Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Ανοίγει η Δραματική Σχολή αλλά παραμένει υπό κατάληψη το θέατρο Απόλλων, επ΄αόριστον!

Πάτρα: Ανοίγει η Δραματική Σχολή αλλά πα...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Τι λέει στο thebest η Ασημίνα Χριστοπούλου, φοιτήτρια της δραματικής σχολής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ

Συνεχίζεται η κατάληψη στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων της Πάτρας από τους σπουδαστές της δραματικής σχολής αλλά και αποφοίτους της,  παρά το γεγονός ότι λήγει στη δραματική σχολή.

Όπως εξηγεί μιλώντας στο thebest.gr η Ασημίνα Χριστοπούλου, φοιτήτρια της δραματικής σχολής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Πάτρας στο Β ‘έτος, «αυτή τη στιγμή με απόφαση των τεσσάρων συντονιστικών των καταλήψεων των σχολών (σχολή εθνικού θεάτρου, σχολή κθβε,  σχολή ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, και σχολή ορχηστρικής τέχνης) έχει γίνει λήξη της κατάληψης με σκοπό ο αγώνας μας να συνεχιστεί με άλλη μορφή και να δούμε  πώς μπορούμε να επανέλθουμε στη διαδικασία της διδασκαλίας. Παράλληλα έχουμε ζητήσει από τις σχολές μας να υπάρχει στο ωρολόγιο πρόγραμμα πρόβλεψη για τις συνελεύσεις μας, να μην παίρνουμε απουσίες την ώρα που γίνονται πορείες, κινητοποιήσεις και δράσεις».

Όπως τονίζει, «θα συνεχίζουμε προσπαθώντας να αλλάξει ο αγώνας που γινόταν σε τρεις πόλεις, μορφή. Η κατάληψη στο θέατρο Απόλλων θα συνεχιστεί χωρίς να γνωρίζουμε το πόσο. Είμαστε συνέχεια σε συζήτηση έτσι ώστε όποια λειτουργικά μέσα έχουμε να τα χρησιμοποιήσουμε. Υπάρχει κούραση, και ψυχική φυσικά όμως πρέπει να διεκδικήσουμε τα αιτήματα μας. Σε όλο αυτόν τον αγώνα μας βρήκε το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη  και πλέον δεν αγωνιζόμαστε μόνο για τη δική μας υποβάθμιση αλλά και για όσα βλέπουμε ότι συμβαίνουν στην Ελλάδα.

Η κατάληψη και στη δραματική σχολή και στο θέατρο Απόλλων έγινε με απόλυτο σεβασμό. Στην Ελλάδα υπάρχουν πολλά στερεότυπα και μία κατάληψη πάντα τη συνδέουμε με παραβατικές συμπεριφορές.  Εμείς όμως είμαστε καλλιτέχνες και μέσα από τη τέχνη μας προσπαθήσαμε να πολεμήσουμε. Σεβαστήκαμε το χώρο γιατί είναι είτε αυτός που σπουδάζουμε είτε αυτός που εργαζόμαστε. Αγαπάμε το θέατρο και για αυτό ασχολούμαστε με αυτό.

Στο θέατρο Απόλλων μάλιστα έγιναν δράσεις, ο χώρος μετατράπηκε σε χώρο επικοινωνίας με όσους ήθελαν να μας ακούσουν, να μας γνωρίζουν. Είμαστε περήφανοι που καταφέραμε και η σχόλη μας και το θέατρο να ανοίξουν στην κοινωνία της Πάτρας. Μεταδώσαμε το μήνυμα ότι αυτό που συμβαίνει δεν αφορά μόνο εμάς αλλά όλη την κοινωνία γιατί υποβαθμίζεται ο πολιτισμός. Όσοι δυσανασχετούν, αν είχαν έρθει να μας γνωρίσουν και συμμετείχαν στις δράσεις μας, θα γνώριζαν ότι δεν βανδαλίσαμε και ότι σεβαστήκαμε στο ακέραιο. Μιλάνε από θέση άγνοιας και γι αυτό δε θυμώνουμε. Ακούσαμε και για το πανό μας. Δεν υποτιμά και δεν υποβαθμίζει τη τέχνη αλλά μεταφέρει το μήνυμα μας ενάντια στην υποβάθμιση της τέχνης. Δεν έχει προκαλέσει φθορά στο κτίριο, ούτε πρόσβαλε ούτε υποτίμησε κανέναν».

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις