Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΜΟΥΣΙΚΗ

/

Πάτρα: Συναυλία - αφιέρωμα στον τροβαδούρο της αγάπης Τώνη Μαρούδα

Πάτρα: Συναυλία - αφιέρωμα στον τροβαδού...

Την Τετάρτη 31/5/2023 στις 20.30 στο Πάνθεον - Θα τραγουδήσει ο Γιώργος Γερολυμάτος - Συμμετέχει και η χορωδία Ορφέας της Πάτρας

Μία μουσική βραδιά αφιερωμένη στον αξέχαστο τροβαδούρο, τον Πατρινό Τώνη Μαρούδα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 31 Μαΐου 2023 στο Θέατρο Πάνθεον στη Δημ. Γούναρη και Κανακάρη με τη διοργανωτική σφραγίδα του περιοδικού Πατρινόραμα.

Στη συναυλία αυτή που θ’ αρχίσει στις 20.30 και τα εισιτήρια στην προπώληση κοστίζουν 10 ευρώ, θα τραγουδήσει ο γνωστός ερμηνευτής Γιώργος Γερολυμάτος, ο οποίος και είχε ξεκινήσει την πορεία του στο τραγούδι πλάι στον μεγάλο τροβαδούρο, Τώνη Μαρούδα.

Ακόμα στη συναυλία στο Πάνθεον της Πάτρας συμμετέχουν οι ερμηνευτές Δημήτρης Δημόπουλος, Πέρσα Σέργη.

Έκτακτη εμφάνιση: O Πατρινός τενόρος Νίκος Παπακώστας.

Συμμετέχει & η ιστορική χορωδία "Ορφέας" Πάτρας.

Παρουσίαση: Κώστας Παπασπήλιος.

Ο Τώνης Μαρούδας (1920 -1988) είχε τραγουδήσει μερικά υπέροχα και αξέχαστα κομμάτια όπως το «Τι 'ναι αυτό που το λένε αγάπη», το «Εγώ θα κόψω το κρασί», «Και η βάρκα γύρισε μόνη», «Βρε ζωή παλιομπαμπέσα», κ.α. Σε ηλικία 16 ετών έφυγε για την Αθήνα και το 1937 έβγαλε τον πρώτο του δίσκο. Μεγαλύτερη επιτυχία του αναμφίβολα υπήρξε το τραγούδι «Τι 'ναι αυτό που το λένε αγάπη», το οποίο τραγούδησε μαζί με τη σταρ Σοφία Λόρεν για τις ανάγκες της ταινίας του 1957 «Το παιδί και το δελφίνι" που είχε γυριστεί στην Ύδρα. Ο δίσκος πούλησε περισσότερα από 2.500.000 αντίτυπα παγκοσμίως. Το 1961 ο Τώνης Μαρούδας κέρδισε το Δ΄ βραβείο στο Φεστιβάλ τραγουδιού της Θεσσαλονίκης με το τραγούδι «Γεράματα».

Πέθανε στην Ακράτα στις 22 Ιουλίου 1988 μετά από μάχη με τον καρκίνο. Τα τελευταία χρόνια της ζωής του τραγουδούσε ακόμη, παρότι είχε έναν μόνο πνεύμονα, όπως διαβάσαμε στην wikipedia. H κηδεία του είχε γίνει στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών. Ήταν παντρεμένος με την Ερασμία και είχαν δυο γιους τον Τάκη και τον Μιχάλη.

Το 2009 ο Δήμος Πατρέων είχε ξεκινήσει και διοργάνωνε προς τιμήν του εκδηλώσεις, τα "Μαρούδεια".

Από την ταινία "Σάντα Τσικίτα"...

Από την ταινία "Σάντα Τσικίτα" με τον Βασίλη Λογοθετίδη και την Ίλυα Λιβυκού όπου είχε τραγουδήσει το 'Άρχισαν τα όργανα".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture