Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Προκλητικός ο αυτόκλητος «σερίφης» του Έβρου: «Ήθελα να βοηθήσω, είχαν εγκαύματα»

Προκλητικός ο αυτόκλητος «σερίφης» του Έ...

Όλα όσα είπε

Τη δική του, εξοργιστική εκδοχή της ιστορίας έδωσε ο αυτόκλητος «σερίφης» του Έβρου ο οποίος συνελήφθη αφότου εμφανίστηκε, σε βίντεο που ανέβασε στα social media να έχει αιχμαλωτίσει τέσσερις μετανάστες.

Ο συλληφθείς, το βράδυ της Δευτέρας (28/08) παρουσιάστηκε, συνοδεία του δικηγόρου του, στην Ασφάλεια Αλεξανδρούπολης, ενώ οι Αρχές των αναζητούσαν.

Ο ίδιος, τόνισε στο Mega ότι, σκοπός του, ήταν να προσφέρει βοήθεια στους τέσσερις ανθρώπους καθώς έφεραν εγκαύματα στο σώμα τους ενώ, επιμένοντας στη γραμμή του, υπογράμμισε ότι, προσπάθησε να επικοινωνήσει με το 112, και τελικά συνδέθηκε με Αθήνα, όπου δεν κατάφερε να τους εξηγήσει την κατάσταση.

«Κάναμε ανθρώπινη κουβέντα με τα παιδιά»
 «Προσπάθησα να τους βοηθήσω, είχαν εγκαύματα. Ο ένας ήταν πολιτικός μηχανικός, ο άλλος ήταν μηχανικός αυτοκινήτων και ο άλλος ήταν αγρότης. Ο πολιτικός μηχανικός ήταν αυτός που ήταν πάρα πολύ καμένος, και ο αγρότης ήταν καμένος στο πρόσωπο και λίγο στα χέρια του, ενώ ο πολιτικός μηχανικός ήταν τσουρουφλιασμένος. Για να τα ξέρω αυτά τα πράγματα, φανταστείτε ότι κάναμε ανθρώπινη κουβέντα με τα παιδιά. Τίποτα άλλο δε θέλω να δηλώσω, θα λάμψει η αλήθεια. Η δικηγόρος μου έχει αναλάβει, θα λάμψει η αλήθεια, η δικαιοσύνη ακόμα διερευνά. Δεν ξέρω η άλλη πλευρά τι κάνει και ποια είναι η άλλη πλευρά γιατί μηνύσεις δεν γίνανε. Απλά έχουν όλοι καεί να μας φάνε, έχουν πέσει επάνω μας για να μας φάνε… οι κακοί φασίστες, αυτόκλητοι σερίφηδες», είπε.

Ωστόσο, τα βίντεο που ο ίδιος ανήρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τον έχουν καταγράψει να «συλλαμβάνει» μετανάστες. Στο υλικό, μάλιστα, ακούγεται να λέει πως δεν μπορεί να βρει στο τηλέφωνο την αστυνομία – και μάλιστα, όσο οι ακινητοποιημένοι μετανάστες φαίνονται δίπλα του. «Άλλους τέσσερις, άλλους τέσσερις καλούς επενδυτές… Βλέπετε; Μέρα μεσημέρι. Πού είναι οι Αρχές; Πού είναι οι Αρχές; Πού είναι οι Αρχές; Άλλους τέσσερις επενδυτές. Παίρνουμε τηλέφωνο την αστυνομία, δεν βγάζει δίκτυο. Δεν βγάζει δίκτυο. Άλλοι τέσσερις επενδυτές. Καίγεται εδώ, καίγεται ο τόπος καίγεται. Κι είδαμε ο στρατός κι η πυροσβεστική καθόταν. Επάνω καίγονται οι κορυφές και δεν έρχεται ούτε αεροπλάνο να τα σβήσει. Τι γίνεται ρε παιδιά; Τι γίνεται ρε παιδιά; Άλλους τέσσερις επενδυτές εδώ. Τι κάνουμε;», λέει αναλυτικά.

Ο αρμόδιος Εισαγγελέας, ο οποίος ενημερώθηκε για το περιστατικό, διέταξε τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης. Σύμφωνα με πηγές του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, «η ΕΛ.ΑΣ. αναζήτησε σήμερα ημεδαπό, ο οποίος ταυτοποιήθηκε ως εμπλεκόμενος σε περιστατικό καταναγκαστικής ακινητοποίησης μεταναστών, το οποίο είχε βιντεοσκοπηθεί. Ο αναζητούμενος εμφανίστηκε λίγο αργότερα, με τον συνήγορό του, στην Ασφάλεια Αλεξανδρούπολης. Ενημερώθηκε ο αρμόδιος Εισαγγελέας και διέταξε τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για τη διερεύνηση του περιστατικού. Η Ελλάδα είναι ισχυρό κράτος δικαίου. Είναι συντεταγμένη πολιτεία, με ισχυρό δημοκρατικό κεκτημένο και ανθρωπιστική παράδοση. Αυταπατώνται οικτρά όσοι θεωρούν ότι μπορούν να υποκαταστήσουν την Πολιτεία και τις Αρχές της, ερμηνεύοντας τους νόμους κατά το δοκούν».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις