Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Πάτρα: Συνεχίζεται έως και την Κυριακή των Βαΐων 9/4 στη 2η αίθουσα του Πάνθεον το φιλμ "Το Μπλε Καφτάνι"

Πάτρα: Συνεχίζεται έως και την Κυριακή τ...

Η σινεφίλ αυτή δημιουργία βραβευμένη στις Κάννες και στις Νύχτες Πρεμιέρας στην Αθήνα, έκοψε στην πρεμιέρα της κοντά στα 3.200 εισιτήρια

Στη 2η αίθουσα του Πάνθεον που λειτουργεί ως αμιγώς κινηματογραφική, συνεχίζεται την Πέμπτη 6/4, την Παρασκευή 7/4 και την Κυριακή των Βαΐων 9/4 στις 19:15 και στις 21:30 η εξαιρετική κοινωνική ταινία από το Μαρόκο «Το Μπλε Καφτάνι - Le Bleu du Caftan» σε σκηνοθεσία της Maryam Touzani.

ΣΕΝΑΡΙΟ: Maryam Touzani, Nabil Ayouch

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Virginie Surdej

ΜΟΥΣΙΚΗ: Kristian Eidnes Andersen

ΜΟΝΤΑΖ: Nicolas Rumpl

Παίζουν οι ηθοποιοί: Lubna Azabal, Saleh Bakri, Ayoub Missioui.

Σε μια από τις παλιότερες συνοικίες του Μαρόκου ένα παντρεμένο ζευγάρι συντηρεί ένα παραδοσιακό ραφείο και μαζί έναν γάμο για τον οποίο κάθε ερωτική διάθεση έχει παρέλθει. Η γυναίκα πασχίζει με την υγεία της και το πόσο της λείπει λίγη συζυγική τρυφερότητα. Ο άντρας παλεύει με την καταπιεσμένη ομοφυλοφιλία του. Κι ένας νεαρός μαθητευόμενος έρχεται να τρυπώσει καταλυτικά ανάμεσά τους. Ένας κόσμος αγάπης και κατανόησης ως απάντηση σε μια αναχρονιστική πραγματικότητα και τρεις άνθρωποι που εφευρίσκουν πώς να συνυπάρξουν κόντρα στα σκληρά προστάγματα της ζωής: αυτή την ιστορία διηγείται με τρυφερότητα, ήρεμη συγκίνηση και δυο θαυμάσιες πρωταγωνιστικές ερμηνείες η Μαριάμ Τουζανί, κερδίζοντας το βραβείο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Κριτικών Κινηματογράφου στο τμήμα Ένα Κάποιο Βλέμμα – Un Certain Regard του περσινού Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ των Καννών.

Αξίζει να σημειωθεί πως το φιλμ «Το Μπλε Καφτάνι», το 4ήμερο της πρεμιέρας του, 29/3 με 2/4/2023 έκοψε σε 18 αίθουσες πανελλαδικά, 3.185 εισιτήρια σύμφωνα με τον πίνακα του box office στο flix.gr.

Όπως έγραψε το flix.gr, «η τέχνη της ραπτικής έχει μυστικά. Σχεδόν όσα κι ο ράφτης της. Μία ταινία που κόβει αρχικά πάνω σε προβλέψιμο πατρόν, αλλά σε αιφνιδιάζει και σε αποζημιώνει με την ποιότητα των μεταξένιων της υλικών και την τρυφερότητα με την οποία τα χειρίζεται. Βραβείο FIPRESCI, Κάννες 2022. Βραβείο Κοινού, Νύχτες Πρεμιέρας 2022. Επίσημη πρόταση του Μαρόκου για το Όσκαρ Διεθνούς Ταινίας».

Διάρκεια: 122 λεπτά.

Διανομή: Danaos Films, Rosebud.21.

Επίσης όπως ήδη έχουμε γράψει, το Σάββατο του Λαζάρου 8/4 στις 20:00 θα προβληθεί εκ νέου και η ταινία «Πέντε».

Το «Πέντε » αποτελεί το κλέισιμο της τριλογίας του σεναριογράφου – σκηνοθέτη Βασίλη Τσικάρα για την Επανάσταση, μετά τις ταινίες «Έξοδος 1826» και «Πολιορκία».

Είναι ένα ιστορικό δράμα που αναδεικνύει τη συμβολή της Θράκης στην Παλιγγενεσία, το άγνωστο ολοκαύτωμα της Σαμοθράκης το Σεπτέμβριο του 1821 και τέλος τους πέντε Νεομάρτυρες του νησιού.

Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους συναντάμε τον Νεοζηλανδό ηθοποιό Manu Bennett (Spartacus, Hobbit, Arrow) και τους Γιάννη Αϊβάζη, Βύρωνα Κολάση, Νταίζη Σεμπεκοπούλου, Δημήτρη Παπαδόπουλο, Παναγιώτη Καρμάτη, Μανώλη Σαββίδη, Αντώνη Σιώπκα, Κωνσταντίνο Καραθωμά και Σπύρο Μπιμπίλα.

Σε σημαντικούς ρόλους συναντάμε τους Κωνσταντίνα Μυλωνά, Κωνσταντίνο Λάγκο, Χρύσα Κοντογιώργου, Λευτέρη Δημηρόπουλο, Γεράσιμο Σοφιανό, Νίκο Πολοζιάνη, Γεωργία Μπιτάκου, Πέτρο Πέτρου, Σταύρο Δουκουζγιάννη, Χριστίνα Πιερή, Γιάννη Περδίκη, Δάνη Νικολαΐδη, Σταύρο Παρχαρίδη, Δημήτρη Τσιλινίκο, Βασίλη Τελίδη, Αριστείδη Σιναπίδη, Γιάννη Λαζαρίδη, Στέργιο Κωνσταντζίκη κ.ά. Guests: Πέτρος Ίμβριος, Λεωνίδας Καλφαγιάννης

Σενάριο – σκηνοθεσία: Βασίλης Τσικάρας.

Διευθυντής φωτογραφίας: Δημήτρης Σταμπολής.

Τα γυρίσματα έγιναν το 2021 στα παράλια του Έβρου, αλλά και σε διάφορες ορεινές και ημιορεινές περιοχές από το Σουφλί μέχρι τη Μεσημβρία.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture