Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΒΙΒΛΙΟ

/

Πάτρα: Παρουσιάζεται το βιβλίο της Χριστιάνας Μπογδανοπούλου «Περιπλάνησις Ιερού Θησαυρού»

Πάτρα: Παρουσιάζεται το βιβλίο της Χριστ...

Την Τετάρτη 15 Μαρτίου 2023 στο Δημοτικό Ωδείο Πατρών στις 20.00 - Πρόκειται για μία σημαντική μελέτη για την «Περιπλάνηση» της Τιμίας Κάρας του Αγίου Ανδρέα

To αξιόλογο νέο βιβλίο με τίτλο «Περιπλάνησις Ιερού Θησαυρού» της συμπολίτισσας Χριστιάνας Μπογδανοπούλου πρόκειται να παρουσιαστεί σε εκδήλωση που διοργανώνουν οι εκδόσεις «Το Δόντι» του Ανδρέα Τσιλίρα, αυτή την Τετάρτη 15 Μαρτίου 2023 στο Δημοτικό Ωδείο Πατρών στην οδό Ρ. Φεραίου και Αράτου 10, στις 8 το βράδυ.

Στην εκδήλωση για το βιβλίο της Χριστιάνας Μπογδανοπούλου Βουτσινά «Περιπλάνησις Ιερού Θησαυρού» μαζί με τη συγγραφέα, θα μιλήσουν οι:

– Φώτης Δημητρόπουλος, φιλόλογος, συγγραφέας

– Κώστας Παπαγιαννόπουλος, αρχαιολόγος, θεολόγος

– Αναστασία Τογιοπούλου, δικηγόρος, αντιδήμαρχος Πατρέων.

Στις σελίδες του βιβλίου αναδεικνύεται η μακραίωνη ιστορία της Πάτρας, εστιάζοντας στα σύγχρονα ιστορικά γεγονότα με αφορμή την επανακομιδή των λειψάνων του Πολιούχου Πρωτόκλητου Αποστόλου Ανδρέα. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην πορεία των λειψάνων από τον 4ο αιώνα μ.Χ. έως και την οριστική επανακομιδή στην Πάτρα, τον Σεπτέμβριο 1964 (Τιμία Κάρα του Αγίου).

Σημαντικοί φορείς και πρόσωπα εργάσθηκαν μεθοδικά, έως ότου ολοκληρωθεί ο στόχος της επαναφοράς των λειψάνων του Αποστόλου Ανδρέα στην πόλη της διδασκαλίας και του μαρτυρίου του, με κατέχοντα τον κύριο ρόλο στις διαπραγματεύσεις, τον Ηλία Μπογδανόπουλο.

Η Χριστιάνα Μπογδανοπούλου Βουτσινά έχει γεννηθεί στην Πάτρα. Σπούδασε κλασική μουσική, λαμβάνοντας πτυχία ανωτέρων θεωρητικών, ακορντεόν και τσέμπαλου, καθώς και δίπλωμα στο πιάνο και στη βυζαντινή μουσική.

Εργάσθηκε ως καθηγήτριας μουσικής στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, αλλά και στον ιδιωτικό τομέα, ως καθηγήτρια πιάνου, ακορντεόν και θεωρητικών. Στις επαγγελματικές της δραστηριότητες περιλαμβάνεται πλήθος συναυλιών σε έργα κλασικής μουσικής και Ελλήνων συνθετών, τόσο στην Ελλάδα όσο και σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις, ηχογραφήσεις και δισκογραφήσεις σε έργα Ελλήνων συνθετών, αλλά και διδασκαλία σε σεμινάρια.

Παράλληλα η Χριστιάνα Μπογδανοπούλου Βουτσινά σπούδασε στο ΕΑΠ – Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο λαμβάνοντας πτυχίο στον «Ελληνικό Πολιτισμό» και μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στον τομέα «Σπουδές στην Ορθόδοξη Θεολογία».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture