Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Το λευκό τιγράκι υπέφερε - «Έσπαγαν τα πλευρά της με μικρές κινήσεις»

Το λευκό τιγράκι υπέφερε - «Έσπαγαν τα π...

Τι ανέφερε ο ιδρυτής του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου, Ζαν Ζακ Λε Σουέρ

Άδοξο ήταν το τέλος για τη μικρή Χασίγια, το λευκό τιγράκι που εγκαταλείφθηκε στα σκουπίδια έξω από το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, καθώς υπεβλήθη σε ευθανασία. 

Ο ιδρυτής του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου, Ζαν Ζακ Λε Σουέρ, μίλησε στο Mega για την ευθανασία της Χασίγια, καθώς τα προβλήματα που αντιμετώπιζε το λευκό τιγράκι ήταν πολύ σοβαρά.

«Καταρχάς να διευκρινίσω ότι το τιγράκι ήταν περίπου τεσσάρων μηνών, εμείς το βρήκαμε περίπου 3 μηνών. Κάναμε μεγάλες προσπάθειες με δική μας πρωτοβουλία και με πρωτοβουλία κέντρων του εξωτερικού που ήρθαν σε επαφή μαζί μας. πήραν όλοι με τη σειρά τους τον ιατρικό φάκελο, έναν ιδιαίτερα πλούσιο φάκελο, και η απόφασή τους ήταν ομόφωνη. Τα κέντρα αυτά του εξωτερικού είναι κέντρα φιλοξενίας και όχι περιθάλψεως, ειδικεύονται περισσότερο για ζώα που έχουν κατασχεθεί από τσίρκο, από ζώα που ήταν σε ιδιωτικές συλλογές», είπε ο Λε Σουέρ.

Σχετικά με το αν υπήρχε κάποιο κέντρο που θα αναλάμβανε το λευκό τιγράκι είπε: «Το ζώο έπασχε από αυτό που λέγεται μεταβολική νόσος των οστών. Από τη στιγμή που γεννήθηκε αυτό το ζώο έπασχε από οστεοπόρωση. Με κάποιές κινήσεις έσπαγαν ακόμη και τα πλευρά της. αυτό το ζώο δεν ήταν δικό μας, τα βρήκαμε εμείς, το δηλώσαμε αμέσως στο Δασαρχείο, στην Ιατρική υπηρεσία, στην αστυνομία και από εκεί και πέρα περιμέναμε τις δικές τους ενέργειες. Αυτό που κάναμε εμείς, η ευθύνη που είχαμε ήταν να κάνουμε όσο μπορούσαμε τη ζωή της πιο “εύκολη”. Οι αναλύσεις και τα ραντεβού που έπρεπε να γίνουν για να παρθούν τα MRI εξετάσεις δεν γίνονταν από την μία μέρα στην άλλη. Περιμέναμε ακόμα και δύο βδομάδες για τις εξετάσεις».

Τέλος, αποκάλυψε πως έχει δεχθεί πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο που το λευκό τιγράκι έφτασε στην Ελλάδα: «Υπάρχουν πληροφορίες που μας ήρθαν με απόκρυψη τηλεφώνου, θα τις καταθέσω εγώ στην Εισαγγελία. Δεν μπορώ να πω κάτι παραπάνω, δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιος που τα εμπορεύεται. Εάν μπείτε στο ίντερνετ υπάρχουν sites που πουλάνε λευκές τίγρεις. Και αν ρωτήσεις πώς θα το παραλάβεις σου λένε να μην ανησυχείς και ότι θα το παραλάβεις στην πόρτα σου. Άρα αυτό το παράνομο εμπόριο, ναρκωτικά, γίνεται με ανθρώπους και με ζώα με όλα. Αν πάτε στο Σχιστό γίνεται παράνομο εμπόριο άγριας πανίδας».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις