Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Σάρωσε στην κυριολεξία η παιδική ταινία «The Super Mario Bros. Movie» με 337 εκατ. δολάρια παγκόσμιες εισπράξεις

Σάρωσε στην κυριολεξία η παιδική ταινία ...

Το χαριτωμένο παιδικό φιλμ ανιμέισον που είναι βασισμένο στον αγαπημένο ήρωα του βίντεο γκέιμ της Nintendo, προβάλλεται από τις 6/4 και στη χώρα μας και στην Πάτρα

Tην μεγάλη έκπληξη έκανε στο Πασχαλινό box office στις ΗΠΑ αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο το παιδικό ανιμέισον φιλμ «The Super Mario Bros. Η Ταινία» που όπως έδειξαν τα νούμερα, κατάφερε να γίνει η εισπρακτικότερη ταινία της χρονιάς που διανύουμε (2023) έως τώρα φυσικά, ξεπερνώντας το «Ant-Man και Wasp: Κβαντομανία» της Μάρβελ.

O κόσμος λάτρεψε στην κυριολεξία το χαριτωμένο «The Super Mario Bros. Η Ταινία» που παίζεται και στη χώρα μας και στην Πάτρα στα Options Cinemas, στη Βέσο Μάρε από την περασμένη Πέμπτη 6 Απριλίου 2023.

Όπως έγραψε και το flix.gr, το παγκόσμιο box office υποκλίθηκε στο φαινόμενο που ακούει στο όνομα Μάριο, ο οποίος είναι ο πιο δημοφιλής ίσως υδραυλικός της ποπ κουλτούρας εδώ και τέσσερις δεκαετίες.

Το «The Super Mario Bros. Η Ταινία» που είναι η animated εκδοχή του γνωστού βίντεο γκέιμ της Nintendo, με την υπογραφή της εταιρείας Illumination, πέτυχε να ξεπεράσει κάθε εμπορική προσδοκία κερδίζοντας μέχρι στιγμής μέσα σε μόλις 5 μέρες προβολής, 337 εκατομμύρια δολάρια σε εισπράξεις στο παγκόσμιο box office.

Στις ΗΠΑ οι εισπράξεις από την Τετάρτη 5/4 που ξεκίνησε η προβολή του φιλμ έως και την Κυριακή 9/4 (Πάσχα των Καθολικών) άγγιξαν τα 204, 6 εκατ. δολάρια συν ακόμη άλλα τουλάχιστον 173 εκατ. δολάρια από τον υπόλοιπο κόσμο.

Η ταινία «Τhe Super Mario Bros. Movie» φέρει τη σκηνοθετική υπογραφή των Άρον Χόρβαθ, Μάικλ Τζέλενικ.

Διανέμεται από το στούντιο της Universal Pictures.

Εκτός από τις ΗΠΑ η ταινία έκανε ήδη πρεμιέρα και σε άλλες 70 χώρες. Όπως γράφτηκε, το φιλμ κατάφερε να κάνει το δεύτερο καλύτερο άνοιγμα για animation παραγωγή στην Αμερική, πίσω από το «Frozen II» της Disney με 228.2 εκατομμύρια δολάρια, αλλά και το καλύτερο άνοιγμα για ταινία βασισμένη σε video game σε 42 χώρες.

Εκτός από την αναγνωρισμένη μασκότ της Nintendo και τη νοσταλγία για το δημοφιλές βιντεοπαιχνίδι, η ταινία πρέπει να τονιστεί πως ωφελήθηκε & από θετικές από στόμα σε στόμα κριτικές, αλλά και λόγω μιας πολύμηνη έλλειψης ταινιών που στοχεύουν σε ένα πιο οικογενειακό κοινό.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture