Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πριν 27 χρόνια έσβησε ο Πατρινός τροβαδούρος Τώνης Μαρούδας

Πριν 27 χρόνια έσβησε ο Πατρινός τροβαδο...

Είχε πει το ωραίο κομμάτι «Τι΄ναι αυτό που το λένε αγάπη» μαζί με την Ιταλίδα σταρ Σοφία Λόρεν

Σαν χθες στις 22 Ιουλίου του 1988, πριν από 27 χρόνια έφυγε από τη ζωή ένας από τους πιο αγαπημένους και θρυλικούς ερμηνευτές του παλιού ελαφρού τραγουδιού, ο Πατρινός Τώνης Μαρούδας, ο οποίος είχε γεννηθεί στην Πάτρα στις 17 Μαρτίου 1920.

Ο Τώνης Μαρούδας άφησε εποχή με τα τραγούδια που είχε πει όπως το «Εγώ θα κόψω το κρασί», «Σου σφυρίζω», κ.α. ενώ το 1957 είχε τραγουδήσει και είχε εμφανιστεί στην Αμερικανική ταινία «Το Παιδί και το Δελφίνι» με την Σοφία Λόρεν και τον Άλαν Λαντ που είχε γυριστεί στην πανέμορφη Ύδρα σε σκηνοθεσία Γιαν Νεγκουλέσκου.

Το κομμάτι της ταινίας με την Λόρεν αποτέλεσε μεγάλη, διαχρονική επιτυχία και ακούγεται το ίδιο ευχάριστα και νοσταλγικά μέχρι σήμερα. Μάλιστα το χρησιμοποίησε και ο σκηνοθέτης Γιώργος Λάνθιμος στην καινούρια του ταινία «The Lobster» με τον Κόλι Φάρελ που διακρίθηκε στο τελευταίο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ των Κανών.

Το τραγούδι «Τι΄ναι αυτό που το λένε αγάπη» που ερμήνευσε ο ίδιος με την κιθάρα του μαζί με την Σοφία Λόρεν στην ταινία κυκλοφόρησε και σε δίσκο που πούλησε πάνω από 2.500.000 αντίτυπα παγκοσμίως. Το 1961 ο Τώνης Μαρούδας κέρδισε το Δ΄ βραβείο στο Φεστιβάλ Τραγουδιού της Θεσσαλονίκης με το τραγούδι «Γεράματα».

Ήταν παντρεμένος με την Ερασμία και είχαν αποκτήσει δύο γιους τον Τάκη και τον Μιχάλη. Αξίζει να θυμίσουμε πως επί αντιδημαρχίας πολιτισμού του Αλέξη Σκαρμέα στην Πάτρα και πιο συγκεκριμένα το 2009 ο Δήμος Πατρέων ξεκίνησε να διοργανώνει προς τιμήν του τροβαδούρου Τώνη Μαρούδα εκδηλώσεις, τα λεγόμενα Μαρούδεια που είχαν επιτυχία, ωστόσο δεν συνεχίστηκαν. Μάλιστα μία χρονιά είχε γίνει μία ωραία αφιερωματική εκδήλωση παρουσία και της συζύγου του τραγουδιστή Ερασμίας Μαρούδα στην Αλάμπρα στα Ψηλαλώνια.

Επιμέλεια - ΤΑΚΗΣ Γ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture