Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΜΠΑΣΚΕΤ

/

Απόλλων-Προμηθέας: Σήμερα το ντέρμπι της Πάτρας

Απόλλων-Προμηθέας: Σήμερα το ντέρμπι της Πάτρας

Για την 20η αγωνιστική της Basket League

Με το ντέρμπι της Πάτρας θα ανοίξει η αυλαία της 20ής αγωνιστικής της Basket League, αφού το Σάββατο (25/3, 16:00, ΕΡΤ3) ο Απόλλων Carna θα υποδεχτεί τον Προμηθέα.

Το παιχνίδι αυτό θεωρείται σημαντικό και για τους δύο, για διαφορετικούς λόγους. Ο Απόλλων Carna δίνει μάχη για την παραμονή του στην κατηγορία και ο Προμηθέας προσπαθεί να πλασαριστεί στην τετράδα προκειμένου να μπει με πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ.
Ο Απόλλων Carna προέρχεται από την ήττα στη Ρόδο και παραμένει χωρίς εκτός έδρας επιτυχία. Στο γήπεδο του σημείωσε και τις τέσσερις νίκες του (4-5), κάτι που εξηγείται και από τους αριθμούς. Η ομάδα του Νίκου Βετούλα σημειώνει 7,1 περισσότερους πόντους στην επίθεση ως γηπεδούχος (73,22 έναντι 66,1 των εκτός έδρας αγώνων της) και δέχεται οχτώ λιγότερους (74,3 έναντι 82,3). Δεν κατάφερε ωστόσο να σημειώσει νίκη επί ομάδας της πρώτης εξάδας της βαθμολογίας.
Ο Προμηθέας επιστρέφει στη δράση στην Basket League έπειτα από την αναβολή του παιχνιδιού του με την ΑΕΚ για τη 19η αγωνιστική. Προέρχεται από δύο συνεχόμενες ήττες μακριά από την έδρα του –ενδιάμεσα νίκησε τον ΠΑΟΚ mateco- από τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, που τον ανάγκασαν να υποχωρήσει στο 3-6 ως φιλοξενούμενος. Έτσι ανεξαρτήτως του πώς θα κλείσει την κανονική περίοδο, θα υποχρεωθεί σε αρνητικό συντελεστή αποτελεσμάτων εκτός έδρας, για δεύτερη συνεχόμενη χρόνια αφού πέρυσι είχε ρεκόρ 4-8 στην πρώτη φάση του Πρωταθλήματος. Είναι κάτι που θα συμβεί για πρώτη φορά σε δύο σερί σεζόν, αφού πριν την τρέχουσα σεζόν ο Προμηθέας είχε αρνητικός συντελεστή αποτελεσμάτων ως φιλοξενούμενος, μόνο στο 2016-17 (4-9).

Περισσότερα στο sportin.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports