Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΜΟΥΣΙΚΗ

/

Πάτρα: Η πόλη γέμισε την Τετάρτη 21/6 από μουσική & τραγούδια -ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Πάτρα: Η πόλη γέμισε την Τετάρτη 21/6 απ...

Υπέροχα ήταν στη συναυλία που δόθηκε στην πλατεία Παντοκράτορα ενώ & στην Ιχθυόσκαλα ο Κώστας Θωμαϊδης ερμήνευσε τραγούδια του Θανάση Νικόπουλου από το δίσκο «Μοναχικοί Σαλτιμπάγκοι»

Τρία σημεία της πόλης, τρεις συναυλίες, με την Πάτρα στον πλαίσιο της ενότητας «Γιορτή Μουσικής» να γεμίζει το βράδυ της Τετάρτης 21 Ιουνίου 2023 από νότες και τραγούδια.

Ήταν μία ιδιαίτερη βραδιά καθώς γιορτάστηκε η Παγκόσμια Hμέρα μουσικής ενώ ήταν & το λεγόμενο θερινό ηλιοστάσιο.

Στον Πολυχώρο Πολιτισμού της «Ιχθυόσκαλας» στην Ακτή Δυμαίων, η βραδιά είχε έντονο «άρωμα» από Θάνο Μικρούτσικο, το οποίο αναδύθηκε μέσα από μια συναυλία όπου ο τραγουδιστής Κώστας Θωμαϊδης ερμήνευσε τραγούδια του Θανάση Νικόπουλου από το δίσκο «Μοναχικοί Σαλτιμπάγκοι» και η Βάλια Τσιργιώτη «Τραγούδια του έρωτα και της Θάλασσας».

Η πλατεία του Παντοκράτορα στην άνω πόλη, την ίδια ώρα «πλημμύριζε» με έργα σημαντικών εκπροσώπων της κλασσικής μουσικής (Bach, Vivaldi, Albinoni, Holst, Piazzolla και Σκαλκώτα), που ερμήνευσε η Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων του Δημοτικού Ωδείου.

Ο πεζόδρομος της Αγίου Νικολάου στο ύψος της οδού Μαιζώνος ήταν το τρίτο σημείο αναφοράς των εκδηλώσεων, με την Ορχήστρα του Χορευτικού Τμήματος Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Πατρέων να ερμηνεύει λαϊκά τραγούδια.

Κατά την έναρξη των συναυλιών σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν αντίστοιχα η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, το μέλος του Δ.Σ. στον Πολιτιστικό Οργανισμό Ρένα Σκαρλάτου και η μαέστρος της Λαϊκής Ορχήστρας Χορευτικού στον Πολιτιστικό Οργανισμό, Δήμητρα Αψώματου.

ΑΥΛΑΙΑ ΜΕ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΛΑΣ

Η αυλαία της ενότητας «Γιορτή Μουσικής» θα κλείσει στις 9.30 το βράδυ της Παρασκευής 23 Ιουνίου στο Κάστρο του Ρίου με την πραγματοποίηση μιας σπουδαίας συναυλίας – αφιέρωμα στη Μαρία Κάλλας για τα 100 χρόνια από τη γέννηση της.

Η συναυλία με τίτλο «…Έζησα για την τέχνη και τον έρωτα! -…Vissi D’ Arte Vissi d’ Amore», θα «χρωματίσει» μουσικά το φετινό Ιούνιο στην Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή και αποτελεί ένα φόρο τιμής στη μοναδική προσωπικότητα της Ελληνίδας ντίβας σοπράνο, που έμελλε να αποτελέσει διαχρονικά μία γυναίκα σύμβολο.

ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ

Στη συναυλία παίρνουν μέρος οι: Βασιλική Καραγιάννη – σοπράνο, Άρτεμις Μπόγρη – μέτζο σοπράνο, Μαίρη Γουγούση – σοπράνο, Ιωάννα Τσιλιμίγκα – σοπράνο, Ανδρέας Καραούλης – τενόρος, Χάρης Ανδριανός – βαρύτονος, Λυδία Αγγελοπούλου, μέτζο σοπράνο, Σταμάτης Μπερής, τενόρος

Συμμετέχουν επίσης η Λίνα Γερονίκου (μέτζο σοπράνο), Ιωάννα Τσιλιμίγκα (σοπράνο) και η η Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Πατρών υπό τη διεύθυνση της μαέστρου Λίνας Γερονίκου.

Σκηνοθετική Επιμέλεια – Ευανθία Στιβανάκη, Καλλιτεχνική Επιμέλεια – Σταμάτης Μπερής – Αφήγηση & Επιμέλεια Κειμένων – Λυδία Αγγελοπούλου, Μουσική προετοιμασία – Φρίξος Μόρτζος, Σχεδιασμός φωτισμών – Νίκος Σωτηρόπουλος.

* ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων για το χώρο του Κάστρου Ρίου – όπως προκύπτει από το πρωτόκολλο της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας – παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να φροντίσουν για την έγκαιρη προμήθεια των εισιτηρίων τους, η διάθεση των οποίων έχει ξεκινήσει μέσα από την πλατφόρμα ticketservices.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture