Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αεροπορικό μπλακ άουτ: Μαρτυρίες επιβατών, που περίμεναν για ώρες στο Ελευθέριος Βενιζέλος

Αεροπορικό μπλακ άουτ: Μαρτυρίες επιβατώ...

«Ήταν χαοτική κατάσταση»

Εικόνες χάους δημιουργήθηκαν στα αεροδρόμια της Βρετανίας αλλά και σε πολλά ευρωπαϊκά λόγω τεχνικού προβλήματος στο σύστημα ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας της Αγγλίας, το οποίο προκάλεσε καθυστερήσεις και ακυρώσεις πτήσεων σε όλο τον κόσμο μεταξύ των οποίων και της χώρας μας.

Εκατοντάδες επιβάτες ανάμεσά τους και μωρά παιδιά, έμειναν για ώρες καθηλωμένοι μέσα στα αεροπλάνο χωρίς να ξέρουν τι έχει συμβεί.  

Σήμερα, Τρίτη, η κατάσταση στο Ελ. Βενιζέλος έχει ομαλοποιηθεί και διεξάγονται κανονικά οι πτήσεις προς όλες τις κατευθύνσεις και τα τεχνικά προβλήματα που υπήρξαν στο σύστημα ελέγχου της εναέριας κυκλοφορίας στη Βρετανία, την Ιταλία και τη Γαλλία έχουν αποκατασταθεί πλήρως.

«Δεν μας εξυπηρέτησε κανείς»
 Την χτεσινή ημέρα μιλώντας στο Open πολίτες που ήθελαν να ταξιδέψουν ανέφεραν για την απίστευτη ταλαιπωρία που ζούσαν:

«Ήμασταν στο αεροπλάνο περίπου 6 ώρες και περιμέναμε. Ήμασταν μέσα τόσες ώρες και δεν μας εξυπηρετεί κανείς. Δεν είναι κανείς στα κισσέ. Η γυναίκα μου με 2 παιδιά περιμένει τις βαλίτσες και οι υπόλοιποι εδώ περιμένουμε δεν ξέρω τι. Δεν έχουμε ξενοδοχείο ακόμα, δεν έχουμε ενημέρωση για την πτήση μας».

Ένας άλλος επιβάτης καταγγέλλει: «Ζήτησα το παιδί να φάει και μου αρνήθηκαν μετά από 6 ώρες, μου είπαν να σας δώσουμε σοκολάτες λέω δεν θέλω σοκολάτες θέλω να φάει ένα σάντουιτς. Μου λέει δε γίνεται».

Πρόβλημα σε 80 πτήσεις στην Ελλάδα
 Συνολικά 80 πτήσεις επηρεάστηκαν από την Ελλάδα λόγω του τεχνικού προβλήματος ενώ στην Βρετανία ακυρώθηκαν 230 πτήσεις. Το πρόβλημα εμφανίστηκε όταν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας ξαφνικά δεν μπορούσαν να δουν το σχέδιο πτήσης των αεροσκαφών. Για λόγους ασφαλείας μείωσαν ραγδαία τον αριθμό των πτήσεων προκαλώντας ταυτόχρονα όμως, ντόμινο ακυρώσεων και καθυστερήσεων που κατά περιπτώσεις ξεπερνούσαν τις 10 ώρες.

«Ήταν χαοτική η κατάσταση δημιουργούσε μια ανασφάλεια. Ήμασταν από τη 1 και μισή μέχρι τις 6μιση μέσα στο αεροπλάνο χωρίς καμία ενημέρωση. Αναβολή στην αναβολή. Θεωρητικά μας έχουν κανονίσει διαμονή», λέει άλλος μάρτυρας.

«Υποθέτω θα μείνουμε σε ξενοδοχείο σήμερα, αλλά δε ξέρω, πού, πότε; Καθόλου φαγητό μόνο ένα μπουκάλι νερό, τα παιδιά πεινάνε!», κατήγγειλε επιβάτης στο Open.

Πότε εξομαλύνεται τελείως η κατάσταση 
 Τεχνικό πρόβλημα στο σύστημα ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας για λίγες ώρες αντιμετώπισαν και αεροδρόμια της Νότιας Γαλλίας και της Ιταλίας με τους ειδικούς να ερευνούν το ενδεχόμενο κάποιοι επιτήδειοι, να χάκαραν τα λογισμικά...

Μετά την απίστευτη ταλαιπωρία εκατοντάδων επισκεπτών εκ των οποίων κάποιοι χρειάστηκε να μείνουν όλη τη νύχτα στην Αθηνά πλέον οι πτήσεις από και προς τη Βρετανία τη Γαλλία και την Ιταλία διεξάγονται κανονικά…

Σύμφωνα με τις Βρετανικές αρχές η κατάσταση θα εξομαλυνθεί πλήρως μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή.

πηγη

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις