Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Άκαρπος ο διαγωνισμός για την αξιοποίηση του 409 πρώην στρατιωτικού νοσοκομείου

Πάτρα: Άκαρπος ο διαγωνισμός για την αξι...

Δεν βγήκε πουθενά η χθεσινή διαδικασία

Άγονος ήταν ο χθεσινός διαγωνισμός για το 409 πρώην στρατιωτικό νοσοκομείο της Πάτρας γεγονός που σε πρώτη φάση αποδίδεται στην κινητοποίηση φορέων της Πάτρας που στάθηκαν απέναντι στη διαδικασία.

Διάθεση διεκδίκησης του ακινήτου είχαν εκφράσει δύο επενδυτές, ο ένας για να το μετατρέψει σε ιδιωτική κλινική και ο άλλος σε φοιτητική εστία. Υπενθυμίζεται ότι το επενδυτικό σχήμα που ήθελε να διατηρήσει την υγειονομική φύση του κτιρίου και να το μετατρέψει σε λειτουργικό νοσοκομείο αποτελείται από Πατρινούς.

Ο διαγωνισμός είχε προκηρυχθεί από την Υπηρεσία Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας Ενόπλων Δυνάμεων (ΥΠ.Α.Α.Π.Ε.Δ.). Υπενθυμίζεται ότι το κτίριο έχει συνολικό εμβαδό οικοπέ δου 10.055,00 τ.μ..και είναι ιδιοκτησίας του Ταμείου Εθνικής ‘Αμυνας.
Τιμή εκκίνησης του ηλεκτρονικού πλειοδοτικού διαγωνισμού είχε οριστεί το ποσό των 216.000 ευρώ ως ετήσιο συνολικό μίσθωμα (ήτοι 18.000 ευρώ μηνιαίως) και ποσοστό της πενταετούς αναπροσαρμογής του μισθώματος ίσο με το 100% της μεταβολής του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή επί του εκάστοτε διαμορφούμενου μηνιαίου μισθώματος. Η χρονική διάρκεια της μίσθωσης ορίζεται σε πενήντα (50) έτη από την ημερομηνία υπογραφής του μισθωτηρίου, με χορήγηση στον μισθωτή δυνατότητας παράτασης για άλλα είκοσι
(20) έτη, με διατήρηση των όρων αυτού και υπό την προϋπόθεση, ότι καθ’όλη τη διάρκεια του συμβατικού χρόνου,ο μισθωτής έχει πλήρως εκτελέσει τις αναληφθείσες διά της σύμβασης καιαπό αυτήν απορρέουσες υποχρεώσεις.

Ωστόσο ούτε από τον Δήμο Πατρέων κατατέθηκε τελικά συγκεκριμένη πρόταση για την αξιοποίηση του χώρου.

Ο διαγωνισμός αναμένεται να επαναληφθεί σε ημερομηνία που θα καθοριστεί, ενώ όπως είναι γνωστό, υπάρχουν αντιδράσεις από πολιτικούς και κοινωνικούς φορείς για την λύση που επελέγη για την μίσθωσή του.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις