Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Στο Βερολίνο κρίνουν διατηρητέα, όσα εμείς γκρεμίζουμε- Το κτίριο λιμένα και το αντίστοιχο γερμανικό

Πάτρα: Στο Βερολίνο κρίνουν διατηρητέα, ...

Το θέμα επαναφέρει για άλλη μια φορά η γνωστή Πατρινή αρχιτέκτονας Μυρτώ Κιούρτη

Τη ίδια ώρα που στην Πάτρα αποφασίστηκε με τις γνωστές συνοπτικές διαδικασίες το γκρέμισμα του παλιού κτιρίου Υπηρεσιών Λιμένα, παρά τις φωνές των αρχιτεκτόνων περί του αντιθέτου, στην Ευρώπη εξακολουθούν να έχουν άλλη αντίληψη για τα πράγματα.

Εκεί, ό,τι εμείς γκρεμίζουμε, το διασώζουν. Και όχι μόνο αυτό. Το κάνουν σημείο αναφοράς μιας περιοχής και αναπτυξιακό «ορμητήριο». Το θέμα επαναφέρει για άλλη μια φορά η γνωστή Πατρινή αρχιτέκτονας Μυρτώ Κιούρτη η οποία με ανάρτησή της στα social media συγκρίνει την … μοίρα δύο κτιρίων της ίδιας αρχιτεκτονικής αντίληψης και διαδρομής, σε Πάτρα και Βερολίνο.

Γράφει συγκεκριμένα:

«Για τους φίλους της Πάτρας: άλλο ένα μπρουταλιστικό κτίριο, σαν το δικό μας στο λιμάνι κηρύχθηκε διατηρητέο προκειμένου να σωθεί από την κατεδάφιση στο Βερολίνο. Η δημοσίευση της είδησης έγινε στο dezeen, το πιο διάσημο σήμερα αγγλικό online περιοδικό αρχιτεκτονικής. Το link στα σχόλια. Στην φωτογραφία πάνω βλέπουμε το κτίριο στο Βερολίνο (πολύ πιο brutal από το δικό μας!) και κάτω το κτίριο στην Πάτρα, του αρχιτέκτονα Αλέξη Συριόπουλου».

Το κτίριο ανεγέρθηκε με μελέτη του εκλιπόντος λέκτορα της αρχιτεκτονικής σχολής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Α. Συριόπουλου, ο οποίος απέσπασε το 1ο βραβείο σε πανελλήνιο αρχιτεκτονικό διαγωνισμό και αποτελεί σημαντικό αρχιτεκτονικό έργο της ελληνικής μεταπολεμικής αρχιτεκτονικής.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις