Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

/

Φάρος εθνικής μνήμης το 21ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών

Φάρος εθνικής μνήμης το 21ο Δημοτικό Σχο...

Oι διήμερες εκδηλώσεις στο 21ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών, που οργανώθηκαν από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου

Απόλυτη επιτυχία σημείωσαν οι διήμερες εκδηλώσεις στο 21ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών, που οργανώθηκαν από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου, με τη συμμετοχή του εκπαιδευτικού αναλυτή-συγγραφέα Κυριάκου Σκιαθά και του προέδρου του Σκοπευτικού Συλλόγου Παραδοσιακών Όπλων Κωνσταντίνου Βαγγελάκου.

Οι μαθητές κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων ήρθαν πιο κοντά στα μηνύματα του 1821. Άκουσαν ιστορίες για τους ήρωες της Επανάσταστης, είδαν και θαύμασαν αυθεντικές φορεσιές και άρματα – κειμήλια, από τη συλλογή του Κ. Βαγγελάκου.

Μέσα από τις εικόνες που τους δόθηκαν με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων γνώρισαν ήρωες που συνέβαλαν τόσο σε τοπικό, όσο και σε εθνικό επίπεδο στην επανάσταση του 1821.

Από τις κορυφαίες στιγμές των εκδηλώσεων η παρουσίαση από τους μαθητές, με την επιμέλεια των εκπαιδευτικών τους, του θεατρικού με τίτλο: «Το χρονικό της Επανάστασης»

Ο Διευθυντής του σχολείου  Αντρέας Σκαλτσάς δήλωσε: «Μια βιωματική δράση με εκπαιδευτικό περιεχόμενο έδωσε στους μαθητές να κατανοήσουν το πνεύμα της εποχής εκείνης. Οι πραγματικοί σούπερ ήρωες της ελληνικής επανάστασης μας δίνουν την σκυτάλη για να διατηρήσουμε μια Ελλάδα ελεύθερη και ανεξάρτητη στο δρόμο της προόδου και της ανάπτυξης.

Το μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Λεωνίδας Ξηρός, ο οποίος μάλιστα φόρεσε αυθεντική φορεσιά και πλουμιστά άρματα, είπε για τις εκδηλώσεις: «Η 25η Μαρτίου θυμίζει σ’ όλους τις αρετές και τις δυνατότητες των Ελλήνων όταν αυτοί αγωνίζονται για την πατρίδα. Τιμήσαμε με τα παιδιά μας τον αγώνα των ηρώων του 1821, του οποίου τη μνήμη οφείλουμε να διατηρούμε ζωντανή…»

Το μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Αντώνης Κωνσταντινάκης επισήμανε: «Η επανάσταση του 1821 ως ιστορικός φάρος πρέπει να μας καθοδηγεί στο δρόμο των λαϊκών αγώνων ως έθνος. Η νέα γενιά εμπνεόμενη από τις θυσίες των προγόνων μας πρέπει με στέρεα πατημασιά να πορευτεί στους δρόμους της προόδου και της ανάπτυξης της πατρίδας».

 

Ειδήσεις Τώρα

Κάτω Αχαϊα: Σφοδρή σύγκρουση στα φανάρια επί της εθνικής οδού

Πάτρα: Έβγαλε 500 ευρώ από το ΑΤΜ, του έπεσαν στο δρόμο, τα βούτηξαν νεαροί κι έγιναν καπνός...

Ναύπακτος: Πυροβολισμός σε κατάστημα στο λιμάνι

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture