Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δερβενοχώρια - Μάνδρα - Λουτράκι: Ακόμα μία νύχτα στο έλεος της πύρινης λαίλαπας με συνεχείς αναζωπυρώσεις - Καίνε ανεξέλεγκτες οι φλόγες

Δερβενοχώρια - Μάνδρα - Λουτράκι: Ακόμα ...

Η φωτιά που ξεκίνησε από τα Δερβενοχώρια κι έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις,

Ολονύχτια αναμένεται η μάχη με τις φλόγες στο «μέτωπο» της Μάνδρας, όπου οι φλόγες «καταπίνουν» ολόκληρους οικισμούς.

Η φωτιά που ξεκίνησε από τα Δερβενοχώρια κι έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, έχει τεράστια δυναμική, με μηνύματα εκκένωσης από το 112 να στέλνονται συνεχώς.

Η επιχείρηση των δυνάμεων για να τιθασευτεί η φωτιά που καίει με λύσσα στη Μάνδρα ολοένα και εντείνεται, ενώ η αγωνία θηριεύει από τη στιγμή που πλέον το σκοτάδι πήρε τη σκυτάλη και τα εναέρια μέσα σταμάτησαν τις ρίψεις νερού. Στο πύρινο «μέτωπο» επιχειρούν 250 πυροσβέστες, 8 πεζοπόρα, 75 οχήματα και κατά τη διάρκεια της ημέρας συμμετείχαν 11 αεροσκάφη και 9 ελικόπτερα. Την ίδια ώρα, στο άλλο μεγάλο «μέτωπο», στο Λουτράκι, επιχειρούν 120 πυρισβέστες, 4 πεζοπόρα, 43 οχήματα και κατά τη διάρκεια της ημέρας 4 ελικόπτερα. 

Λίγο μετά τις 8 το βράδυ της Τρίτης (18.07.23) εστάλη μήνυμα μέσω του 112 στους κατοίκους της Νέας Περάμου, καλώντας τους να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθήσουν τις οδηγίες των αρχών. Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Δασική πυρκαγιά στην περιοχή. Αν βρίσκεστε στην περιοχή της Νέας Περάμου παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών. Οδηγίες αυτοπροστασίας: https://civilprotection.gov.gr/odigies-prostasias/dasikes-pyrkagies ».

Νωρίτερα, εντολή για εκκένωση δόθηκε στους οικισμούς ΛουτρόπυργοΆνω Βλυχάδα, Όθωνα και Ευταξία, καθώς και στη Νέα Ζωή Μάνδρας, στον Νέο Πόντο, όπου καίγονται σπίτια, καθώς και στον οικισμό Ποντίων στη βιομηχανική ζώνη της Μαγούλας.

Την ίδια ώρα, ανησυχία έχει προκαλέσει και το μήνυμα του 112 που εστάλη στους κατοίκους του οικισμού Γλυκιά Ζωή στους Αγίους Θεοδώρους, καθώς πρόκειται για αυτόν που βρίσκεται δίπλα στα διυλιστήρια της Motor Oil.

Για την κατάσβεση της φωτιάς στο Νέο Πόντο επιστρατεύτηκαν και δύο «Αίαντες» της ΕΛ.ΑΣ με εντολή του Γαδάρχη. Μάχη τώρα δίνεται και στον οικισμό Αγία Σωτήρα, για να μην επεκταθούν οι φλόγες, όπου κατευθύνονται με ιλιγγιώδη ταχύτητα.

Σημειώνεται δε πως έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου και στην Παλαιά Εθνική Οδό, από τα διόδια Ελευσίνας έως και τα διόδια Κορίνθου και στα δύο ρεύματα.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι οι επόμενες ημέρες χαρακτηρίζονται ως επικίνδυνες για την έναρξη και επέκταση των πυρκαγιών και τόνισε ότι «η προσοχή όλων μας είναι επιβεβλημένη». Επιπλέον ανέφερε ότι σύμφωνα με το επικαιροποιημένο Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας οι υψηλές θερμοκρασίες θα επικρατήσουν και τις επόμενες ημέρες και οι άνεμοι θα φτάνουν στο Αιγαίο τα 7 μποφόρ και πρόσθεσε ότι για αύριο Τετάρτη αναμένεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε Αττική, Βοιωτία, Εύβοια, Κορινθία, Αργολίδα, Κρήτη, Κυκλάδες, Λέσβο, Χίο, Σάμο, Ικαρία και Ψαρά.

ΠΗΓΗ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις