Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Γιορτάζει στις 7, 8 και 9 Σεπτεμβρίου ο ναός της Παντάνασσας

Πάτρα: Γιορτάζει στις 7, 8 και 9 Σεπτεμβ...

Πλήθος πιστών θα συρρεύσει στον ιστορικό και μεγαλοπρεπή ναό των Πατρών για να προσκυνήσει την εικόνα της Χρυσοπαντάνασσας

Όπως κάθε χρόνο στη μεγάλη εορτή του Γενεσίου της Υπεραγίας Θεοτόκου, πανηγυρίζει ο περικαλλής και ιστορικός ιερός ναός της Παντανάσσης στην οδό Αλ. Υψηλάντου, στην Πάτρα, ένας ναός που η διαδρομή του ξεκινά από τα μέσα του 19ου αιώνα.

Πρόκειται για την 1η μεγάλη θρησκευτική πανήγυρη του νέου εκκλησιαστικού έτους και όπως χαρακτηριστικά είπε ο πρωτοπρεσβύτερος π. Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος, προϊστάμενος του ναού της Παντάνασσας, γιορτάζει η Παντάνασσα αλλά και όλη η Πάτρα καθώς, η συγκεκριμένη εκκλησία και ενορία είναι από τις πλέον κεντρικές και ονομαστές της Μητροπόλεως Πατρών, γνωστή ανά το πανελλήνιο.

Ως γνωστόν στην Παντάνασσα φυλάσσεται η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Χρυσοπαντάνασσας που θα τεθεί για ιερό προσκύνημα από τους πιστούς ενώ στο ναό συνεχίζεται δεκαετίες τώρα η παράδοση της τετραφώνου ανδρικής χορωδίας «Γεώργιος Τριάντης» που ψάλλει στη 2η Θεία λειτουργία την χειμερινή περίοδο από αρχές Νοεμβρίου έως και το Πάσχα.

Ο φετινός εορτασμός θα ξεκινήσει με την έξοδο και τοποθέτηση της εικόνας της Παντάνασσας στην είσοδο του ναού στις 10.30 το πρωί της Πέμπτης 7/9 οπότε και θα αρχίσει το προσκύνημα από τον κόσμο που θα σπεύσει να ανάψει το κερί του.

Θα ακολουθήσει στις 7 το απόγευμα της Πέμπτης χοροστατούντος του σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου, ο πανηγυρικός, αρχιερατικός εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και Θείου κηρύγματος και στις 22.00 η ιερά αγρυπνία προεξάρχοντος του πρωτοσύγκελου, αρχιμανδρίτη π. Αρτεμίου Αργυρόπουλου.

Ο Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος θα είναι και το πρωί της Παρασκευής 8/9 στην Θεία λειτουργία στο ναό της Παντανάσσης όπως και το Σάββατο 9/9 το πρωί με τη διαφορά ότι η Θεία λειτουργία θα τελεστεί το Σάββατο στο παρεκκλήσι της Παντάνασσας πλάι στην οδό Βότση (την ημέρα αυτή τιμάται η σύναξη των Ιωακείμ και Άννας, των γονέων της Παναγίας, στους οποίους είναι αφιερωμένο το παρεκκλήσι).

Το απόγευμα της Παρασκευής 8/9 στις 18.30 στον μεθέορτο εσπερινό, θα προεξάρχει και θα ομιλήσει στην Παντάνασσα ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος.

Πλήθος πιστών αναμένεται να περάσει από τον μεγαλοπρεπή ιερό ναό της Παντάνασσας για να προσκυνήσουν τη χάρη της και να πάρουν ευλογία.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις