Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Τα «κέρδη» του Τραμπ από τη δικαστική περιπέτεια – Κυρίαρχος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών

Τα «κέρδη» του Τραμπ από τη δικαστική πε...

Σκάνδαλα και δικαστικές εκκρεμότητες που άλλους θα τους εξαφάνιζαν πολιτικά, αυτόν τον ενισχύουν

Η εμφάνιση του Ντόναλντ Τραμπ στο δικαστήριο την προσεχή Τρίτη προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για μια σειρά από σοβαρά αδικήματα, φαίνεται ότι του κάνει περισσότερο καλό παρά κακό.

Οι δημοσκοπήσεις τον θέλουν μακράν επικρατέστερο για να λάβει το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών, ενώ οι δωρεές για την προεκλογική του εκστρατεία ξεπέρασαν τα 5 εκατομμύρια δολάρια.

Φαίνεται πως, τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα, η ποινική δίωξη ευνοεί τον Ντόναλντ Τράμπ, καθώς η βάση του συσπειρώνεται και μεγαλώνει η απόσταση του από τον βασικό εσωκομματικό αντίπαλό του, Ρον ντε Σάντις. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν προκύψει από την άσκηση της ποινικής δίωξης έως σήμερα, ο Τραμπ κατάφερε να συγκεντρώσει 5 εκατομμύρια δολάρια μέσα σε λίγα 24ωρα και 16.000 εθελοντές γράφτηκαν στην εκστρατεία του.

Αυτή η εντυπωσιακή δυναμική εκτιμάται ότι θα διατηρηθεί όσο βρίσκεται στην επικαιρότητα η υπόθεση, αλλά κανείς δεν είναι σε θέση να προβλέψει αν μακροπρόθεσμα και όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές ο Τραμπ καταφέρει να διατηρήσει αυτό το θετικό κλίμα. Αυτό που θεωρείται βέβαιο είναι ότι το έργο του ντε Σαντις γίνεται πια πιο δύσκολο καθώς -εν αντιθέσει με ότι θα συνέβαινε σε οποιοδήποτε άλλο πολιτικό πρόσωπο -ο Τραμπ δείχνει μια πρωτοφανή ανθεκτικότητα.

Σκάνδαλα και δικαστικές εκκρεμότητες που άλλους θα τους εξαφάνιζαν πολιτικά, αυτόν τον ενισχύουν. Και αυτός είναι ο λόγος που ο Πρόεδρος Μπάιντεν έχει επιλέξει να μην κάνει κανένα σχόλιο, για να μην συμβάλλει στην περαιτέρω ενίσχυση του προφίλ του Τραμπ.

πηγη

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις