Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

/

Πάτρα: Στην Achaia Clauss η έκθεση "Η Ελληνική Επανάσταση του 1821 μέσα από το καθρέφτη της τέχνης"

Πάτρα: Στην Achaia Clauss η έκθεση "...

Η έκθεση με συνολικά 28 ζωγραφικούς πίνακες μαθητών βρίσκεται στο χώρο της Κάβας Δανιηλίδος, λειτουργεί καθημερινά & θα παραμείνει επισκέψιμη μέχρι τις 30 Ιουνίου 2023

Το ιστορικό οινοποιείο της Achaia Clauss με μία διαδρομή που ξεκινά το 1861 και το Ινστιτούτο Διαπολιτισμικών Σχέσεων ανακοινώνουν την πραγματοποίηση της έκθεσης με τίτλο: «Από την Ιστορία στη Τέχνη: Η Ελληνική Επανάσταση του 1821 μέσα από το καθρέφτη της τέχνης».

Τι γνωρίζουν τα παιδιά και οι νέοι άλλων χωρών για τη νεότερη Ελληνική ιστορία και για τον Αγώνα των Ελλήνων για την ανεξαρτησία, που κορυφώθηκε το 1821;

Την απάντηση σε αυτή την ερώτηση κλήθηκε να δώσει ο Διεθνής Διαγωνισμός Ζωγραφικής: «Από την Ιστορία στην Τέχνη: η Ελληνική Επανάσταση του 1821 μέσα από τον καθρέφτη της Τέχνης» που διοργανώθηκε στα πλαίσια των εορτασμών των 200 χρόνων από το ξεκίνημα της Επανάστασης του ’21 από το Ινστιτούτο Διαπολιτισμικών Σχέσεων στην Πάτρα και το Κέντρο Πολιτισμού και Ανάπτυξης Avantgarde στην Αθήνα.

Στο Διαγωνισμό αυτό πήραν μέρος μαθητές από την Ελλάδα, τη Γαλλία και τη Ρωσία. Τους διαγωνιζόμενους, χωρισμένους σε 3 κατηγορίες (10 – 14 ετών, 15 – 18 ετών και 19 – 23 ετών), έκρινε ανεξάρτητη διεθνής Επιτροπή, απαρτιζόμενη από πέντε (5) διακεκριμένους καλλιτέχνες από τρεις χώρες. Μεταξύ αυτών συμμετείχε και ο γνωστός Πατρινός ζωγράφος - αγιογράφος Γιώργος Μπογδανόπουλος, έργα του οποίου φιλοξενούνται στην Achaia Clauss.

Η έκθεση με συνολικά 28 ζωγραφικούς πίνακες μαθητών βρίσκεται εντός του χώρου της Κάβας Δανιηλίδος της Αχάια Κλάους, λειτουργεί καθημερινά & θα παραμείνει επισκέψιμη μέχρι τις 30 Ιουνίου 2023. Είσοδος δωρεάν για το κοινό.

Τηλέφωνο κρατήσεων: 2610580117.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture