Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πανελλήνιες 2023: Η ανακοίνωση των βαθμολογιών έφερε χαμόγελα! Πατρινοί μαθητές «έφτασαν ψηλά» και μιλούν στο thebest.gr

Πανελλήνιες 2023: Η ανακοίνωση των βαθμο...
Κωνσταντίνα Τσίχλα, Τάκης Μαρτάτος

Οι πρώτες σκέψεις, τα συναισθήματα και οι στόxοι

Με την ανακοίνωση των βαθμολογιών το μεσημέρι της Πέμπτης έληξε και η αγωνία των μαθητών που έδωσαν πανελλήνιες εξετάσεις  με σκοπό να μπουν στις σχολές των ονείρων τους.

Πάλεψαν για να τα καταφέρουν και τώρα χαμογελούν κοιτώντας με αισιοδοξία το μέλλον. Πατρινοί μαθητές που συγκέντρωσαν υψηλές βαθμολογίες μίλησαν στο thebest.gr. για τους αρωγούς στην προσπάθεια τους, για τις οικογένειές τους αλλά και τους καθηγητές τους που τους υποστήριξαν σε αυτή την  απαιτητική και δύσκολη περίοδο της προετοιμασίας. 

«Νιώθω ανακουφισμένη και δικαιωμένη και πολύ χαρούμενη από το αποτέλεσμα. Είμαι αισιόδοξη για το μέλλον, ανυπομονώ ενώ μου έφυγε και το άγχος. Στοχεύω στη Στρατιωτική Νομική στη Θεσσαλονίκη. Μου αρέσει αυτό το αντικείμενο και η σχολή καθώς είμαι άνθρωπος της πειθαρχίας ενώ ήθελα να σπουδάσω και νομική και νομίζω πως η συγκεκριμένη σχολή μου ταιριάζει. Το διάστημα της προετοιμασίας αν και τα είχα ισορροπήσει στο πρόγραμμά μου, θυσίασα κάποιες εξόδους μου και πολλές φορές τον ύπνο μου καθώς ξενυχτούσα για να διαβάσω. Το περίμενα πως θα πάω καλά αλλά όχι και τόσο καλά όπως τελικά έδειξαν οι βαθμοί που πήρα: 17,6 στην έκθεση, 18,7 στα αρχαία ελληνικά, 19,8 στην ιστορία και 20 στα λατινικά. Την μεγάλη αυτή επιτυχία την οφείλω και στην τεράστια βοήθεια που πήρα από τους καθηγητές του φροντιστηρίου μου».

(Φροντιστήριο Άνοδος)

«Είμαι ευτυχισμένος που κατάφερα να πετύχω το στόχο μου. Αν και οι εξετάσεις είναι μια αγχωτική διαδικασία, κατάφερα να αποβάλλω το άγχος και να διατηρήσω τη ψυχραιμία μου τη κρίσιμη στιγμή. Η επιθυμία να πετύχω το στόχο μου και η προσπάθεια μου, απέδωσαν μαζί μ όλους τους κόπους της χρονιάς. Με πατέρα γιατρό, ήθελα από μικρός να ακολουθήσω αυτό το δρόμο, να βοηθάω τους ανθρώπους Αισθάνομαι ότι είναι αυτό που με γεμίζει και το όνειρό μου πραγματοποιείται. Σε όλη αυτή την προσπάθεια είχα δίπλα μου την οικογένεια μου και τους καθηγητές μου. Ευχαριστώ ιδιαίτερα τον καθηγητή μου στην Έκθεση, ήταν το μάθημα που δεν ήμουν καλός, κι όμως κατάφερα μία καλή βαθμολογία»

(Φροντιστήριο Πουκαμισάς)

«Στοχεύω στη Νομική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, αυτή τη σχολή βλέπω με περισσότερη σιγουριά να “κλειδώσω”. Δεν έχω συνειδητοποιήσει ακόμα την επιτυχία, δεν πρόλαβα να χαρώ, θα γίνει αυτό εν καιρώ. Αισθάνομαι ανακούφιση, λύτρωση, σίγουρα χαρά και ικανοποίηση και δικαίωση των κόπων μου. Είχα μία ανασφάλεια αλλά τελικά πήγαν όλα καλά. Έγραψα 17,7 στην έκθεση, 18,7 στα αρχαία ελληνικά, 20 στην ιστορία, και 19,2 στα λατινικά. Θυσίασα πράγματα στη διάρκεια της προετοιμασίας και του εντατικού διαβάσματος για να έχω αυτό το αποτέλεσμα αλλά τελικά ήταν λιγότερο ψυχοφθόρο και όχι τόσο τραγικό, για μένα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους καθηγητές μου στο φροντιστήριο Άνοδος και τους καθηγητές μου στο 7ο ΓΕΛ Πάτρας για την πολύτιμη βοήθεια τους, καθώς και τη μητέρα μου Ζέττα».

(Φροντιστήριο Άνοδος)

«Δεν περίμενα αυτή τη βαθμολογία, ήταν κατά κάποιο τρόπο έκπληξη, αν και είχα εικόνα. Τα κατάφερα με πρόγραμμα στο διάβασμά μου. Δεν είχα άγχος, έκανα και πράγματα που άρεσαν για να το αποβάλω, έκανα χορό, περπατούσα. Με βοήθησε πολύ η προετοιμασία στο φροντιστήριο, τα διαγώνισμα που ήταν πιο δύσκολα από τα θέματα των πανελληνίων. Η οικογένειά μου και οι καθηγητές μου με στήριξαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Τώρα είμαι μεταξύ Νομικής και Ψυχολογίας»

(Φροντιστήριο Άνοδος)

«Είμαι πολύ χαρούμενη καθώς με την προσπάθειά μου που ήταν συνεχής καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς και με συνέπεια, πέτυχα να εισαχθώ στην πρώτη σχολή επιλογής μου, που είναι η Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών στην Αθήνα. Μαζί με την ξένη γλώσσα που περιμένω τα αποτελέσματα, θα ξεπεράσω τα 19.000 μόρια. Διαχειρίστηκα την ψυχολογία μου λόγω του μεγάλου άγχους με τη στήριξη των καθηγητριών μου στα φροντιστήριο και της οικογένειάς μου, που ήταν πάντα δίπλα μου. Ένα μεγάλο ευχαριστώ είναι πολύ λίγο».

(Φροντιστήρια Ορμή)

«Αντιμετώπισα με ψυχραιμία τη διαδικασία των εξετάσεων. Περίμενα ένα καλό αποτέλεσμα όμως όχι τόσο καλό. Είχα δίπλα μου την οικογένεια μου και τους καθηγητές μου. Τους ευχαριστώ πολύ που με βοήθησαν να έχω και μία καλή ψυχολογία. Αυτό παίζει σημαντικό ρόλο, χωρίς αυτή δε μπορεί να υπάρξει καλό αποτέλεσμα.

Το πιο δύσκολο πράγμα ήταν η έλλειψη χρόνου που επηρεάζει πολύ την ψυχολογία. Η Ιατρική είναι ο δρόμος που θα ήθελα να ακολουθήσω. Μου άρεσε πάντα η ιδέα να μπορώ να βοηθάω ανθρώπους μέσα από την επιστήμη».

(Φροντιστήριο Πουκαμισάς)

«Είμαι ακόμα σε σοκ, δε μπορώ να συνειδητοποιήσω αυτό που έχει συμβεί. Πίστευαν σε εμένα, η οικογένειά μου, οι καθηγητές μου και θεωρώ ότι με το αποτέλεσμα τους δικαίωσα. Το είχα υποσχεθεί. Το πείσμα μου και η αγωνιστικότητά μου “έδεσε” με των καθηγητών μου κι πλέον το όνειρο μου, η Ιατρική είναι κοντά. Ήταν σημαντικό ότι βρισκόμουν μέσα σε ένα τόσο υποστηρικτικό περιβάλλον, η επιτυχία μου είναι και δική τους. Η χαρά είναι τεράστια».

(Φροντιστήριο Πουκαμισάς)

«Περίμενα ότι θα είχα ένα καλό αποτέλεσμα μετά από αρκετό διάβασμα καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Δε στερήθηκα τίποτα όμως μελετούσα συστηματικά ακολουθώντας πρόγραμμα. Φυσικά ήταν πολύτιμη η βοήθεια των καθηγητών μου στο φροντιστήριο. Πλέον η χαρά μου είναι μεγάλη αν και μπορώ να πω ότι μου λείπει όλο αυτό το κλίμα που υπήρχε κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας για τις εξετάσεις. Τώρα τα πράγματα είναι πιο ξένοιαστα. Πρώτη μου επιλογή είναι η Νομική».

(Φροντιστήριο Πρόσημο)

«Είμαι πολύ χαρούμενος και ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα. Ήταν μία απαιτητική χρονιά με αρκετή πίεση όμως υπήρχε οργάνωση. Δε στερήθηκα τίποτα τα έκανα όλα με μέτρο όμως ακολούθησα αυστηρά το πρόγραμμα και αυτό απέδωσε Απώτερος στόχος μου είναι το διπλωματικό σώμα ενώ οι σχολές που είναι πρώτες στην προτίμησή μου είναι η Διεθνών Ευρωπαϊκών Σπουδών και η Νομική».

(Φροντιστήριο Πρόσημο)

«Εν μέρει πίστευα ότι θα είχα καλή βαθμολογία, είχα δουλέψει σκληρά όλη τη χρονιά και τελικά όντως ανταμείφθηκαν οι κόποι μου. Σε όλη αυτή τη διαδικασία το πιο δύσκολο ήταν τα εξαντλητικά ωράρια. Υπήρχε αυστηρό πρόγραμμα για να ανταπεξέλθω στις υποχρεώσεις μου ενώ η συμβολή των καθηγητών μου ήταν ιδιαίτερα σημαντική. Μέσα από τις πανελλήνιες εξετάσεις κατάλαβα τελικά ότι τίποτα δεν είναι αδύνατο, όσο και να μας τρομάζει κάτι, με προσπάθεια μπορεί να επιτευχθεί. Το Οικονομικό ΣΣΑΣ είναι η πρώτη μου επιλογή».

(Φροντιστήριο Πουκαμισάς)

«Δεν περίμενα αυτή τη βαθμολογία, αν και είχα κάνει τη δουλειά που αρμόζει σε ένα τέτοιο αποτέλεσμα. Τώρα αισθάνομαι ανακούφιση και προχωράω με μεγαλύτερη σιγουριά. Στόχος μου είναι το τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών. Με αυτό που ξέρουμε μέχρι τώρα μπαίνω στη σχολή που θέλω,

Είχα σταθερό πρόγραμμα διαβάσματος, τη στήριξη της οικογένειάς μου και των καθηγητών μου στο φροντιστήριο. Κατάλαβα ότι με πρόγραμμα μπορείς να καταφέρεις το στόχο σου, ωστόσο δεν είχα άγχος να διαβάζω όλη μέρα, έκανα και τις βόλτες μου».

(Φροντιστήριο Άνοδος)

«Είμαι πολύ χαρούμενη που απέδωσαν οι κόποι μου. Με βοήθησαν πολύ οι καθηγητές μου ενώ κι εγώ από την πλευρά μου προσπάθησα να διατηρήσω την ψυχραιμία μου μέσα σε αυτή τη διαδικασία. Υπήρξαν στιγμές που αγχώθηκα όμως είπα στον εαυτό μου πώς είναι κάτι που δεν περνάω μόνη μου και πως θα περάσει. Κατάλαβα στην πορεία ότι οι πανελλήνιες εξετάσεις δεν είναι τόσο τρομακτικές ούτε το τέλος του κόσμου. Χρειάζεται ψυχραιμία. Πλέον στοχεύω στο Tμήμα Πληροφορικής της Θεσσαλονίκης. Είναι το αντικείμενο που με ενδιαφέρει».

(Φροντιστήριο Πρόσημο)

Ιωακείμ Γαλάνης- 17.620 μόρια

«Το αποτέλεσμα κατά βάση έχει να κάνει με το διάβασμα. Χρειάζεται να αφιερώσεις αρκετό χρόνο. Είμαι ικανοποιημένος με αυτό που πέτυχα, πάντα υπάρχει και το καλύτερο. Περίμενα ότι θα έχω αυτή τη βαθμολογία περίπου. Η υποστήριξη από το περιβάλλον παίζει το ρόλο της, όμως καλύτερος υποστηρικτής σου είναι ο εαυτό σου. Εάν το πιστεύεις, θα το καταφέρεις. Μπορώ να πω ότι δεν είχα άγχος κατά τη διάρκεια των εξετάσεων.  Όσο κι αν είναι διαφορετικά μεταξύ τους, είμαι μεταξύ Πυροσβεστικής και Νομικής».

(Φροντιστήριο Ιδιαίτερο)

«Μετά από πολλά χρόνια έκλεισε για εμάς ένας κύκλος με επιτυχία. Μαζί προσπαθήσαμε συμμετέχοντας στις Πανελλήνιες,  μαζί δουλέψαμε, μαζί κοπιάσαμε στη θεωρητική κατεύθυνση, πετυχαίνοντας την πρώτη σχολή της επιλογής μας. Η Ευσταθία πέτυχε 17.500 μόρια και εγώ η Κωστούλα πέτυχα 17.400. Οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στις καθηγήτριές μας στο φροντιστήριο, που στάθηκαν δίπλα μας, όπως και στους γονείς μας για τη στήριξή τους. Ευχόμαστε σε όλους τους συνυποψήφιούς μας καλή σταδιοδρομία!»

(Φροντιστήρια Ορμή)

«Είμαι ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα, αν και ξέρω ότι η προσπάθεια που έκανα θα μπορούσε να φέρει καλύτερο αποτέλεσμα, με τη βαθμολογία μπορώ να μπω στη σχολή που επιθυμώ με άνεση. Τα τελευταία τρία χρόνια έχω αγαπήσει τα Μαθηματικά και νιώθω ότι αυτή η αγάπη θα μείνει. Δεν είχα άγχος κι είδα ότι όταν λείπει, τα πράματα πηγαίνουν καλύτερα. Χρειάζεται υπομονή, επιμονή ενώ πολύ σημαντικό ρόλο παίζει η ψυχολογία. Το σημαντικότερο για μια επιτυχία στις πανελλήνιες θεωρώ πως είναι να βρεις ανθρώπους-καθηγητές  οι οποίοι θα σε στηρίζουν, θα σε ενθαρρύνουν και πάνω απ’ όλα θα έχουν πραγματική, ανιδιοτελή εμπιστοσύνη σε εσένα. Αυτό και μόνο σου δίνει τρομερό κίνητρο! Γι’ αυτό το λόγο θα ήθελα να ευχαριστήσω τους καθηγητές μου από το φροντιστήριο οι οποίοι αποδείχτηκε ότι στάθηκαν δίπλα μου ως κάτι παραπάνω από απλοί “καθηγητές”».

(Φροντιστήριο Πρόσημο)

«Συνεχίζοντας την οικογενειακή παράδοση, καθώς ο αδελφός μου Αλέξανδρος φοιτά στην Σχολή Ικάρων της ΣΜΑ, μετά από μια σκληρή προετοιμασία πετυχαίνω τον στόχο μου, να εισαχθώ στη Σχολή Ικάρων, στη Σχολή Ευελπίδων και στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων. Με πολύ μεγάλη σύνεση, με τη συνδρομή των γονιών μου και των καθηγητών μου στο φροντιστήριο, θα αποφασίσω τις επόμενες μέρες με τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού την πρώτη σχολή της επιλογής μου».

(Φροντιστήρια Ορμή)

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις