Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

/

Πάτρα: Εγκαινιάζεται την Παρασκευή 30/6 έκθεση σύγχρονου ντιζάιν στον χώρο πολιτισμού Tatiana Dimou

Πάτρα: Εγκαινιάζεται την Παρασκευή 30/6 ...

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 30 Αυγούστου 2023

Mε τίτλο 60daysofdesign, ξεκινά η πρώτη από μια νέα σειρά ομαδικών εκθέσεων που θα πραγματοποιούνται στον χώρο πολιτισμού “Tatiana Dimou” στην Πάτρα στην οδό Τσαμαδού 24, και θα είναι αφιερωμένες στο σύγχρονο design.

Μέσα από αυτή τη σειρά εκθέσεων, στόχος είναι να καταφέρουμε να μπούμε σε έναν κόσμο όπου ο σχεδιασμός υπερβαίνει την απλή οπτική έλξη και αγκαλιάζει τη δύναμη της καινοτομίας και του σκοπού.

Θα γνωρίσουμε δημιουργούς που εξερευνούν διάφορες κλίμακες αντικειμένων και αξιοποιούν ξεχωριστές υλικότητες. Από περίπλοκα κατασκευασμένα κομμάτια επίπλων μέχρι χρηστικά αντικείμενα, μπορεί κανείς να ανακαλύψει τις απεριόριστες δυνατότητες που προκύπτουν όταν η φόρμα συναντά τη λειτουργία, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Στην έκθεση συμμετέχουν οι : Anaktae, Alexandridi Myrsini, Greece is for Lovers, HAK STUDIOS, Koukos de Lab, Moraitou Anna, Studio Aristotelis Barakos, Studiolav και Yiannis Ghikas Design.

Η σχεδιαστική φιλοσοφία των Anaktae, χαράσσει μια γραμμή μεταξύ κλασικού και σύγχρονου. Χρησιμοποιώντας αρχαϊκά σύμβολα και δομές αναπτύσσουν εντυπωσιακές νέες γεωμετρίες. Συνδυάζοντας σχήματα και μοτίβα, δημιουργούν αρχετυπικές μορφές των οποίων ο δυναμισμός πηγάζει από την έμφυτη αρμονία τους.

Εμπνευσμένα από τη στερεότυπη έννοια του τι θεωρείται ευρέως ελληνικό, τα σχέδια των Greece is for Lovers, σχολιάζουν τις συνήθεις δραστηριότητες και τα πρότυπα συμπεριφοράς τόσο του παρελθόντος όσο και του παρόντος και αφηγούνται μια εναλλακτική πατρίδα, που αποτελείται από εν μέρει μνήμη, εν μέρει φαντασία και εν μέρει ευχή.

Στον πυρήνα του HAK STUDIOS βρίσκεται το πάθος για δημιουργικότητα και η εξαιρετική δεξιοτεχνία. Έχοντας επίγνωση των περιβαλλοντικών προκλήσεων που αντιμετωπίζει η βιομηχανία της μόδας σήμερα, το HAK STUDIOS καταβάλλει συνειδητή προσπάθεια να μειώσει τα απόβλητα και να ενσωματώσει βιώσιμες πρακτικές στον σχεδιασμό.

Στόχος των Koukos de lab είναι να σχεδιάζουν και να εισάγουν ένα νέο υλικό που μπορεί να βρεθεί σε αφθονία στο νησί της Λέσβου. Γνωστή σε όλο τον κόσμο για τους ορεινούς ελαιώνες της, η παραγωγή ελαιόλαδου είναι η κύρια βιομηχανία του νησιού. Ό,τι μένει πίσω, ο λάκκος και ο πυρήνας της ελιάς, αποκτά αξία μέσα από τα έργα των Koukos de lab και μετατρέπεται σε οικολογικό υλικό που βρίσκει εφαρμογή τόσο σε έπιπλα όσο και σε αντικείμενα.

Αναζητώντας νέες μορφές σχεδιασμού, η Άννα Μωραΐτου χρησιμοποιεί υλικά και φόρμες που συναντάμε στην αρχιτεκτονική, για να δημιουργήσει αντικείμενα που εξυπηρετούν καθημερινές ανάγκες. Σε έναν γενικότερο στόχο για βιωσιμότητα, επιλέγει το ξύλο ως κύριο υλικό δεομένου ότι είναι ανανεώσιμο, ανακυκλώσιμο και βιοδιασπώμενο, ενώ η κατεργασία του δεν απαιτεί μεγάλη κατανάλωση ενέργειας και δεν παράγει σημαντικές ποσότητες αποβλήτων.

Η δουλειά της Μυρσίνης Αλεξανδρίδη (MYRA) ισορροπεί επίσης μεταξύ αρχιτεκτονικής και τέχνης. Μέσα από τη ζωγραφική της σε κεραμικά πλακίδια στοχεύει να δημιουργήσει κάτι διαφορετικό από το συνηθισμένο. Δουλεύει τα πλακίδια με τον ίδιο τρόπο που άλλοι καλλιτέχνες ζωγραφίζουν σε καμβά, με στόχο να μετατρέψει  ένα πίνακα σε αντικείμενο και ένα αντικείμενο σε πίνακα.

To Studio Aristotelis Barakos, ακολουθεί μια πρακτική προσέγγιση προκειμένου να δημιουργεί διαχρονικά αντικείμενα που κάνουν τους ανθρώπους να χαμογελούν. Τα προϊόντα που σχεδιάζει κυμαίνονται από διακοσμητικά και καθημερινά αντικείμενα μέχρι συσκευές και συστήματα τεχνολογίας αιχμής.

Το STUDIOLAV είναι ένα νέο και πολυεπιστημονικό, στούντιο design που ιδρύθηκε από τους αποφοίτους της Central Saint Martins, Λουκά Αγγέλου και Βάσω Ασφή. Μέσα από τη δουλειά τους εξετάζουν διαφορετικούς τρόπους επανερμηνείας ιδεών και τυπολογιών. Με παιχνιδιάρικο και ειρωνικό πνεύμα εκφράζουν τις ερευνητικές τους τάσεις και περιέργειες σχετικά με τις αντιλήψεις της μορφής και της υλικότητας. Εκτιμούν ιδιαίτερα τη σημασία της συναισθηματικής σύνδεσης μεταξύ ανθρώπων και αντικειμένων και συχνά χρησιμοποιούν αφηγήσεις για να την εκθέσουν.

O Γιάννης Γκίκας, με το υπόβαθρό του να περιλαμβάνει την επιστήμη των Υπολογιστών παράλληλα με το Σχέδιο, χρησιμοποιεί τη λειτουργικότητα ως τον απώτερο σκοπό των σχεδίων του, ενώ παράλληλα διερευνά τις πιθανές συναισθηματικές αντιδράσεις τους. Βλέπει το σχέδιο ως μια διαδικασία ικανοποίησης αναγκών είτε απτών είτε άυλων.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν το απόγευμα της Παρασκευής 30 Ιουνίου 2023, στις 8:00 μ.μ.

Anaktae

Alexandridi Myrsini

Greece is for Lovers

HAK STUDIOS

Koukos de Lab

Moraitou Anna

Studio Aristotelis Barakos

Studiolav

Yiannis Ghikas Design

Διάρκεια Έκθεσης: 30 Ιουνίου - 30 Αυγούστου 2023.

Ωράριο Λειτουργίας: Δευτέρα – Τετάρτη – Σάββατο:  9:00 – 14:30

Τρίτη – Πέμπτη – Παρασκευή: 9:00 – 14:00 | 18:00 – 21:00

Κυριακή: Κλειστά.

Είσοδος: Ελεύθερη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture