Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Ακινητοποιημένα περιπολικά και μηχανές, λόγω ελαστικών!

Πάτρα: Ακινητοποιημένα περιπολικά και μη...
Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
[email protected]

Τι προτείνει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας

SΟS εκπέμπει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας, για ακινητοποιημένα περιπολικά αλλά και τις μηχανές λόγω ελαστικών.

Ενδεικτικά, στην περιοχή μας, ο πρόεδρος της Ένωσης Χάρης Τσίτσικας, αναφέρει στο thebest.gr ότι «έχουμε 17 από τις 21 μηχανές που είναι ακινητοποιημένες και από τα περιπολικά της Άμεσης Δράσης από τα 15 που έχει, δουλεύουν μόνο τα 3. Η ίδια κατάσταση υπάρχει και σε άλλες υπηρεσίες όπως και στην Ασφάλεια, αλλά η Άμεση Δράση είναι η αιχμή του δόρατος».

Ποιο είναι το πρόβλημα και μεγάλο μέρος του στόλου της αστυνομίας παραμένει ανενεργό; Ο κ. Τσίτσικας εξηγεί: «Το πρόβλημα που υπάρχει τόσο με τις μηχανές όσο και με τα περιπολικά, είναι σοβαρό. Είναι ακινητοποιημένα λόγω φθαρμένων ελαστικών. Ο διαγωνισμός γίνεται σε κεντρικό επίπεδο και υπάρχουν διάφορες δυσχέρειες, ενστάσεις κ.ο.κ., και καθυστερεί πολύ να τελειώσει ώστε να γίνεται η προμήθεια ελαστικών σε όλη την χώρα».

«Η διαδικασία που ακολουθείται για τις επισκευές όλων των οχημάτων είναι χρονοβόρες, γιατί υπάρχει μια συγκεκριμένη διαδικασία από το Υπουργείο που πρέπει να γίνει προκοστολόγηση και άλλα τέτοια. Δηλαδή μπορεί ένα αμάξι για μια μπαταρία ή για τακάκια να μείνει ακόμα και δυο μήνες ακινητοποιημένο και μιλάμε για μια διαδικασία δέκα λεπτών» αναφέρει.

Η πρόταση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας, προκειμένου να εξαλειφθεί το φαινόμενο, όπως λέει ο κ. Τσίτσικας, είναι «στην Πάτρα και στα Γιάννενα να γίνουν μικρά συνεργεία υπηρεσιακά, που τουλάχιστον αυτού του είδους οι βλάβες, να μπορούμε επί τόπου να τις φτιάχνουμε, γιατί υπάρχουν αστυνομικοί που είναι πτυχιούχοι μηχανικοί».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις