Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αθανάσιος Στεφανόπουλος: «Δεν νιώθω ευεργέτης, νιώθω Έλληνας χορηγός» λέει για τη νέα giga χορηγία στον «Άγ. Ανδρέα»

Αθανάσιος Στεφανόπουλος: «Δεν νιώθω ευερ...
Κοντογεωργοπούλου Γιώτα
[email protected]

Δωρεά ύψους 3,5 εκατομμυρίων ευρώ

«Είναι μια χορηγία στον τόπο που μεγάλωσα, μορφώθηκα και επιπλέον προικίστηκα με το χάρισμα της ελληνικής μεγαλοψυχίας» λέει στο thebest.gr o Αθανάσιος Στεφανόπουλος, λίγες ημέρες μετά την έναρξη των εργασιών για την ανέγερση νέου κτιρίου όπου θα εγκατασταθεί το υπερσύγχρονο μηχάνημα PET/CT, το οποίο  αποτελεί  δωρεά του στο Γ.Ν. Πατρών Άγιος Ανδρέας.

Πρόκειται για μια δωρεά- μαμούθ, ύψους 3,5 εκατομμυρίων ευρώ, η μεγαλύτερη δωρεά που έχει γίνει μέχρι σήμερα στο νοσοκομείο και η μεγαλύτερη στην οποία έχει προβεί  για την Πάτρα ο συγκεκριμένος ευεργέτης της, ο οποίος ήταν παρών στην έναρξη των εργασιών, συνοδευόμενος από μέλη της οικογένειας του,  τον Χρήστο Στεφανόπουλο και τη Σοφία Στεφανοπούλου. 

«Γιατί το Νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας και όχι το Νοσοκομείο Ρίου ή ένα οποιοδήποτε άλλο ίδρυμα;» τον ρωτήσαμε σε πρόσφατη συνάντηση που είχαμε μαζί του.

«Εκεί έπεσε ο λαχνός! Θα με ρωτούσατε το ίδιο εάν το Ρίο ήταν η προτίμηση» απαντάει χαμογελώντας. «Ευελπιστώ ότι αυτή η δωρεά έγινε δεκτή ενθουσιωδώς και ότι θα είναι ένα όπλο για να βοηθήσει τους πάσχοντες συμπολίτες μας», συμπληρώνει απαντώντας στο ερώτημα περί της δόσης του ενθουσιασμού επί της αποδοχής της δωρεάς από την πλευρά του Υπουργείου και της Διοίκησης του Νοσοκομείου.

Ποια η γνώμη του για το σύστημα υγείας στην Ελλάδα;

«Το σύστημα υγείας στην Ελλάδα ανταποκρίνεται ή είναι ανάλογο με τις προσπάθειες των Ελλήνων και φυσικά  βελτιώνεται όσο η συμμετοχή του κόσμου εντείνεται» σχολίασε.

«Έχετε ήδη προσφέρει μέσα σε λίγα χρόνια στην γενέτειρά σας πολλά περισσότερα από όσα έχουν προσφέρει πολλοί τις τελευταίες δεκαετίες. Πώς μιλάει μέσα σας η έννοια ευεργέτης; Τι είναι αυτό που σας κινεί να προσφέρετε σε εποχές που η προσφορά τείνει να γίνει δυσεύρετο είδος;», τον ρώτησα με ειλικρινή απορία σε σχέση με την ανθρώπινη ανάγκη που υπαγορεύει μια τέτοιας έκτασης προσφορά στον γενέθλιο τόπο.

«Θα προτιμούσα έναν διαφορετικό χαρακτηρισμό, ορμώμενος από το κείμενο στον επιτάφιο του Περικλεούς περί ευεργεσίας. Αυτό το ελάχιστο που δυναμικά προσφέρω στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας  δεν παραβιάζεται με τις τόσες θυσίες των Ελλήνων ανά τους αιώνες . Δεν νιώθω ευεργέτης, νιώθω Έλληνας χορηγός» μου λέει και μου συστήνεται δι΄αυτού με έναν τρόπο που έχει εκλείψει από τον εν Ελλάδι δημόσιο βίο και τον δημόσιο λόγο.

«Με βάση την απόφαση του Δ.Σ. του Νοσοκομείου η νέα πτέρυγα που θα δημιουργηθεί θα ονομαστεί Αθανάσιος Στεφανόπουλος. Σας συγκινεί αυτό;» ήταν η τελευταία μου ερώτηση.

«Με μια διόρθωση», μου είπε με νόημα: «Οικογένεια Στεφανόπουλου».

Υπενθυμίζεται ότι η δωρεά ύψους 3,5 εκατομμυρίων ευρώ, από τον Πατρινό ελληνοαμερικανό επιχειρηματία Αθανάσιο Στεφανόπουλο περιλαμβάνει την προμήθεια σύγχρονου εξειδικευμένου εξοπλισμού, αλλά και την κατασκευή ενός νέου κτιρίου 414 τ.μ.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Στεφανόπουλος ευεργετεί τη γενέτειρά του. Ανακαίνισε και έκανε επισκέψιμο το σπίτι, όπου γεννήθηκε ο Κωστής Παλαμάς. Ανέλαβε πρωτοβουλία για την διάσωση της Αγγλικανικής Εκκλησίας που κινδύνευε λόγω της φθοράς του χρόνου, ενώ επένδυσε και  στον τουριστικό κλάδο αναλαμβάνοντας την ανακαίνιση και λειτουργία ξενοδοχείου στην παραλιακή ζώνη της Πάτρας, του πασίγνωστου My Way.

H δωρεά του Ιδρύματος Στεφανόπουλου προς το Γενικό Νοσοκομείο Πατρών περιλαμβάνει:

1.     Προμήθεια εξοπλισμού και εγκατάσταση ενός πλήρους συστήματος τομογραφίας εκπομπής ποζιτρονίων (PET-CT) και G-CAMERA SPECT-CT (με όλα τα παρελκόμενα).

2.     Ανέγερση νέου κτιρίου 414,00τ.μ περίπου με όλες τις απαιτούμενες οικοδομικές και Η/Μ εργασίες και εγκαταστάσεις, καθώς και τη σύνδεση αυτού με το κτίριο “ΝΕΑ ΠΤΕΡΥΓΑ, ΜΕΘ-ΤΕΠ-ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΑ”. Συμπεριλαμβάνονται όλες οι απαραίτητες μελέτες που απαιτούνται από την κείμενη νομοθεσία, καθώς και όλες οι προβλεπόμενες άδειες οικοδομικών εργασιών και λειτουργίας του εργαστηρίου. Επιπλέον, περιλαμβάνεται και ο απαραίτητος εργαστηριακός και ξενοδοχειακός εξοπλισμός.

3.     Προμήθεια όλου του αναγκαίου εξοπλισμού για το εργαστήριο Hot Lab του τμήματος PET-CT.

4.     Σύστημα Διαχείρισης και Αποθήκευσης Ιατρικών Εικόνων PACS Ultima Το συνολικό κόστος της δωρεάς εκτιμάται στα 3.561.500,00€ και θα παραδοθεί στο ΓΝΠ σε πλήρη λειτουργική κατάσταση με το κλειδί στο χέρι (turn key project).

Το νέο κτίριο θα συνδεθεί με τη νέα πτέρυγα και θα διασυνδεθεί με τις υπάρχουσες υποδομές, τεχνικές, πληροφορικής κ.ο.κ. του νοσοκομείου, σύμφωνα με τις υποδείξεις της Τεχνικής Υπηρεσίας και του Τμήματος Πληροφορικής τηρώντας τους κανόνες ασφαλείας και τις υποχρεώσεις της κείμενης νομοθεσίας.

Το PET/CT αποτελεί ένα από τα ακριβότερα μηχανήματα στο χώρο της υγείας, δεν υπάρχει μέχρι και σήμερα στο νοσοκομείο και θα εξυπηρετήσει ογκολογικούς ασθενείς οι οποίοι μέχρι τώρα ή ανέμεναν μεγάλο χρονικό διάστημα ή αναγκάζονταν να μεταβούν στην Αθήνα για τη συγκεκριμένη εξέταση. Είναι προφανές πως η συγκεκριμένη δωρεά θα αναβαθμίσει ουσιαστικά τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας του νοσοκομείου, θα διαφοροποιήσει το παραγόμενο έργο, θα μειώσει τους χρόνους αναμονής που απαιτούνται προκειμένου οι ασθενείς να υποβληθούν στην εξέταση (αντίστοιχος εξοπλισμός και όχι τελευταίας τεχνολογίας υπάρχει στο ΓΠΝΠ με μήνες αναμονής για εξέταση) και θα εξυπηρετήσει συνανθρώπους μας όχι μόνο από την Αχαΐα, αλλά και από την Αιτωλοακαρνανία, την Ηλεία και τα Ιόνια Νησιά.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις