Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

409: Αίτηση από τον Γιώργο Μπέσκο στον Υπουργό Υγείας να μην επαναληφθεί ο διαγωνισμός εκμίσθωσης

409: Αίτηση από τον Γιώργο Μπέσκο στον Υ...

Δείτε τι αιτείται

Αίτηση- αναφορά για το 409 πρώην στρατιωτικό νοσοκομείο της Πάτρας κατέθεσε ο δικηγόρος Γιώργος Μπέσκος στον Υπουργό Υγείας. Αιτείται να  μην επαναληφθεί ο διαγωνισμός εκμίσθωσης ο οποίος απέβη άγονος.

Επίαης ζητά "όπως όλοι οι φορείς στους οποίους απευθύνεται η παρούσα να προβείτε στην ανάληψη όλων των απαιτούμενων ενεργειών ώστε να ενταχθεί το κτίριο του 409 σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα ώστε να δημιουργηθεί υποδομή δημόσια υγείας".

Αναλυτικά:

 

ΑΙΤΗΣΗ - ΑΝΑΦΟΡΑ

 

 

 

Γεωργίου Μπέσκου, δικηγόρου,

 

ΠΡΟΣ

 

1) κ. Υπουργό Υγείας

2) κ. Υπουργό Εθνικής Άμυνας

3) κ. Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος

4) Υπηρεσία  Αξιοποίησης  Ακίνητης περιουσίας Ένοπλων Δυναμεων.

5) κ. Διοικητή 6ης ΥΠΕ

 

Δυνάμει της από 20 Δεκεμβρίου 1929, απόφασης του τότε Προέδρου της Δημοκρατίας Αλέξανδρου Ζαϊμη, που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ ΤΕΥΧΟΣ Α΄ Αριθμός Φύλλου 16, την 17 Ιανουαρίου 1930, αναγνωρίσθηκε ως δημοσία ανάγκη και εγκρίθηκε η υπέρ και με δαπάνες του Δημοσίου αναγκαστική απαλλοτρίωση ακινήτου που ανήκε στην Αδαμαντία Πετσάλη, το οποίο ευρίσκεται στην Πάτρα και έχει έκταση 10.610 τ.μ. περίπου.

Το ακίνητο αυτό, απαλλοτριώθηκε για την ανέγερση του Στρατιωτικού Νοσοκομείου Φρουράς Πατρών. Στο πνεύμα της ανωτέρω απαλλοτρίωσης ανεγέρθηκε το 409, πρώην στρατιωτικό νοσοκομείο της Πάτρας. Η κατασκευή του κτιρίου έγινε με δαπάνες του Βασιλείου Μαραγκόπουλου, ο οποίος ήταν από τους ευεργέτες της πόλης των Πατρών. Η κυριότητα του ακινήτου, καθώς και κάθε συστατικού αυτού, λόγω της άνω απαλλοτρίωσης ανήκε στο Ελληνικό Δημόσιο.

Δυστυχώς, από το 2017 το πρώην στρατιωτικό νοσοκομείο της Πάτρας ερήμωσε, με την μετεγκατάσταση των κλινικών του στο νέο κτίριο του Γενικού Νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας».

Έκτοτε κανένα ουσιαστικό ενδιαφέρον δεν  υπήρξε παρά μόνο τυπικές διαμαρτυρίες λίγο πριν τον ηλεκτρονικό διαγωνισμό του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, που έγινε προφανώς για δημιουργία εντυπώσεως και πολιτικής χειραγώγησης με σειρήνες λαϊκισμού χωρίς ουσιαστικές προτάσεις με κύριο χαρακτηριστικό την αδιαφορία των Βουλευτών των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ εν αρχή (που το έκλεισε) και Ν.Δ. που δεν στήριξαν με θέρμη και συγκεκριμένες προτάσεις την εξεύρεση λύσης, ήτοι ένταξης του συγκεκριμένου ακινήτου για την ανακατασκευή του και περαιτέρω τη χρήση του ως υγειονομική μονάδα μέσω χρηματοδότησης από τα ευρωπαϊκά και εθνικά αναπτυξιακά προγράμματα.

Εν’ όψει των ακόλουθων συνδυαστικών λόγων, ήτοι:

1) Το γεγονός ότι το συγκεκριμένο ακίνητο, απαλλοτριώθηκε από το Ελληνικό Δημόσιο για δημιουργία υγειονομικής δόμησης.

2) Το κτίριο κατασκευάσθηκε με δαπάνες του μεγάλου ευεργέτη Νικόλαου Μαραγκόπουλου, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ως υγειονομική δομή για τους πολίτες της Αχαιός.

3) Ο ηλεκτρονικός διαγωνισμός εκμίσθωσης του απέβη άγονος.

4) Υπάρχει μεγάλη ανάγκη για τους κατοίκους της Πάτρας για ένα πολυδύναμο κέντρο Υγείας που θα στελεχωθεί και θα λειτουργεί επί 24ωρου βάσεως.

5) Επιβάλλεται η ενίσχυση των υποδομών του Καραμανδάνειου Νοσοκομείου Παίδων που εξυπηρετεί τις ανάγκες όλης της Δυτικής Ελλάδος.

 

 

ΑΙΤΟΥΜΑΙ

Α) Όπως όλοι οι φορείς στους οποίους απευθύνεται η παρούσα να προβείτε στην ανάληψη όλων των απαιτούμενων ενεργειών ώστε να ενταχθεί το κτίριο του 409 σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα ώστε να δημιουργηθεί  υποδομή δημόσια υγείας.

Ο σκοπός της απαλλοτρίωσης για τον οποίο εκτελέσθηκε, ως μεγάλης ανάγκης για ενίσχυση των δομών δημόσιας υγείας η οποία ,πρέπει και επιβάλλεται, οι υπηρεσίες της να είναι προσιτές σε όλους τους πολίτες καθιστούν υποχρέωση σας απέναντι στην κοινωνία την ευόδωση της παρούσας αιτήσεως.

Β) Να μην επαναληφθεί, εν όψει των ανωτέρω ο διαγωνισμός εκμίσθωσης ο οποίος απέβη άγονος.

 

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΠΕΣΚΟΣ

ΔΙΚΓΗΓΟΡΟΣ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΧΑΙΑΣ

ΜΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις