Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Σία Αναγνωστοπούλου: Κοινοβουλευτική αναφορά για τη "μεγάλη αναμονή για ραντεβού" στο τμήμα pet ct του ΠΓΝΠ

Σία Αναγνωστοπούλου: Κοινοβουλευτική ανα...

Η βουλευτής Αχαΐας κατέθεσε ως κοινοβουλευτική αναφορά την επιστολή της ΕΙΝΑ

Η βουλευτής Αχαΐας, Σία Αναγνωστοπούλου καταθέτει ως αναφορά την από 23/8/2023 επιστολή της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αχαΐας προς τον Διοικητής της 6ης ΥΠΕ και τον Διοικητή ΠΓΝΠ, σχετικά με το τμήμα Pet-CT και του Ακτινολογικού στο ΠΓΝ Πατρών.


Όπως αναφέρει η ανακοίνωσή της "H Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αχαΐας σημειώνει τα τεράστια ζητήματα του ακτινολογικού και του πυρηνικού τμήματος του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πάτρας με αφορμή τη μεγάλη αναμονή για ραντεβού στο τμήμα pet ct, που ξεπερνά ακόμα και τους δύο μήνες.

Τονίζει δε, πως το τμήμα PET CT εξυπηρετεί ασθενείς από όλη Δυτική Ελλάδα, καθώς δεν υπάρχει αντίστοιχο σε δημόσιο νοσοκομείο της περιοχής και αποτελεί μία σημαντικότατη εξέταση που είναι αναγκαία για τη σταδιοποίηση πολλών νεοπλασιών, ογκολογικών-αιματολογικών ασθενών αλλά και για φλεγμονώδεις –αυτοάνοσες παθήσεις.


Αιτία βέβαια όλης αυτής της κατάστασης είναι οι σοβαρότατες ελλείψεις προσωπικού που ειδικά στο ακτινολογικό τμήμα δυσκολεύει ακόμα περισσότερο την κατάσταση, αφού το υπάρχον προσωπικό βρίσκεται στα όρια της εξόντωσης λόγω υπεργασίας. Η υποστελέχωση των δημόσιων νοσοκομείων είναι άλλο ένα αποτέλεσμα της πολιτικής απαξίωσης των δημόσιων δομών αυτής της κυβέρνησης, με τραγικές συνέπειες για την υγεία των ασθενών.

Οι απαιτούμενες προσλήψεις ιατρικού και παραϊατρικού προσωπικού αποτελούν επιτακτική ανάγκη, καθώς και η μονιμοποίηση των συμβασιούχων.
Επισυνάπτεται η σχετική επιστολή.


Παρακαλούμε για την άμεση εξέταση της Αναφοράς μετά της επιστολής, για την απάντηση και την ενημέρωσή μας σχετικά με τις ενέργειές σας.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Προς:
Διοικητή 6ης ΥΠΕ κ.Καρβέλη Ι.
Διοικητή ΠΓΝΠ κ.Μπάκο Δ.
Κοιν:
ΟΕΝΓΕ
ΙΣΠ

Συνάδελφοι


Για το τμήμα Pet-CT και του Ακτινολογικού στο ΠΓΝΠατρών


Επανήλθαν στη δημοσιότητα τις τελευταίες ημέρες τα τεράστια ζητήματα του ακτινολογικού και του πυρηνικού τμήματος του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πάτρας με αφορμή την μεγάλη αναμονή
για ραντεβού στο τμήμα pet ct, που ξεπερνά ακόμα και τους δύο μήνες.

Το τμήμα PET CT είναι ένα τμήμα που εξυπηρετεί ασθενείς από όλη τη δυτική Ελλάδα, μιας και δεν υπάρχει άλλο αντίστοιχο τμήμα σε δημόσιο νοσοκομείο στην περιοχή. Αποτελεί μια εξέταση που είναι αναγκαία για τη σταδιοποίηση πολλών νεοπλασιών, ογκολογικών-αιματολογικών ασθενών καθώς και για φλεγμονώδεις-αυτοάνοσες παθήσεις, οδηγώντας τους ασθενείς που έχουν ανάγκη στα πλησιέστερα κέντρα του ιδιωτικού τομέα της Αττικής είτε σε πολύμηνες αναμονές. Αιτία οι ελλείψεις προσωπικού μιας και το τμήμα λειτουργεί με τρεις ιατρούς και δύο χειριστές που εκτελούν και χρέη διοικητικού
προσωπικού. Χειρότερη είναι ακόμα η κατάσταση στο ακτινολογικό τμήμα όπου έχουν απομείνει
οκτώ από δεκαοκτώ άτομα με τα τρία να είναι επικουρικοί, δηλαδή εργαζόμενοι με ημερομηνία
λήξης, με αποτέλεσμα την εξόντωση λόγω υπερεργασίας του προσωπικού με χρωστούμενες άδειες
από το 2018!


Απάντηση από τη διοίκηση του νοσοκομείου αλλά και αυτή της 6ης ΥΠΕ; Η μεν ότι γνωρίζει το πρόβλημα αλλά προσπαθεί να το λύσει και η δε ότι δε γνώριζε, ειδικά όταν το ζήτημα λειτουργίας
του ακτινολογικού τμήματος έχει αποτελέσει από τον προηγούμενο χρόνο ζήτημα παρέμβασης των
υγειονομικών. Τα παραπάνω δεν αποτελούν κεραυνό εν αιθρία. Είναι άλλη μια έκφανση της υποστελέχωσης των δημόσιων νοσοκομείων με ευθύνη τόσο της τωρινής όσο και των προηγούμενων κυβερνήσεων, με την οποία είναι καθημερινά αντιμέτωποι οι υγειονομικοί –με τις παραιτήσεις να διαδέχονται η μία την άλλη-αλλά και οι πολίτες οι οποίοι καλούνται να βάζουν το χέρι ολοένα βαθύτερα στην τσέπη για υπηρεσίες υγείας στον ιδιωτικό τομέα. Είναι αποτέλεσμα της πολιτικής απαξίωσης των δημόσιων δομών, ώστε να ενισχυθεί το μεγάλο ιδιωτικό κεφάλαιο, με την υγεία των ασθενών να μπαίνει σε κίνδυνο.


Απαιτούμε εδώ και τώρα τις απαιτούμενες μόνιμες προσλήψεις ιατρικού και παραϊατρικού προσωπικού αλλά και τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων για την εύρυθμη λειτουργία των
τμημάτων αλλά και για να δοθούν οι χρωστούμενες άδειες στο προσωπικό.
Για το Δ.Σ της Ε.Ι.Ν.Α

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις