Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΘΕΑΤΡΟ

/

Πέθανε η Μαρία Ψαθά, κόρη του Δημήτρη Ψαθά

Πέθανε η Μαρία Ψαθά, κόρη του Δημήτρη Ψαθά

Είχε αφιερωθεί στη διάσωση και διάδοση του σημαντικού έργου του πατέρα της

Μια γυναίκα με βαρύ όνομα και σημαντική κληρονομιά, η Μαρία Ψαθά, κόρη του πασίγνωστου χρονογράφου, δημοσιογράφου και θεατρικού συγγραφέα Δημήτρη Ψαθά, έφυγε από τη ζωή.

Επί δεκαετίες διαχειριζόταν υποδειγματικά τα πνευματικά δικαιώματα του σημαντικού έργου του πατέρα της στην προστασία και παρουσίαση του οποίου είχε αφοσιωθεί ολοκληρωτικά.

Δραστήρια, κοινωνική, επικοινωνιακή και εξαιρετικά ευγενής ίδρυσε, εκδοτικό οίκο με το όνομά της από τον οποίο κυκλοφόρησαν πλήθος έργων του Δημήτρη Ψαθά μεταξύ των οποίων και τα «Ζητείται ψεύτης», «Φον Δημητράκης», «Ξύπνα Βασίλη», «Φωνάζει ο κλέφτης», «Ο αχόρταγος», «Μαντάμ Σουσού», «Η Θέμις έχει κέφια», «Στο καρφί και στο πέταλο», «Στου κουφού την πόρτα», «Γη του Πόντου».

Παράλληλα, διοργάνωσε δεκάδες αφιερωματικές εκδηλώσεις για τον Δημήτρη Ψαθά, σε ολόκληρη την Ελλάδα, ενώ συνεργάστηκε με πολλούς θεατρικούς παραγωγούς, σκηνοθέτες και ηθοποιούς για την παρουσίαση δημοφιλών και διαχρονικών έργων του πατέρα της όπως η «Μαντάμ Σουσού», που ανέβηκε το 2018, στο θέατρο «Παλλάς», σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα, με πρωταγωνίστρια τη Δήμητρα Παπαδοπούλου, το «Ξύπνα Βασίλη», που φιλοξενήθηκε στο Εθνικό Θέατρο, την ίδια χρονιά, σε σκηνοθεσία Άρη Μπινιάρη, «Ζητείται ψεύτης», που ανέβηκε το 2019 στο «Παλλάς», σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια κ.α.

Το έργο της συνεχίζει τα τελευταία χρόνια η κόρη της και εγγονή του Δημήτρη Ψαθά, Λένα Νίτσου η οποία έχει αναλάβει και τη διεύθυνση των εκδόσεων.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture