Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Πάτρα: Στη 2η αίθουσα του Πάνθεον την Τετάρτη και το Σάββατο 8/4 η ταινία "Πέντε" του Βασίλη Τσικάρα

Πάτρα: Στη 2η αίθουσα του Πάνθεον την Τε...

Πρόκειται για ιστορικό δράμα που αναδεικνύει τη συμβολή της Θράκης στην Παλιγγενεσία & το άγνωστο ολοκαύτωμα της Σαμοθράκης το Σεπτέμβριο του 1821

Στη 2η αίθουσα του Πάνθεον στη Γούναρη και Κανακάρη, στην Πάτρα τροποποιείται το πρόγραμμα προβολών τις επόμενες μέρες ως εξής:

Την Τρίτη 4/4 στις 19:15 και στις 21:30 καθώς και την Τετάρτη 5/4 στις 21:30 συνεχίζεται η προβολή του εξαιρετικού φιλμ από το Μαρόκο που ήταν και η επίσημη πρόταση της χώρας αυτής για το Όσκαρ καλύτερης διεθνούς ταινίας, «Το Μπλε Καφτάνι» σε σκηνοθεσία Maryam Touzani.

Την Τετάρτη 5/4 στις 19:00 και το Σάββατο 8/4/2023 στις 20:00 θα προβληθεί η ταινία «Πέντε».

Το «Πέντε » αποτελεί το κλείσιμο της τριλογίας του σεναριογράφου – σκηνοθέτη Βασίλη Τσικάρα για την Επανάσταση, μετά τις ταινίες «Έξοδος 1826» και «Πολιορκία».

Πρόκειται για ένα καλογυρισμένο ιστορικό δράμα που αναδεικνύει τη συμβολή της Θράκης στην Παλιγγενεσία, το άγνωστο ολοκαύτωμα της Σαμοθράκης το Σεπτέμβριο του 1821 και τέλος τους πέντε Νεομάρτυρες του νησιού.

Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους συναντάμε τον Νεοζηλανδό ηθοποιό Manu Bennett (Spartacus, Hobbit, Arrow) και τους Γιάννη Αϊβάζη, Βύρωνα Κολάση, Νταίζη Σεμπεκοπούλου, Δημήτρη Παπαδόπουλο, Παναγιώτη Καρμάτη, Μανώλη Σαββίδη, Αντώνη Σιώπκα, Κωνσταντίνο Καραθωμά και τον Σπύρο Μπιμπίλα.

Σε σημαντικούς ρόλους συναντάμε επίσης τους Κωνσταντίνα Μυλωνά, Κωνσταντίνο Λάγκο, Χρύσα Κοντογιώργου, Λευτέρη Δημηρόπουλο, Γεράσιμο Σοφιανό, Νίκο Πολοζιάνη, Γεωργία Μπιτάκου, Πέτρο Πέτρου, Σταύρο Δουκουζγιάννη, Χριστίνα Πιερή, Γιάννη Περδίκη, Δάνη Νικολαΐδη, Σταύρο Παρχαρίδη, Δημήτρη Τσιλινίκο, Βασίλη Τελίδη, Αριστείδη Σιναπίδη, Γιάννη Λαζαρίδη, Στέργιο Κωνσταντζίκη κ.ά.

Guests στην ταινία οι: Πέτρος Ίμβριος, Λεωνίδας Καλφαγιάννης

Σενάριο – σκηνοθεσία: Βασίλης Τσικάρας

Διευθυντής φωτογραφίας: Δημήτρης Σταμπολής.

*Για την ταινία «Το Μπλε Καφτάνι» να θυμίσουμε πως το σενάριο συνυπογράφουν οι: Maryam Touzani, Nabil Ayouch.

Φωτογραφία: Virginie Surdej

Μουσική: Kristian Eidnes Andersen

Παίζουν οι ηθοποιοί: Lubna Azabal, Saleh Bakri, Ayoub Missioui.

Σε μια από τις παλιότερες συνοικίες του Μαρόκου ένα παντρεμένο ζευγάρι συντηρεί ένα παραδοσιακό ραφείο και μαζί έναν γάμο για τον οποίο κάθε ερωτική διάθεση έχει παρέλθει. Η γυναίκα πασχίζει με την υγεία της και το πόσο της λείπει λίγη συζυγική τρυφερότητα. Ο άντρας παλεύει με την καταπιεσμένη ομοφυλοφιλία του. Κι ένας νεαρός μαθητευόμενος έρχεται να τρυπώσει καταλυτικά ανάμεσά τους.

Ένας κόσμος αγάπης και κατανόησης ως απάντηση σε μια αναχρονιστική πραγματικότητα και τρεις άνθρωποι που εφευρίσκουν πώς να συνυπάρξουν κόντρα στα σκληρά προστάγματα της ζωής: αυτή την ιστορία διηγείται με τρυφερότητα, ήρεμη συγκίνηση και δυο θαυμάσιες πρωταγωνιστικές ερμηνείες η Μαριάμ Τουζανί, κερδίζοντας το βραβείο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Κριτικών Κινηματογράφου στο τμήμα «Ένα Κάποιο Βλέμμα – Un Certain Regard» των πρόσφατων Καννών.

*Η 2η αίθουσα του Πάνθεον αναμένεται μετά την Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα να μας αποχαιρετίσει για τη φετινή σαιζόν ανανεώνοντας το ραντεβού της με τους σινεφίλ για τον ερχόμενο Οκτώβριο. Ωστόσο ο Παναγιώτης Κοτσαύτης που έχει την ευθύνη της αίθουσας θα ετοιμαστεί με το καλό για το άνοιγμα προς τα μέσα με τελευταίο δεκαήμερο του Μαΐου, του θερινού σινε Κάστρο στο Ρίο που θα αποτελέσει και φέτος μαγνήτη για τους σινεφίλ της ευρύτερης περιοχής των Πατρών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture