Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Μετά το σπίτι Παλαμά ο Πατρινός ευεργέτης Αθανάσιος Στεφανόπουλος δίνει ζωή στην Αγγλικανική εκκλησία

Μετά το σπίτι Παλαμά ο Πατρινός ευεργέτη...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Το επικρατέστερο σενάριο είναι να την αξιοποιήσει ως πνευματική στέγη

Στον Αθανάσιο Στεφανόπουλο ανήκει πλέον η Αγγλική Εκκλησία στην Πάτρα, μετά από αρκετό χρονικό διάστημα συζητήσεων και προσπαθειών. Ο ομογενής επιχειρηματίας που έγινε ευρύτερα γνωστός στην πόλη εξαιτίας της ανάπλασης της οικίας όπου γεννήθηκε ο ποιητής Κωστής Παλαμάς δεν σταματά να επενδύει στην πόλη αλλά και να κάνει φιλανθρωπικό έργο.

Μετά την ανακαίνιση του ξενοδοχείου Patras Palace το οποίο  πέρασε στα χέρια του, θα ανακαινίσει και επικρατέστερο σενάριο είναι να την αξιοποιήσει ως πνευματική στέγη, την Αγγλικανική Εκκλησία του Αγίου Ανδρέα.

Η Αγγλικανική εκκλησίας του Αγίου Ανδρέα,είναι ένας πανέμορφος Ιερός Ναός που η κατασκευή του ξεκίνησε το έτος 1872 και αποπερατώθηκε το 1878, απόρροια της ανθηρής αγγλικής κοινότητας της εποχής του σταφιδεμπορίου στην Πάτρα. Μέλη της είναι οι Άγγλοι που ζουν στην πόλη και κυρίως πανεπιστημιακοί δάσκαλοι και στελέχη επιχειρήσεων.

Είναι κτισμένη σε νεο-γοτθικό ρυθμό με γρανιτένιες πέτρες και λιτό αλλά εντυπωσιακό διάκοσμο. Μετά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο η εκκλησία εγκαταλείφτηκε και σταμάτησε να λειτουργεί αφού οι Βρετανοί είχαν φύγει πλέον από την Ελλάδα. Σήμερα που υπάρχουν Βρετανοί στην πόλη μας η εκκλησία ξαναζωντανεύει. Η Αγγλικανική εκκλησιαστική κοινότητα αποφάσισε να την αναστηλώσει και να λειτουργεί περιοδικά ενώ συχνά φιλοξενεί πολιτιστικές εκδηλώσεις της πόλης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις