Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Χαλκιδική: Τουρίστρια άφησε την τελευταία της πνοή σε πεζοδρόμιο - Το ασθενοφόρο άργησε πάνω από μία ώρα

Χαλκιδική: Τουρίστρια άφησε την τελευταί...

Η 63χρονη συμμετείχε σε ομάδα που πραγματοποιούσε κρουαζιέρα στη Χαλκιδική

Την τελευταία της πνοή άφησε σε πεζοδρόμιο της Ουρανούπολης Χαλκιδικής μία 63χρονη τουρίστρια από τη Ρουμανία, με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες να κάνουν λόγο για καρδιακό επεισόδιο.

Κάτοικοι της περιοχής αναφέρουν ότι το ασθενοφόρο καθυστέρησε περισσότερο από μία ώρα να φτάσει στο σημείο, με αποτέλεσμα να εγείρονται σοβαρά ερωτηματικά, για το αν η γυναίκα θα ζούσε, σε περίπτωση που το πλήρωμα του ΕΚΑΒ την προσέγγιζε νωρίτερα.

 Ωστόσο, στο σημείο βρισκόταν ιδιώτης γιατρός, ο οποίες φέρεται να έκανε για πολύ ώρα ΚΑΡΠΑ με απινιδωτή στην 63χρονη γυναίκα, η οποία, ωστόσο, κατέληξε.

Η γυναίκα αποβιβάστηκε με την παρέα της στην παραλία της Ουρανούπολης από καραβάκι, με το οποίο έκανε κρουαζιέρα σε κοντινές παραλίες. Ενώ βρισκόταν σε εστιατόριο, γύρω στις 2:30 το μεσημέρι της Τρίτης 7 Ιουνίου, ένιωσε αδιαθεσία και λιποθύμησε. Ιδιώτης γιατρός έσπευσε αμέσως και της έκανε ΚΑΡΠΑ με απινιδωτή, αλλά η γυναίκα δεν κατάφερε να επανέλθει.

Το ασθενοφόρο ξεκίνησε από το Κέντρο Υγείας Αγίου Νικολάου και όπως λένε αυτόπτες μάρτυρες, χρειάστηκε περίπου μία ώρα και 15 λεπτά για να φτάσει στο σημείο. Το γεγονός αυτό αναδεικνύει για μία ακόμα φορά το τεράστιο έλλειμα δομών υγείας που υπάρχει στη Χαλκιδική, περιοχή με μεγάλες αποστάσεις και σε πολλά σημεία δύσκολο οδικό δίκτυο.

 Είναι χαρακτηριστικό ότι για ολόκληρη τη Χαλκιδική, με τους περίπου ένα εκατομμύριο τουρίστες και κατοίκους κάθε Σαββατοκύριακο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, υπάρχουν πέντε κέντρα υγείας και ένα νοσοκομείο.

 Το αποτέλεσμα είναι να χάνονται ανθρώπινες ζωές, αφού τα ελάχιστα ασθενοφόρα αναγκάζονται να εξυπηρετήσουν έναν πολύ μεγάλο αριθμό ιατρικών περιστατικών.

ΠΗΓΗ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις