Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πανελλήνιες 2023: Οι Πατρινοί που πέτυχαν τον στόχο τους και έκοψαν από τους πρώτους το "νήμα" στις σχολές τους μιλούν στο thebest

Πανελλήνιες 2023: Οι Πατρινοί που πέτυχα...
Κωνσταντίνα Τσίχλα, Τάκης Μαρτάτος

Κοιτάζοντας με αισιοδοξία το αύριο

Με την ανακοίνωση σήμερα των βάσεων έμαθαν ότι πραγματοποιείται ένα από τα όνειρά τους.

Μετά από προσπάθεια και κόπο, το φθινόπωρο θα περάσουν την πόρτα της σχολής στην οποία στόχευαν και πλέον μπορούν να σχεδιάζουν με όρεξη και αισιοδοξία την επαγγελματική τους διαδρομή

Πατρινοί που μέσα από τις πανελλήνιες 2023 πέτυχαν το στόχο τους μιλούν στο thebest.gr για τις πρώτες τους σκέψεις και τα σχέδια τους.

«Ήταν η 1η μου επιλογή σχολής και νιώθω πολύ χαρούμενη, είναι αυτό που ήθελα. Μου αρέσει πολύ ο αθλητισμός καθώς έχω κάνει στίβο και μου ταιριάζει νομίζω το περιβάλλον και δεν θα αργήσω να προσαρμοστώ. Η σχολή μου είναι ουσιαστικά η Νομική με τη μόνη διαφορά ότι θα επιστρέφω στο στρατόπεδο αν και στην πορεία οι έξοδοί μας  θα αυξάνονται»

(Φροντιστήριο Άνοδος)

«Από μικρός ονειρευόμουν αυτή τα στιγμή. Ήθελα να ακολουθήσω αυτό το δρόμο, να βοηθάω τους ανθρώπους. Είμαι πολύ χαρούμενος που το όνειρό μου γίνεται πραγματικότητα. Την ίδια χαρά αισθάνεται και ο πατέρας μου που είναι γιατρός όπως και όλη μου η οικογένεια  Είναι νωρίς ακόμα για να σκέφτομαι ποια ειδικότητα θα ακολουθήσω όμως είμαι αισιόδοξος για το μέλλον».

(Φροντιστήριο Πουκαμισάς)

«Είμαι πολύ χαρούμενη καθώς με την προσπάθειά μου που ήταν συνεχής καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς και με συνέπεια, πέτυχα να εισαχθώ στην πρώτη σχολή επιλογής μου, που είναι η Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών στην Αθήνα. Διαχειρίστηκα την ψυχολογία μου λόγω του μεγάλου άγχους με τη στήριξη των καθηγητριών μου και της οικογένειάς μου, που ήταν πάντα δίπλα μου. Ένα μεγάλο ευχαριστώ είναι πολύ λίγο».

(Φροντιστήριο Ορμή)

«Πέτυχα το στόχο μου και συνεχίζω. Νιώθω πολύ καλά. Αν και οι βάσεις ανέβηκαν δεν είχα άγχος. Η Ιατρική είναι ο δρόμος που ήθελα να ακολουθήσω. Μου άρεσε πάντα η ιδέα να μπορώ να βοηθάω ανθρώπους μέσα από την επιστήμη». Πλέον ξέρω ότι έχω να δω πολλά καινούργια πράγματα μέχρι να αποφασίσω ποιο δρόμο θα ακολουθήσω στην ιατρική»

(Φροντιστήριο Πουκαμισάς)

«Είμαι πολύ χαρούμενη που το όνειρο γίνεται πραγματικότητα. Η ιατρική ήταν η πρώτη μου επιλογή. Μπορώ να πω ότι δεν το έχω συνειδητοποιήσει ακόμα. Είμαι όλη μέρα συγκινημένη. Είμαι ευχαριστημένη και ευγνώμων για την οικογένειά μου και τους καθηγητές μου. Αυτό που με ενδιέφερε πάντα ήταν η γενική χειρουργική».  

(Φροντιστήριο Πουκαμισάς)

«Η Νομική ήταν η πρώτη επιλογή στο μηχανογραφικό. Θα δείξει η πορεία ποιο θα είναι το μέλλον όμως θεωρώ ότι θα βρω ενδιαφέρον σε διάφορα μαθήματα όπως το φιλοσοφικό δίκαιο. Πάντα μου άρεσε η αεροπορία οπότε νομίζω ότι θα μου αρέσει το αεροπορικό δίκαιο επίσης. Με εξιτάρει πάρα πολύ να συνδυάσω τη Νομική με την αγάπη μου για τα αεροπλάνα».

(Φροντιστήριο Πρόσημο)

«Η Νομική Αθήνας ήταν η πρώτη μου επιλογή. Δεν έχω λόγια αυτή τη στιγμή. Οι βάσεις είναι ένας αστάθμητος παράγοντας οπότε υπήρχε ανησυχία. Πλέον  είμαι απόλυτα ικανοποιημένος. Δεν έχω σκεφτεί το μετά, έχω να εξετάσω διάφορα ενδεχόμενα, όμως το ιδανικό για εμένα θα ήταν να συνδυάσω τη Νομική με την εκμάθηση ξένων γλωσσών» (Φροντιστήριο Πρόσημο). 

«Ήταν η 1η μου επιλογή σε σχολή και αυτό που αισθάνομαι και με την ανακοίνωση των βάσεων, είναι ανακούφιση, χαρά και πάνω απ’ όλα ικανοποίηση για την προσπάθεια που έκανα και αυτή η χαρά & ικανοποίηση είναι και των δικών μου ανθρώπων, της οικογένειάς μου μιας και όπως ξέρετε, δίνουν όλοι πανελλήνιες. Η σχολή που περνάω θεωρώ πως έχει μετά καλή επαγγελματική αποκατάσταση. Ακόμα δεν έχω σκεφτεί τι θα κάνω ακριβώς στο μέλλον αλλά πλέον οι ηλεκτρολόγοι μηχανικοί είναι απαραίτητοι στον τομέα του προγραμματισμού. Θέλω να ευχαριστήσω και τους καθηγητές μου στο φροντιστήριο Άνοδος και στο σχολείο για τη βοήθειιά τους. Όσο για το αν θυσίασα κάτι, προσπάθησα να κάνω διάβασμα με πρόγραμμα και να κάνω καλή διαχείριση χρόνου».

(Φροντιστήριο Άνοδος)

«Είναι αυτό που ήθελα και είναι μία δικαίωση για μένα. Από τον περίγυρο μου λόγω των καλών μου βαθμών ήθελαν να πάω προς την ιατρική αλλά νομίζω πως η φαρμακευτική είναι πιο κοντά σε μένα και σε αυτό που θέλω να σπουδάσω και να κάνω στη ζωή μου. Με το άκουσμα της αναγγελίας των βάσεων, ένιωσα πολύ χαρούμενη γιατί πέτυχα αυτό που ήθελα. Τις τελευταίες μέρες ξυπνούσα και είχα αγωνία αν ανακοινώθηκαν οι βάσεις.

Οι στόχοι μου από δω και πέρα είναι να βγάλω τη σχολή μου και να ασχοληθώ με την έρευνα την φαρμακευτική & στη συνέχεια θα ήθελα να πάω στο εξωτερικό να εργαστώ στον σχεδιασμό φαρμάκων και στον τομέα της καινοτομίας. Οφείλω πολλά ευχαριστώ και στους καθηγητές μου στο Φροντιστήριο Άνοδος καθώς πέρα από τις γνώσεις τους μας βοήθησαν και ψυχολογικά στο ταξίδι αυτό των πανελληνίων εξετάσεων».

(Φροντιστήριο Άνοδος)

«Αισθάνομαι ανακουφισμένη που πέρασα τελικά στη Φαρμακευτική. Αισθάνομαι ιδιαίτερα χαρούμενη με το αποτέλεσμα. Πρόκειται για ένα κλάδο με πολλές προοπτικές ενώ η σκέψη μου είναι να φύγω κάποια στιγμή στο εξωτερικό».

(φροντιστήριο Πουκαμισάς)

«Νιώθω πολύ χαρούμενη που περνάω στη συγκεκριμένη σχολή. Μου άρεσε από την αρχή ο τομέας της φυσικοθεραπείας καθώς και στο ΕΠΑΛ ως μαθήτρια είχα πάρει αυτή την ειδικότητα. Μου άρεσε λοιπόν και ήθελα να συνεχίσω και να σπουδάσω το αντικείμενο. Ήταν μία δύσκολη περίοδος αυτή της προετοιμασίας για τις Πανελλήνιες εξετάσεις, ειδικά προς το τέλος αλλά ευτυχώς όλα πήγαν κατ’ ευχήν. Στόχος μου για το μέλλον είναι να τελειώσω τη σχολή μου και αφού εργαστώ πρώτα κάπου αλλού να ανοίξω στη συνέχεια το δικό μου φυσικοθεραπευτήριο. Θέλω τέλος να ευχαριστήσω και τους καθηγητές μου στο φροντιστήριο Άνοδος για τη βοήθεια και συμβολή τους στην επιτυχία μου».

(Φροντιστήριο Άνοδος ΕΠΑΛ)

«Ήμουν μεταξύ Πυροσβεστικής και Νομικής, τελικά έβαλα πρώτη την Πυροσβεστική. Θαυμάζω τους πυροσβέστες κι έχω πολύ ψηλά αυτό το επάγγελμα. Θέλω κι εγώ να συνεισφέρω σε αυτό, είναι πολύ σημαντικό. Οι βάσεις ανακοινώθηκαν σε μια στιγμή που η χώρα καίγεται. Σίγουρα υπάρχουν δυσκολίες, το θέμα είναι όταν έχεις πάρει μία απόφαση να μένεις προσηλωμένος».

(Φροντιστήριο Ιδιαίτερο)

«Μετά από πολλά χρόνια έκλεισε για εμάς ένας κύκλος με επιτυχία. Μαζί προσπαθήσαμε συμμετέχοντας στις Πανελλήνιες, μαζί δουλέψαμε, μαζί κοπιάσαμε στη θεωρητική κατεύθυνση, πετυχαίνοντας την πρώτη σχολή της επιλογής μας. Η Ευσταθία μπήκε στη Νομική Θεσσαλονίκης και η Κωνσταντίνα στη σχολή Νηπιαγωγών Πάτρας (2η). Οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στις καθηγήτριές μας, που στάθηκαν δίπλα μας, όπως και στους γονείς μας για τη στήριξή τους. Ευχόμαστε σε όλους τους συνυποψήφιούς μας καλή σταδιοδρομία».

(Φροντιστήριο Ορμή)

«Παίζω κιθάρα από μικρή και αυτή η σχολή ήταν η πρώτη μου επιλογή. Με αυτά τα μόρια θα μπορούσα να περάσω σε διάφορες σχολές όμως η αγάπη μου είναι η μουσική. Τώρα μέσα από τη σχολή θα δω τους διαφορετικούς δρόμους που μπορώ να ακολουθήσω και θα επιλέξω αυτόν που μου ταιριάζει περισσότερο».

(Φροντιστήριο Πρόσημο)

«Συνεχίζοντας την οικογενειακή παράδοση, καθώς ο αδελφός μου Αλέξανδρος φοιτά στην Σχολή Ικάρων της ΣΜΑ, μετά από μια σκληρή προετοιμασία πέτυχα τον στόχο μου, καθώς κατάφερα να εισαχθώ στην 1η σχολή της επιλογής μου που είναι η Σχολή Ικάρων (Ιπτάμενοι). Είμαι πολύ χαρούμενος γι’ αυτό και ευχαριστώ πολύ την οικογένειά μου και τους καθηγητές μου στα Φροντιστήρια ΟΡΜΗ για τη συνδρομή τους καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς».

(Φροντιστήριο Ορμή)

«Έπειτα από μια πολύ δύσκολη χρονιά οι κόποι μου ανταμείφθηκαν καθώς μπήκα στη σχολή Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής (Πολυτεχνείο Πατρών). Ευχαριστώ πολύ την οικογένειά μου καθώς και τους καθηγητές μου που στάθηκαν δίπλα μου σ' αυτήν μου την προσπάθεια».

(Φροντιστήριο Ορμή)

«Μία εκδρομή με το σχολείο στάθηκε αφορμή να έρθω σε επαφή με αυτό το Τμήμα το οποίο ήταν και η πρώτη μου επιλογή. Βρήκα ενδιαφέρον  σε αυτό και πήρα την απόφαση να ακολουθήσω αυτό το δρόμο. Δεν το έχω συνειδητοποιήσει ακόμα. Αυτή τη στιγμή υπάρχει αυτή η αίσθηση ευφορίας και όλα είναι πιο χαλαρά. Περιμένω να ξεκινήσουν τα μαθήματα ενώ η πρακτική είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι. Μετά τη σχολή ή θα εργαστώ ή θα συνεχίσω μέχρι το διδακτορικό».

(Φροντιστήριο Πρόσημο)

 

«Αν και παλιότερα μου άρεσαν τα μαθηματικά, κατάλαβα ότι ήθελα να κάνω κάτι σχετικό με την χημεία. Νιώθω ότι μου ταιριάζει περισσότερο. Τα κατάφερα τελικά και πλέον είμαι ανακουφισμένη που ανταμείφθηκε η προσπάθεια μου. Νομίζω ότι υπάρχει πολύ μέλλον σε ό,τι σχετίζεται με την πράσινη ενέργεια οπότε η σκέψη μου είναι να ασχοληθώ με αυτό».

(Φροντιστήριο Ιδιαίτερο)

«Αυτό το Τμήμα ήταν η πρώτη μου επιλογή. Ήμουν σίγουρος ότι είχα πετύχει το στόχο μου μου, μετά την ανακοίνωση των βαθμολογιών. Βάζω μικρούς στόχους κάθε φορά και όχι τόσο μακροπρόθεσμους, ωστόσο πλέον στόχος μου είναι να τελειώσω τις σπουδές μου με καλό βαθμό και στη συνέχεια να κάνω ένα μεταπτυχιακό. Ευχαριστώ τους γονείς μου και την αδελφή μου που ήταν δίπλα μου σε κάθε δύσκολη στιγμή όλο αυτό το διάστημα. Ευχαριστώ ιδιαίτερα και τους καθηγητές μου στο φροντιστήριο».

(Φροντιστήριο Πρόσημο)

«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που πέτυχα την πρώτη μου επιλογή. Διάλεξα αυτό το Τμήμα με βάση τις ικανότητές μου αλλά και αυτό που θέλω να κάνω στην πορεία μου. Το να γίνω πολιτικός μηχανικός ήταν αυτό που με ενδιέφερε. Αν και είχα αγχωθεί για το αποτέλεσμα τελικά τα καταφέραμε. Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τους γονείς μου που με στήριξαν για την καλύτερη- δυνατή προετοιμασία μου για τις πανελλήνιες, καθώς και τους καθηγητές του φροντιστηρίου μου που στάθηκαν σύμμαχοι και φίλοι για τον αγώνα που έδωσα και κέρδισα. Ευχαριστώ και τους καθηγητές του σχολείου μου (πρώτο ΕΠΑΛ) που μου βοήθησαν να ανακαλύψω τον εαυτό μου ακόμη περισσότερο και να γίνουν συμμέτοχοι της λαμπρής αυτής ιστορίας ».

(Φροντιστήριο Ιδιαίτερο)

Ο Ανδρέας Ζήσης πέρασε  36ος στη Σχολή Ναυτιλιακών σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιά με 20.350 μόρια μαζί με το ειδικό μάθημα. 

(έγραψε 19 Οικονομία, 16,4 Πληροφορική, 15,9 στα μαθηματικά, 14,7 στην έκθεση και 18,3 στα αγγλικά που ήταν ειδικό μάθημα)

«Νιώθω ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα που τόσος κόπος, προσπάθεια και ιδρώτας ανταμείφθηκαν. Είμαι ευγνώμων στους καθηγητές μου του Φροντιστηρίου Άνοδος και ειδικά οφείλω πολλά ευχαριστώ στην καθηγήτριά μου Βούλα Παπαδημητροπούλου, τον καθηγητή μου Άγγελο Σουλιτζή και την καθηγήτριά μου στα αγγλικά Αγγέλα Απατάγγελου».

(Φροντιστήριο Άνοδος)

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις