Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

STYLE

/

Nαι, μας ξελόγιασε η Dior collection στο Μεξικό με είδωλο τη Φρίντα Κάλο

Nαι, μας ξελόγιασε η Dior collection στο...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Απίστευτα outfits, τα φολκλόρ «Tehuana» φορέματα που λάτρεψε η ζωγράφος με νέα πνοή

Ακόμα μια «στάση» της γαλλικής fashion luxury αυτοκρατορίας Dior σε τόπο με έντονη εθνική κουλτούρα:

Η συλλογή Dior Cruise 2024 με show στο Μεξικό ύμνησε την βασανισμένη αλλά υπερταλαντούχα εικαστικό Φρίντα Κάλο της οποίας το  πασίγνωστο ντύσιμο, ήταν η «πανοπλία» της. «Τα ρούχα της λειτούργησαν ως ένα κουκούλι για το διαλυμένο της σώμα» ανέφερε το σημείωμα του οίκου, καθώς μέσω αυτών έκανε την ευθραυστότητά της (λόγω της πολιομελίτιδας) δύναμη. Κεντρικό μοτίβο αυτό της πεταλούδας και νυχτοπεταλούδας που συμβολίζει την μεταμόρφωση και την αναγέννηση.  

Τα παραδοσιακά φορέματα Tehuana, οι τουνίκ, οι πλούσιες φούστες, το ανδρόγυνο layerong και οι πλεξούδες θύμισαν αυτό το σπάνιο πλάσμα. Το ίδιο και τα κεντήματα από ντόπια εργαστήρια χειροποίητης δεξιοτεχνίας στις επαρχίες Chiapas, Oaxaca και Puebla. Χρησιμοποιήθηκαν κοτόν, δαντέλα, ζέρσεϊ και βελούδα, ζακάρ στο μουσειακό Colegio de San Ildefonso, όπου είχε φοιτήσει η ζωγράφος και στολιζόταν με τοιχογραφίες του μεγάλου έρωτα της ζωής της Ντιέγκο Ριβέρα. Παραδοσιακές γιρλάντες, σιρίτια και λουλούδια αλλά και εμπριμέ για τη μεξικάνικη φύση καταχειροκροτήθηκαν.

Η collection υπενθύμισε ότι ο και ιδρυτής Christian Dior στη δεκαετία του '50 είχε σχεδιάσει βραδινή δημιουργία με τίτλο «Mexico» για την υπέρκομψη Γουόλις Σίμπσον ενώ και οι μετέπειτα creative directors όπως Marc Bohan, John Galliano, Μaria Grazia Chiuri έκαναν τις δικές τους αναφορές.  

«Ειδωλο» χαρακτηρίζει την Φρίντα Κάλο η Chiuri. «Πολύ συνδεδεμένη με τη μητέρα γη και την ιδέα της μεταμόρφωσης. Ολο αυτό δεν είναι απλά δική μου δημιουργία. Αξίζει επειδή γινόμαστε όλοι μια κοινότητα» τόνισε στη Vogue. Στο φινάλε ξεπρόβαλαν λευκά φορέματα με κόκκινες «πινελιές» και συνθήματα για τα κοινωνικά μας τραύματα.  

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View