Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

/

Ζεστό χειροκρότημα για το Χορευτικό του Δήμου Πατρέων και τη Λαϊκή του Ορχήστρα στην Γερμανία

Ζεστό χειροκρότημα για το Χορευτικό του ...

Έδωσαν 3 παραστάσεις - Η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων, Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, είχε συνάντηση με το Δήμαρχο της πόλης

Στο Μπάλινγκεν της Γερμανίας βρέθηκε το Χορευτικό Τμήμα του Δήμου Πατρέων με μουσικούς και ερμηνευτές της Λαϊκής του Ορχήστρας, καλεσμένοι στο Φεστιβάλ Κήπων 2023.

Το Μπάλινγκεν ήταν, για φέτος, η διοργανώτρια πόλη του Φεστιβάλ που πρόκειται για έναν από τους σημαντικότερους πολιτιστικούς θεσμούς στη Γερμανία και κάθε χρόνο φιλοξενείται σε διαφορετική πόλη.

Το Χορευτικό του Δήμου Πατρέων και η Λαϊκή του Ορχήστρα έδωσαν τρεις (3) παραστάσεις και εντυπωσίασαν το κοινό που καταχειροκρότησε τα παραδοσιακά αλλά και τα σύγχρονα λαϊκά τραγούδια, σε χορογραφία του χοροδιδασκάλου και υπεύθυνου του Χορευτικού Τμήματος, Χρήστου Γιαννόπουλου.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης της Πατρινής αντιπροσωπείας στη Γερμανία, η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού, Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, είχε συνάντηση με το Δήμαρχο της πόλης, με τον οποίο συζήτησαν για την περαιτέρω συνεργασία του Μπάλινγκεν με την Πάτρα σε θέματα πολιτισμού και ανταλλάχθηκαν σκέψεις.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο ομογενής Νίκος Σκαρλατούδης βοηθός Δημάρχου σε θέματα πολιτισμού και υπεύθυνος για το Φεστιβάλ Κήπων 2023, ο υπεύθυνος του Χορευτικού, η μαέστρος της Λαϊκής Ορχήστρας, Δήμητρα Αψώμοτου, ο Γιώργος Μαγιάκης, χοροδιδάσκαλος, αντιπρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας και η Ιωάννα Ζιάγκα χοροδιδάσκαλος και ερμηνεύτρια στη Λαϊκή Ορχήστρα.

Η Πατρινή αντιπροσωπεία είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί μνημεία, όπως ο χώρος που έχασαν τη ζωή τους πολλοί άνθρωποι στα καταναγκαστικά έργα των ναζί στην περιοχή, καθώς επίσης το Νταχάου, το πρώτο στρατόπεδο συγκέντρωσης των ναζί στη Γερμανία, όπου αντιμετωπίστηκαν απάνθρωπα κι έχασαν τη ζωή τους πατριώτες αντιφασίστες από όλο τον κόσμο.

Υπενθυμίζεται ότι, πριν περίπου 2 χρόνια, το Νοέμβριο του 2021 ο Δήμος Πατρέων είχε φιλοξενήσει χορευτικό και μουσικό τμήμα από την περιοχή του Μπάλινγκεν, στα πλαίσια πολιτιστικών ανταλλαγών νέων από το ΕΓΙΝ (Ελληνο – Γερμανικό Ίδρυμα Νεολαίας). 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture