Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

/

Πάτρα: Σεμινάριο για όσους δουλεύουν με εφήβους και για εφήβους, το σαββατοκύριακο 25 και 26/3

Πάτρα: Σεμινάριο για όσους δουλεύουν με ...

Θα πραγματοποιήσει η έμπειρη σκηνοθέτις, δραματουργός και δασκάλα υποκριτικής Γεωργία Μαυραγάνη στο Θέατρο act, Γεροκωστοπούλου 65

Σεμινάριο για όσους δουλεύουν με εφήβους και για εφήβους θα πραγματοποιήσει η έμπειρη σκηνοθέτις, δραματουργός και δασκάλα υποκριτικής Γεωργία Μαυραγάνη στο Θέατρο act, Γεροκωστοπούλου 65, στην Πάτρα.

Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 25 και την Κυριακή 26 Μαρτίου 2023 και θα έχει συνολική διάρκεια 12 ώρες. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εγγραφούν στέλνοντας email στο [email protected] ή καλώντας στα τηλέφωνα 2610272037 και 6936122263.

Στο τέλος του εργαστηρίου θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Περιγραφή σεμιναρίου:

Πως φτιάχνουμε παραστάσεις για εφήβους; Πως δουλεύουμε με εφήβους; Πως χρησιμοποιούμε το υλικό και το προσωπικό ντοκουμέντο των ερμηνευτών; Οι μαθητές του σεμιναρίου θα δουλέψουν πάνω σε εφαρμοσμένα παραδείγματα και σε σύνθεση δικού τους κειμένου.

Δύο (2) μαθήματα τουλάχιστον 12 ωρών συνολικά

Ώρες:

Σάββατο 14.00-20.00

Κυριακή 12.00-18.00

Κόστος συμμετοχής: 110€

Φοιτητές: 95€.

ΓΕΩΡΓΙΑ ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ – Σκηνοθέτης θεάτρου

Η Γεωργία Μαυραγάνη έχει γεννηθεί στο Αγρίνιο. Σπούδασε παιδαγωγικά στο Πανεπιστήμιο Πατρών και θέατρο στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών καθώς και στο προπαρασκευαστικό μεταπτυχιακό τμήμα της σχολής DasArts στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας.

Οι παραστάσεις της έχουν παρουσιαστεί στα θέατρα Αμόρε, Άσκηση, Πορεία, Χώρα, Επί Κολωνώ, Εμπρός, Πόρτα, ΚΘΒΕ, στη ΣΤΕΓΗ του Ιδρύματος Ωνάση, στο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου -1 και στον ΘΟΚ. Έχει σκηνοθετήσει, μεταξύ άλλων, τις παραστάσεις «Οι αναστατώσεις του οικότροφου Τέρλες» του Robert Musil (διασκευή του μυθιστορήματος, μτφρ. Αλέξανδρος Ίσαρης), «Γκιακ»και “Εξημέρωση” του Δημοσθένη Παπαμάρκου, «Ξαφνικά πέρυσι το καλοκαίρι» του Tennessee Williams, «Ο τυχερός στρατιώτης» των Ξένια Καλογεροπούλου και Θωμά Μοσχόπουλου, «Ορέστεια / Ευμενίδες» του Αισχύλου, «Το πένθος ταιριάζει στην Ηλέκτρα του Ευγένιου Ο΄Νηλ μτφ Ερρίκος Μπελιές« Ο εχθρός της τάξης » Του Νάιτζελ Γουίλιαμς μτφ Αντώνη Καλοφωλιά καθώς και τις πρωτότυπες περφόρμανς «Η ταράτσα του αυτόχειρα», «Από πρώτο χέρι – Μια παράσταση για τα καπνά», «Όχι αθώος πια», «Η ζωή δεν είναι εύκολο πράγμα», «Έτσι κάνουν όλοι», « Όλα όσα ξέρω για τον κόσμο», «Το γήρας – Ένα χορικό», «Παρ’ όλα αυτά» (με θέμα τον καρκίνο) κ.α Είναι ιδρυτικό μέλος της Κίνησης Μαβίλη και από το 2010 διδάσκει υποκριτική στη δραματική σχολή Δήλος-Δημητρα Χατούπη, με τους σπουδαστές της οποίας έχει παρουσιάσει αναλόγια θεατρικών έργων.

Από το 2003 εργάζεται παράλληλα ως δασκάλα στη δημόσια πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

Έχει πραγματοποιήσει εργαστήρια υποκριτικής και περφόρμανς με επαγγελματίες και μη ηθοποιούς (bios, Μικρό Θέατρο (Αγρίνιο), Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία, Εθνικό Θέατρο, Λύκειο Επιδαύρου, κ.α.), διερευνώντας τις δυνατότητες και τις τεχνικές του θεάτρου ντοκουμέντου.

Έχει συμμετάσχει με ανακοινώσεις της σε πανεπιστημιακά προγράμματα και συνέδρια.

Εκ των υποστηρικτών επικοινωνίας των παραστάσεων και δράσεων του θεάτρου act είναι και το thebest.gr.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture