Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Ο Αμερικανός σταρ Μάικλ Ντάγκλας θα παραλάβει τον τιμητικό Χρυσό Φοίνικα φέτος στις Κάννες

Ο Αμερικανός σταρ Μάικλ Ντάγκλας θα παρα...

Το Φεστιβάλ των Καννών μου υπενθύμιζε πάντα ότι η μαγεία του κινηματογράφου δεν είναι μόνο σε αυτό που βλέπουμε στην οθόνη, αλλά στην ικανότητά του να επηρεάζει όλο τον κόσμο, ανέφερε

Ο 78χρονος σήμερα Αμερικανός ηθοποιός Μάικλ Ντάγκλας, γιος του αείμνηστου Κερκ Ντάγκλας, θα λάβει όπως έγινε γνωστό, τον τιμητικό Χρυσό Φοίνικα στο φετινό Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ των Καννών, κατά την διάρκεια της τελετής έναρξης στις 16 Μαΐου 2023.

Ως μέρος του αφιερώματος, το διάσημο Φεστιβάλ θα προβάλει ένα ακυκλοφόρητο ντοκιμαντέρ της Amine Mesta για τον Ντάγκλας με τίτλο «Michael Douglas, The Prodigal Son» στον χώρο του Φεστιβάλ για δύο ημέρες, από τις 14 Μαΐου έως τις 16 Μαΐου.

Ο Michael Douglas έχει τιμηθεί με το Όσκαρ καλύτερου α’ ανδρικού ρόλου το 1987 για την ταινία «Wall Street» του Όλιβερ Στόουν όπου υποδύθηκε τον χρηματιστή Gordon Gekko.

Ο Ντάγκλας που είχε συζητηθεί πολύ και προ 31 ετών όταν συμπρωταγωνίστησε με την Σάρον Στόουν στο τολμηρό φιλμ «Βασικό Ένστικτο» του Πολ Βερχόφεν, δήλωσε για αυτή την ξεχωριστή τιμή πως «είναι πάντα μια ανάσα φρέσκου αέρα να βρίσκεσαι στις Κάννες, οι οποίες εδώ και καιρό παρέχουν μια θαυμάσια πλατφόρμα για τολμηρούς δημιουργούς με καλλιτεχνικό θράσος και αριστεία στην αφήγηση. Από την πρώτη μου φορά εδώ το 1979 για το “The China Syndrome – Το Σύνδρομο της Κίνας” μέχρι την πιο πρόσφατη πρεμιέρα μου για το “Behind the Candelabra” το 2013, το Φεστιβάλ μου υπενθύμιζε πάντα ότι η μαγεία του κινηματογράφου δεν είναι μόνο σε αυτό που βλέπουμε στην οθόνη, αλλά στην ικανότητά του να επηρεάζει όλους τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Μετά από περισσότερα από 50 χρόνια στη βιομηχανία, είναι τιμή μου να επιστρέψω στην Κρουαζέτ για να ανοίξουμε το Φεστιβάλ και να αγκαλιάσουμε την κοινή μας παγκόσμια γλώσσα κινηματογράφου».

Προηγούμενοι αποδέκτες του τιμητικού αυτού βραβείου όπως θυμίζει το flix.gr, ήταν οι ηθοποιοί Φόρεστ Γουίτακερ, Τζόντι Φόστερ και ο σκηνοθέτης του «Τελευταίου Αυτοκράτορα», Μπερνάρντο Μπερτολούτσι. Το βραβείο απονεμήθηκε για πρώτη φορά το 1997 στον Ίνγκμαρ Μπέργκμαν.

Το 76ο Φεστιβάλ Καννών διεξάγεται φέτος από τις 16 μέχρι και τις 27 Μαΐου και την υπέροχη αφίσα του κοσμεί η αιεθαλής Γαλλίδα σταρ Κατρίν Ντενέβ.

Σε σκηνή από την ταινία "Wall Street".

Σε σκηνή από την ταινία "Wall Street".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight