Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

/

Επιτυχημένη η εκδήλωση για τη Μικρασιατική Καταστροφή από το Δημοτικό Σχολείο Ροϊτίκων στα Παλαιά Σφαγεία

Επιτυχημένη η εκδήλωση για τη Μικρασιατι...

Πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης 7 Ιουνίου 2023 - Παρουσιάστηκε αφήνοντας εξαιρετικές εντυπώσεις η παράσταση «Η Μικρασιάτισσα. Η αληθινή ιστορία της Αλεξάνδρας Μαρμαρινού»

Με τον καλύτερο τρόπο και με μια εκδήλωση αφιερωμένη σε μια σημαντική σελίδα της ελληνικής ιστορίας, που πραγματοποιήθηκε στη γεμάτη κόσμο κεντρική αίθουσα των Παλαιών Σφαγείων το βράδυ της Τετάρτης 7 Ιουνίου 2023, αποχαιρέτισαν οι μαθητές της Στ΄ Τάξης του Δημοτικού Σχολείου Ροϊτίκων τη σχολική χρονιά αλλά και το σχολείο τους που για 6 ολόκληρα χρόνια τους φιλοξένησε παίζοντας σημαντικό ρόλο στη διαπαιδαγώγησή τους.

Θέμα της εκδήλωσης ήταν η Μικρασιατική Καταστροφή το 1922, η Σμύρνη και οι χαμένες πατρίδες. Παρουσιάστηκε αφήνοντας πολύ καλές εντυπώσεις η θεατρική παράσταση «Η Μικρασιάτισσα. Η αληθινή ιστορία της Αλεξάνδρας Μαρμαρινού» που με πολύ μεράκι και ζήλο ετοίμασαν οι μαθητές της Στ΄ Τάξης του σχολείου, σε σκηνοθεσία Κατερίνας Παντελοπούλου, κοστούμια Γεωργίας Καββαδά και χορογραφία της Αφροδίτης Παππά.

Στη γιορτή συμμετείχαν και οι μαθητές της Γ΄, Δ΄ και Ε΄ Τάξης του Δημοτικού Σχολείου Ροϊτίκων.

*Η λειτουργία του χώρου των Παλαιών Σφαγείων στην Ακτή Δυμαίων χρηματοδοτείται από τη πράξη «Δομή προώθησης πολιτιστικής κληρονομιάς του Δήμου Πατρέων» η οποία είναι ενταγμένη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture