα: Την Κυριακή 10/9 η παράσταση "Δεν πληρώνω Δεν πληρώνω" στο αίθριο του παλαιού Νοσοκομείου

Πάτρα: Την Κυριακή 10/9 η παράσταση &quo...

Στις 21.30 με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, από την θεατρική ομάδα του πολιτιστικού συλλόγου Ζαβλανίου "Θεατρικές Ανησυχίες"

Την ερχόμενη Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2023 μεταφέρεται, λόγω της κακοκαιρίας η θεατρική ομάδα του πολιτιστικού συλλόγου Ζαβλανίου "Δεν πληρώνω Δεν πληρώνω" του Ντάριο Φο.

Η παράσταση που ήταν αρχικά προγραμματισμένη για τις 8/9, θα παιχθεί στο αίθριο του παλαιού Δημοτικού Nοσοκομείου στην άνω πόλη στις 9.30 το βράδυ της Κυριακής 10/9, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ ερασιτεχνικού θεάτρου, υπό την αιγίδα του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας.

Το έργο "Δεν πληρώνω Δεν πληρώνω" είναι μία κοινωνική σάτιρα, διαχρονικά επίκαιρη.

Με καυστικό χιούμορ και ανελέητη σάτιρα, ο Νομπελίστας συγγραφέας δημιούργησε μια διαχρονική φαρσοκωμωδία, με θέματα που παραμένουν και σήμερα τραγικά επίκαιρα. Η δράση του έργου αναφέρεται στη δεκαετία του 70 στην Ιταλία, αλλά οι καταστάσεις μοιάζουν ίδιες: Ανεργία, μισθοί πείνας, κερδοσκοπία, εκμετάλλευση.

Στο παρελθόν, στο παρόν και στο μέλλον η δυνατότητα να καλύψει κανείς τις βασικές ανάγκες της τροφής και της στέγης, αποτελεί τον πρακτικό ορισμό της έννοιας της αξιοπρέπειας για το ανθρώπινο είδος. Οι γυναίκες σ' ένα σούπερ-μάρκετ αρνούνται να πληρώσουν τις αιφνίδια αυξημένες τιμές των προϊόντων. Σύγχυση στο ταμείο, καυγάς με το διευθυντή και τελικά αρπάζουν τα αγαθά πληρώνοντας κατά βούληση, δηλαδή καθόλου. Την ίδια στιγμή το ίδιο μοτίβο επαναλαμβάνεται σε καντίνες εργοστασίων, στο μετρό, παντού. Απηυδισμένοι άνθρωποι κηρύσσουν στάση πληρωμών και άμεση ικανοποίηση αναγκών..

Υπεύθυνη σκηνοθεσίας της παράστασης: Ευαγγελία Φωτοπούλου.

Η είσοδος στην παράσταση είναι ελεύθερη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture