Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

/

Επίσκεψη Αυστριακών φοιτητών στον φιλοπροοδευτικό Όμιλο «Γεώργιος Λεφεντάριος» της Ακράτας

Επίσκεψη Αυστριακών φοιτητών στον φιλοπρ...

Τα μέλη του Δ.Σ. του ομίλου της Ακράτας συνομίλησαν με τους Ευρωπαίους φίλους για την Τέχνη, τον πολιτισμό στον μικρό αυτό τόπο, την ιστορία δημιουργίας του σωματείου & τις υποτροφίες που δίνονται

Ο φιλοπροοδευτικός Όμιλος «Γεώργιος Λεφεντάριος» (Φ.Ο.Α) άνοιξε τα γραφεία του για να υποδεχτεί τους φιλόμουσους φοιτητές του Ανοικτού Πανεπιστημίου του Penzing της Βιέννης.

Τα μέλη του Δ.Σ. του ομίλου της Ακράτας συνομίλησαν με τους Ευρωπαίους φίλους για την Τέχνη, τον πολιτισμό στον μικρό αυτό τόπο, την ιστορία της δημιουργίας του σωματείου και φυσικά τις υποτροφίες που δίνονται από το Ίδρυμα. Τους ενημέρωσαν ότι πρόκειται για το νεότερο Σωματείο στην περιοχή της όμορφης Ακράτας με σκοπό την προώθηση του πολιτισμού και της παιδείας.

Ο αξιότιμος κος Χαράλαμπος Γιαννακόπουλος, Πρόεδρος του Ομίλου μοιράστηκε μαζί τους τις διαδρομές της ζωής του, μίλησε για τους επώνυμους φίλους του σαν τον Μάνο Χατζιδάκι μέχρι τη δωρεά του στους αριστεύσαντες μαθητές του Λυκείου Ακράτας.

Στη συνέχεια, δόθηκαν κεράσματα και υπό τους ήχους της μουσικής της διεθνούς μας σταρ Νάνας Μούσχουρη ξεναγήθηκαν στο χώρο, είδαν δίσκους με αφιερώσεις, έργα τέχνης, ραδιόφωνα αντίκες και ενημερώθηκαν για τα μελλοντικά σχέδια του Ομίλου.

Όπως είναι γνωστό, κάθε χρόνο τέτοια εποχή, οι Αυστριακοί Φιλέλληνες όλων των ηλικιών διαμένουν στην Ακράτα για ένα δεκαήμερο. Διδάσκονται την ελληνική γλώσσα αλλά και τον ελληνικό πολιτισμό από τον καθηγητή τους κo Ηλία Βουνελάκο, ο οποίος φροντίζει να ξεναγεί τους μαθητές του σε σταθμούς πολιτισμού της Αιγιάλειας, που αναδεικνύουν την ποιοτική Ελλάδα.

Ο φιλοπροοδευτικός Όμιλος «Γεώργιος Λεφεντάριος» τους ευχαριστεί δημοσίως για τη θετική τους αύρα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture