Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Στερεοτυπάκια ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Γκαζώνουν τα road trips και το φετινό καλοκαίρι- Αχαΐα, Ναύπακτος, Ηλεία στον τουριστικό χάρτη

Γκαζώνουν τα road trips και το φετινό κα...

Οι top καλοκαιρινοί οδικοί προορισμοί - Ποιοι είναι οι αναδυόμενοι στην ηπειρωτική Ελλάδα

Την τιμητική τους αναμένεται να έχουν και το φετινό καλοκαίρι τα road trips στους ηπειρωτικούς τουριστικούς προορισμούς της Eλλάδας, τα οποία επιλέγουν όλο και περισσότεροι από το 2020 και μετά.

 Όπως αναφέρουν παράγοντες της αγοράς βραχυχρόνιας μίσθωσης ακινήτων, τα ταξίδια με αυτοκίνητο στον ηπειρωτικό κορμό της Ελλάδας γνώρισαν μεγάλη άνθιση το 2020, 2021, 2022 λόγω και του covid-19 που δεν μας είχε πλήρως εγκαταλείψει.

Φέτος, λόγω και των σημαντικών αυξήσεων στις ακτοπλοικές μετακινήσεις, ο οδικός τουρισμός φαντάζει για άλλη μια χρονιά... γοητευτικός. 

Τα πρώτα μηνύματα
Τα πρώτα αισιόδοξα δείγματα καταγράφηκαν το Πάσχα και την Πρωτομαγιά, όταν δημοφιλείς και μη προορισμοί στην ηπειρωτική Ελλάδα κατέγραψαν υψηλή κινητικότητα. Το κόστος μετακίνησης πλέον δεν είναι αμελητέο και θα αποτελέσει σημαντικό παράγοντα για την τελική επιλογή των εκδρομέων το φετινό καλοκαίρι. Εκτιμάται ότι αρκετοί θα προτιμήσουν προορισμούς σε χιλιομετρική απόσταση 2-2,5 ωρών από τον τόπο διαμονής τους, με στόχο την εξοικονόμηση καυσίμων. 

Καλαμάτα, Ναύπλιο και Μάνη «top» προορισμοί
Η «άγρια» φύση στη Μάνη τόσο στη Λακωνική όσο και στη Μεσσηνιακή, αποτελεί διαχρονικό οδικό προορισμό τόσο για εγχώριους όσο και για αλλοδαπούς ταξιδιώτες.
Το Ναύπλιο, αποτελεί προορισμό για όλα τα Σαββατοκύριακα του χρόνου. Προορισμός που επιλέγουν τόσο οι Αθηναίοι λόγω της κοντινής χιλιομετρικής απόστασης αλλά και πολλοί αλλοδαποί ταξιδιώτες επισκεπτόμενοι τόσο το θέατρο της Επιδαύρου όσο και τους λοιπούς αρχαιολογικούς χώρους της Αργολίδας.
Το καλό οδικό δίκτυο και η πληθώρα επιλογών σε παραλίες, έχουν αναδείξει τα τελευταία 3-4 χρόνια τη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα προορισμό τόσο τριημέρων όσο και για τις καλοκαιρινές διακοπές. Οι επιλογές στη Μεσσηνία με «βάση» διαμονής την Καλαμάτα είναι πολλές τόσο για ημερήσιες εξορμήσεις όσο και για εξερεύνηση οργανωμένων και μη παραλιών.  Η Καλαμάτα, διαθέτει 698 ακίνητα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης,  καταγράφοντας αύξηση σε σχέση με τον Μάϊο του 2022 κατά 13,31%.

 

Οι αναδυόμενοι ηπειρωτικοί προορισμοί
Φέτος όπως και πέρυσι το καλοκαίρι αναμένεται να καταγραφεί υψηλότερη ζήτηση  για ακίνητα εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης στη Πελοπόννησο. Πέρυσι σύμφωνα με την AirDNA είχε αυξηθεί η ζήτηση κατά 135% σε σχέση με το καλοκαίρι του 2021.

Το περσινό καλοκαίρι, η αύξηση της ζήτησης, η πανδημία του κορωνοϊού , σε συνάρτηση και με την αύξηση του κόστους μετακίνησης, οδήγησε πολλούς στην αναζήτηση εναλλακτικών παραθαλάσσιων περιοχών της ηπειρωτικής χώρας, περιοχές που «αναδεικνύονται» και τείνουν να συμμετέχουν ενεργά στον νέο οδικό τουριστικό χάρτη της Ελλάδας.

Τα παραπάνω δεδομένα συνδέονται και με την αύξηση των εγγραφών ακινήτων σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης στον Νομό Ηλείας.

 Ο Νομός με τις χρυσαφένιες παραλίες όπως την Κυλλήνη, την Κουρούτα και την Ζαχάρω, καταγράφει αύξηση στην εγγραφή νέων ακινήτων κατά 43,61% σε σχέση με το καλοκαίρι του 2022.

Κερδίζει έδαφος η Αχαΐα

Ο «ξεχασμένος» τουριστικά Νομός Αχαΐας δείχνει να κερδίζει έδαφος τη φετινή χρονιά και οι παραθαλάσσιες περιοχές της Αιγιαλίτιδας ζώνης όπως το Δερβένι, ο Λόγγος, τα Αραχωβίτικα, τα Σελιανίτικα καθώς και οι παραθαλάσσιες περιοχές του Δήμου Δυτικής Αχαΐας, όπως η παραλία Γιανισκάρι και η Καλόγρια, κερδίζουν τη προτίμηση των τουριστών τόσο εγχώριων όσο και αλλοδαπών.

Σταθερή αξία η Ναυπακτος

Η περιοχή της Ναυπακτίας, αποτέλεσε αναδυόμενο τουριστικό προορισμό για το σύνολο των τριημέρων της φετινής σεζόν με πολύ υψηλές πληρότητες σχεδόν στο σύνολο των «αποδράσεων» από τα μεγάλα αστικά κέντρα. Η έλευση κρουαζιερόπλοιου την περσινή χρονιά αποτέλεσε γεγονός για την τουριστική βιομηχανία της περιοχής. Η Ναυπακτία πέρυσι διέθετε 170 κατοικίες εγγεγραμμένες στις πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης, ενώ πλέον διαθέτει 201, καταγράφοντας αύξηση των εγγραφών νέων ακινήτων κατά 39,58%. 

Αποτελεί ευκαιρία για τις περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας που αναδείχθηκαν την περσυνή χρονιά εν μέσω πανδημίας, να ενταχθούν δυναμικά στο τουριστικό χάρτη μέσω της ενεργής συμμετοχής τους στο νέο μοντέλο τουρισμού και να αδράξουν την ευκαιρία της φετινής σεζόν δημιουργώντας τις απαιτούμενες υποδομές.

 

Βασικό κίνητρο για τις οικογένειες οι πλήρως εξοπλισμένες κατοικίες

Το γεγονός ότι, σχεδόν το σύνολο των ακινήτων που είναι εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης διαθέτουν τις  οικοσυσκευές που χρειάζεται μια οικογένεια, βοήθησε στην ανάδειξη του κλάδου ιδιαίτερα εν μέσω πανδημικής κρίσης, ενώ αποτέλεσε «λύση» για οικογένειες που διαθέτουν περιορισμένο budget.

Μπορεί η ύπαρξη των οικοσυσκευών για τους νεότερους ή/και για οικογένειες που διαθέτουν την οικονομική άνεση να φαντάζει κάτι όχι και τόσο απαραίτητο, αλλά είναι σημαντικό για μια οικογένεια με δύο παιδιά που θα πρέπει να συμπεριλάβει στον προϋπολογισμό των διακοπών τα καθημερινά έξοδα (καφέ κλπ.), καθώς και το κόστος δύο γευμάτων ημερησίως (αν τα παιδιά είναι μικρά, τα γεύματα είναι σαφώς περισσότερα).

Παράλληλα, η δυνατότητα που δίνεται ανάλογα με την εκάστοτε πολιτική του ιδιοκτήτη ή/και του διαχειριστή του ακινήτου να φιλοξενηθούν τέσσερα ή/και περισσότερα άτομα σε μια κατοικία, σύμφωνα με τη δυναμική της, αποτελεί «λύση» τόσο για οικογένειες, όσο και για νέα ζευγάρια ή/και παρέες που διαθέτουν περιορισμένο budget, ιδιαίτερα τη δεδομένη χρονική στιγμή που το κόστος ζωής έχει εκτοξευτεί.

πηγη

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2023

Μάθε που ψηφίζεις με ένα κλικ: Η εφαρμογή που σου δείχνει το εκλογικό σου τμήμα και στον χάρτη

Πλήρης Οδηγός Αυτοδιοικητικών Εκλογών 2023: Πόσους σταυρούς βάζουμε για δήμο και περιφέρεια - Όλα όσα θέλετε να ξέρετε πριν την κάλπη

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2023: Όλες οι ειδήσεις για τις αυτοδιοικητικές εκλογές στους Δήμους και τις Περιφέρειες, τους συνδυασμούς, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών και τα exit polls

Αποτελέσματα Αυτοδιοικητικών Εκλογών 2023: Πώς θα μεταδοθούν - Πώς θα δείτε ποσοστά και σταυρούς

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις