Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Νίκολας Κέιτζ και Νίκολας Χουλτ παρέα στην κωμωδία τρόμου "Ρένφιλντ" - Από 11/5 στις Ελληνικές αίθουσες

Νίκολας Κέιτζ και Νίκολας Χουλτ παρέα στ...

Ο Ρένφιλντ (Νίκολας Χουλτ) δεν είναι άλλος από το ταλαίπωρο δεξί χέρι του μεγαλύτερου νάρκισσου της ιστορίας, του κόμη Δράκουλα (Νίκολας Κέιτζ)

H ταινία τρόμου & με κωμικά στοιχεία, Αμερικανικής παραγωγής «Ρένφιλντ – Renfield» που ήδη έχει ξεκινήσει να προβάλλεται στις ΗΠΑ από τα μέσα Απριλίου, καταφθάνει σε διανομή της Τanweer, την ερχόμενη Πέμπτη 11 Μαΐου 2023 στις Ελληνικές αίθουσες.

Σενάριο: Ράιαν Ρίντλεϊ

Η σκηνοθεσία είναι του 49χρονου Αμερικανού δημιουργού Κρις ΜακΚέι.

Πρωταγωνιστούν ο 33χρονος Βρετανός ηθοποιός Νίκολας Χουλτ, ο Αμερικανός σταρ Νίκολας Κέιτζ, η Awkwafina, και οι Μπεν Σουάρτζ, Άντριαν Μαρτίνεζ, Μπράντον Σκοτ Τζόουνς, Σορέ Αγκντάσλου.

Παραγωγοί: Κρις ΜακΚέι, Σαμάνθα Νισενμπόιμ, Μπράιαν Φερστ, Σον Φερστ, Ρόμπερτ Κερκμαν, Ντέιβιντ Άλπερτ

Executive Producer: Τοντ Λιούις

Διεύθυνση Φωτογραφίας: Μίτσελ Άμουντσεν

Σκηνογραφία: Άλεκ Χάμοντ

Μοντάζ: Ράιαν Φόλσι, Τζανκάρλο Γκαντζιάνο, Ζιν Μπέικερ

Κοστούμια: Λίζα Λόβας

Μουσική: Μάρκο Μπελτράμι

Διάρκεια: 93 λεπτά.

Το κακό δεν εκτείνεται στην αιωνιότητα χωρίς λίγη βοήθεια.

Σε αυτή τη σύγχρονη εκδοχή του πιστού υπηρέτη του Δράκουλα, ο υποψήφιος για Emmy Νίκολας Χουλτ (Mad Max: Ο δρόμος της οργής, The Great) πρωταγωνιστεί ως Ρένφιλντ δίπλα στον βραβευμένο με Όσκαρ α' ανδρικού ρόλου Νίκολας Κέιτζ για την ταινία του Μάικ Φίγκις «Leaving Las Vegas» (1995).

Τη σύγχρονη κωμωδία τρόμου σκηνοθετεί ο βραβευμένος με Emmy Κρις ΜακΚέι (Ο πόλεμος του αύριο, Η ταινία LEGO Batman), το σενάριο -που βασίζεται σε ιστορία του Ρόμπερτ Κέρκμαν (δημιουργός των «Οι ζωντανοί νεκροί» και «Ανίκητος»)- υπογράφει ο Ράιαν Ρίντλεϊ (Ghosted, Rick & Morty).

Στην ταινία πρωταγωνιστεί επίσης η βραβευμένη με Χρυσή Σφαίρα Awkwafina (The Farewell, Shang-Chi και ο θρύλος των δέκα δαχτυλιδιών), ο βραβευμένος με Emmy Μπεν Σουάρτζ (Sonic: Η ταινία, The Afterparty), ο Άντριαν Μαρτίνεζ (Η κρυφή ζωή του Γουόλτερ Μίτι, Focus), ο Μπράντον Σκοτ Τζόουνς (Ghosts, The Other Two) και η βραβευμένη με Emmy και υποψήφια για Όσκαρ Σορέ Αγκντάσλου (House of Saddam, Σπίτι από άμμο και ομίχλη).

Σύνοψη

Ο Ρένφιλντ (Νίκολας Χουλτ) δεν είναι άλλος από το ταλαίπωρο δεξί χέρι του μεγαλύτερου νάρκισσου της ιστορίας, του Δράκουλα (Νίκολας Κέιτζ). Ο άτυχος βοηθός υποχρεούται να προμηθεύει τον αφέντη του με θηράματα και να εκτελεί όλα του τα προστάγματα, όσο ανήθικα κι αν είναι. Τώρα πια, μετά από αιώνες υπηρεσίας, ο Ρένφιλντ είναι έτοιμος να ζήσει μία ζωή μακριά από τη σκιά του Πρίγκιπα του Σκότους. Αρκεί να βρει πώς να βάλει ένα τέλος σε αυτή τη σχέση συνεξάρτησης.

Η ταινία μέχρι στιγμής συγκεντρώνει στο rotten tomatoes ποσοστό 58%. Ο 59χρονος σήμερα Κέιτζ προ 23 ετών είχε γυρίσει στην Κεφαλονιά με τον σκηνοθέτη Τζον Μάντεν και την ηθοποιό Πενέλοπε Κρουζ την ταινία «Το Μαντολίνο του λοχαγού Κορέλι».

Η ταινία «Renfield» αναμένεται να έρθει για προβολή και στην Πάτρα.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture