Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κραυγή αγωνίας από Μπούρα: Αν το Πανεπιστήμιο δεν χρηματοδοτηθεί, θα χάσει την ποιότητα στην εκπαίδευση και τον ανταγωνισμό στο διεθνές πεδίο

Κραυγή αγωνίας από Μπούρα: Αν το Πανεπισ...

Η αναγκαιότητα χρηματοδότησης του Ιδρύματος

Σήμα κινδύνου εξέπεμψε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου της Πάτρας Χρήστος Μπούρας σε σχέση με την αναγκαιότητα χρηματοδότησης του Ιδρύματος από την Περιφέρεια, το Ταμείο Ανάκαμψης και το ΕΣΠΑ.

«Το Πανεπιστήμιο έχει ανάγκες που δεν φαντάζεστε» τόνισε ο κ. Μπούρας.» Η πρώτη ανάγκη αφορά το φοιτητικό εστιατόριο. Έχουμε σήμερα στη χώρα το μεγαλύτερο φοιτητικό εστιατόριο. Καθημερινά σιτίζονται πάνω από 5-6 χιλιάδες φοιτητές. Έχει φτάσει πλέον στα όριά του. Υπάρχει ήδη μια προμελέτη για ένα έργο το οποίο ταυτόχρονα θα φιλοξενεί και ένα χώρο ιδιαίτερο, σαν μια μικρή λέσχη για να μπορούν να φιλοξενούνται και επίσημοι προσκεκλημένοι μας. Είναι ένα έργο πνοής για το Πανεπιστήμιο».

Οι μελέτες για το έργο κατασκευής νέων χώρων φοιτητικών κατοικιών (ύψους 11 εκατομμυρίων ευρώ) και νέου κτιρίου εστιατορίου- μαγειρείου (ύψους 8 εκατομμυρίων ευρώ), έχουν εγκριθεί από το Πρυτανικό Συμβούλιο και τη Σύγκλητο και εντάσσονται στο αναπτυξιακό σχέδιο του Πανεπιστημίου Πατρών 2023-2028.

Στο σχέδιο επίσης περιλαμβάνονται η Προμήθεια Εξοπλισμού για την αναβάθμιση των υφιστάμενων δικτυακών υποδομών του Πανεπιστημίου, η αναβάθμιση των υποδομών ύδρευσης αποχέτευσης και επεξεργασίας λυμάτων, η βελτίωση της προσβασιμότητας ΑμεΑ και η βελτίωση της πρόσβασης στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου στο Ρίο και το Μεσολόγγι.

Ο κ. Μπούρας μετέφερε ως κραυγή αγωνίας το γεγονός ότι αν το Πανεπιστήμιο Πατρών δεν χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια, το Ταμείο Ανάκαμψης και το ΕΣΠΑ ανανεώνοντας σε βάθος πενταετίας τον εκπαιδευτικό και ερευνητικό του εξοπλισμό, θα χάσει την ποιότητα στην εκπαίδευση και τον ανταγωνισμό στο διεθνές πεδίο.

Όπως είπε ο πρύτανης, το 2022 αποχώρησαν από το Πανεπιστήμιο 40 άτομα και φέτος έχουν αποχωρήσει μέχρι στιγμής 30, γεγονός που καταδεικνύει το πρόβλημα του εκπαιδευτικού έργου.

Ερωτώμενος σχετικά με τις σχολές που ο ίδιος προσωπικά θα ήθελε να ενισχύσουν το προφίλ του Πανεπιστημίου, ο κ. Μπούρας επεσήμανε ότι μια τρίτη κτηνιατρική σχολή θα ενίσχυε την περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας όπου και θα μπορούσε να έχει την έδρα της, ενώ μια σχολή με επίκεντρο την Αρχαία Ολυμπία σε συνεργασία με τη ΔΟΕ θα ενίσχυε το προφίλ της περιοχής και του ΑΕΙ της.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις