Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Λαγονήσι: Τα παιδιά έκαναν γκράφιτι και είχαν καλύψει τα χαρακτηριστικά τους, λέει συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ

Λαγονήσι: Τα παιδιά έκαναν γκράφιτι και ...

Άγνωστα τα κίνητρα του δράστη

Μία νέα διάσταση για την υπόθεση πυροβολισμού του 16χρονου παιδιού στο Λαγονήσι από άτομο αγνώστων στοιχείων που αναζητείται έδωσε ο συνδικαλιστής της Ελληνικής Αστυνομίας, Γιώργος Καλλιακμάνης.

Μιλώντας στο Action 24, ο ίδιος υποστήριξε ότι τα παιδιά της παρέας στην οποία επιτέθηκε με όπλο ο δράστης, ήταν τέσσερα και όχι δύο ενώ είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους.

 Σύμφωνα με τον κ. Καλλιακμάνη, οι τέσσερις νεαροί είχαν πάει να κάνουν γκράφιτι σε τοίχο εγκαταλελειμμένου σπιτιού, αλλά δεν ήθελαν να φαίνονται τα πρόσωπά τους. Επομένως φορούσαν κουκούλες και χειρουργικές μάσκες στο πρόσωπο. Κάποια στιγμή τα δύο παιδιά της παρέας έφυγαν και έμειναν οι δύο.

Σύμφωνα με τον συνδικαλιστή έβαψαν τον τοίχο, αλλά στην περιοχή υπάρχει μόνο ένα κατοικήσιμο σπίτι, στο οποίο διαμένει μία κυρία με τα παιδιά της, οπότε θεωρείται απίθανο ο άνδρας να φοβήθηκε μήπως απειλούσαν την περιουσία του.

Σε κάθε περίπτωση, η ΕΛ.ΑΣ δεν έχει ακόμα κατορθώσει να εντοπίσει το κίνητροτου δράστη που πλησίασε τα παιδιά πισώπλατα  και στη συνέχεια πυροβόλησε τον έναν εκ των δύο στο πόδι, Ωστόσο το μαύρο ΙΧ μάρκας Suzuki αλλά και η σφαίρα των 9μμ που βρέθηκε στο σημείο, είναι δύο στοιχεία που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στις έρευνες.

 Σημειώνεται ότι τα παιδιά έχουν καταθέσει πως ο άνδρας επιχείρησε να βάλει το παιδί που τραυμάτισε μέσα στο αυτοκίνητό του, ενώ τους μιλούσε σε μία γλώσσα που δεν ήξεραν (πιθανότατα ρώσικα).

Σύμφωνα με τον Καλλιακμάνη, το χτύπημα στον 16χρονο θα μπορούσε να αποβεί μοιραίο και ήταν πολύ τυχερός που το τραύμα ήταν αφενός διαμπερές, αφετέρου δεν τον χτύπησε στην μηριαία αρτηρία, γιατί αν είχε συμβεί κάτι τέτοιο, το παιδί θα είχε καταλήξει και η υπόθεση θα είχε πάρει άλλη τροπή.

Του είπαν «μην μας πυροβολείτε» λέει η θεία του ενός ανηλίκου
 Η θεία του φίλου του τραυματισμένου ανήλικου περιέγραψε το σοκαριστικόπεριστατικό: «Τα παιδιά είδαν το πιστόλι, αφού είχε πυροβολήσει. Αφού γύρισαν πίσω, είχε ήδη πυροβολήσει και τα πυροβόλησε πισώπλατα. Τα παιδιά είναι και οι δύο αθλητές, 15 μισό, δεν είναι παιδιά ούτε που βγαίνουν, ούτε που έχουν περίεργες παρέες».

 Παράλληλα, μιλώντας στον Alpha ανέφερε ότι ο άνδρας που πυροβόλησε δεν είχε λόγο να βγει από το αυτοκίνητο, καθώς τα παιδιά απλά περπατούσαν και πήγαιναν στα σπίτια τους. «Περίπου στα 5 μέτρα αφού είχαν περάσει ένα τζιπάκι ξαφνικά άκουσαν την πόρτα του οδηγού να ανοίγει και να κλείνει με δύναμη. Γυρνούν πίσω τα κεφάλια τους και βλέπουν έναν άνδρα, ο οποίος τους μίλησε σε ξένη γλώσσα και τους μίλησε αφού τους πυροβόλησε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η ίδια είπε μάλιστα ότι το παιδί κατάλαβε ότι ο δράστης τον πυροβόλησε από τον πόνο καθώς δεν άκουσε τον πυροβολισμό «Επεσαν στα πόδια τους και του είπαν κύριε μην μας πυροβολείτε, είμαστε παιδιά», είπε η γυναίκα και πρόσθεσε πως ο άνδρας εξακολούθησε να ουρλιάζει προσπαθώντας να τραβήξει το παιδί από το μπράτσο και να το βάλει μέσα στο αυτοκίνητο. Συγκεκριμένα επιχείρησε να απαγάγει το παιδί που τραυμάτισε με τη σφαίρα

 «Τα παιδιά έκλαιγαν και μάλλον σαν να τα παράτησε ο κύριος, πήγαν και τον έσπρωξαν κάπως και άρχισαν να τρέχουν, πέφτοντας σε κάτι θάμνους», τόνισε η θεία του 16χρονου φίλου του τραυματία, η οποία και είπε ότι δεν είχε προηγηθεί κανένα επεισόδιο μεταξύ των παιδιών και του άνδρα αγνώστων στοιχείων.

Τα σενάρια που εξετάζουν οι Αρχές
 Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο άγνωστος δράστης είχε ένα μαύρο αυτοκίνητο Suzuki, με φιμέ τζάμια το οποίο ήταν σταθμευμένο. Όταν πέρασαν τα παιδιά, εκείνος κινήθηκε πεζός προς το μέρος τους και άρχισε να τους μιλά σε ξένη γλώσσα που δεν καταλάβαιναν, πιθανότατα ρώσικα ή σέρβικα.

   Σύμφωνα με όσα κατέθεσαν τα παιδιά, ο δράστης ήταν μεταξύ 30 και 50 ετών καθώς δεν μπόρεσαν να καταλάβουν ακριβώς τα χαρακτηριστικά του.
.
Τα σενάρια που εξετάζουν οι αστυνομικοί είναι να διαπιστώσουν αν ο επιβάτης του μαύρου αυτοκινήτου γνώριζε τους δύο 16χρονους κι αν είχε προηγούμενα μαζί τους, ή αν πρόκειται απλώς για παραβατικό στοιχείο που προσπάθησε να απαγάγει τα παιδιά.

 Ένα τρίτο σενάριο που εξετάζουν οι Αρχές ήταν να πρόεκειται για.. τσιλιαδόρο, που ήθελε να απαγορεύσει στα παιδιά να περάσουν για να μην πλησιάσουν σε σημείο που συνεργοί του πραγματοποιούσαν διάρρηξη, ή κάποιο άλλο έγκλημα.

 Η κατάθεση των παιδιών

Οι δύο 16χρονοι έδωσαν ήδη μία πρώτη κατάθεση στους αστυνομικούς και σημείωσαν πως «ο άγνωστος βγήκε ξαφνικά από το αυτοκίνητο και μας είπε κάτι στη γλώσσα του σε έντονο ύφος. Μάλλον μιλούσε ρώσικα. Κρατούσε όπλο. Φοβηθήκαμε πολύ και αρχίσαμε να τρέχουμε. Τότε πυροβόλησε προς το μέρος μας από πολύ κοντινή απόσταση και στη συνέχεια μπήκε στο αυτοκίνητο και ανέπτυξε ταχύτητα. Δεν τσακωθήκαμε μαζί του και ούτε έχουμε διαφορές με κανέναν. Δεν τον είχαμε ξαναδεί ποτέ», ανέφερε στην κατάθεσή του ο 16χρονος.

 Ο 16χρονος που τραυματίστηκε αναμένεται να δώσει συμπληρωματική κατάθεση μόλις λάβει εξιτήριο. Πάντως όπως σημειώνουν από το Ασκληπιείο Βούλας, όπου και νοσηλεύεται δεν διατρέχει κίνδυνο.

ΠΗΓΗ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις