Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Αιγιάλεια Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Γιώργος Λάνθιμος Ρούλα Πισπιρίγκου Ομόφυλα Ζευγάρια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Η ιδιαίτερη ταινία από την Βολιβία, «Utama Το Σπίτι μας» στις Ελληνικές αίθουσες

Η ιδιαίτερη ταινία από την Βολιβία, «Uta...

Το φιλμ που είχε προβληθεί και βραβευτεί στο Φεστιβάλ Ανεξάρτητου κινηματογράφου Sundance 2022 ήταν & επίσημη πρόταση της Βολιβίας στα Όσκαρ 2023

H ταινία από την Βολιβία της Λατινικής Αμερικής «Utama To Σπίτι μας» σε σκηνοθεσία του Αλεχάντρο Λοάιζα Γκρίσι ξεκίνησε να προβάλλεται στις Ελληνικές αίθουσες στις 23 Μαρτίου 2023.

Στα ορεινά της Βολιβίας, ένα ηλικιωμένο ζευγάρι Κέτσουα έχει για χρόνια την ίδια καθημερινή ρουτίνα. Όταν μια ασυνήθιστα μακρά ξηρασία απειλεί συνολικά τον τρόπο ζωής τους, ο Βιργίνιο και η Σίσα αντιμετωπίζουν το δίλημμα να αντισταθούν ή να ηττηθούν από το πέρασμα του χρόνου. Με την άφιξη του εγγονού τους Κλέβερ, οι τρεις τους θα αντιμετωπίσουν – ο καθένας με τον δικό του τρόπο – το περιβάλλον, την αναγκαιότητα για αλλαγή και το ίδιο το νόημα της ζωής.

Αξίζει να σημειωθεί πως η ταινία ήταν η επίσημη πρόταση της Βολιβίας στα Όσκαρ 2023 για την κατηγορία της καλύτερης διεθνούς ταινίας.

Το φιλμ είχε προβληθεί στο Φεστιβάλ Ανεξάρτητου κινηματογράφου SUNDANCE 2022 στο τμήμα World Cinema & διακρίθηκε με το βραβείο της Επιτροπής του Φεστιβάλ ως η καλύτερη δραματικό ταινία.

Επίσης στο CYPRUS FILM DAYS 2022 πήρε το βραβείο της καλύτερης ταινίας καθώς και το βραβείο κοινού.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Αλεχάντρο Λοάιζα Γκρίσι

ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Χόσε Καλκίνα, Λουίσα Κουίσπε, Καντελάρια Κουίσπε

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 87 Λεπτά

ΧΩΡΑ: Βολιβία

ΓΛΩΣΣΑ: Ισπανικά, Κέτσουα

ΕΙΔΟΣ: Δράμα

ΔΙΑΝΟΜΗ: NEO Films.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture