Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Πάτρα: Το 2013, πριν 10 χρόνια, όταν ο εκλιπών σκηνοθέτης Λάκης Παπαστάθης είχε επισκεφθεί το Ιντεάλ στην Αγ. Νικολάου

Πάτρα: Το 2013, πριν 10 χρόνια, όταν ο ε...
Μαρτάτος Tάκης

Για την ειδική προβολή της συγκινητικής ταινίας του, "Ταξίδι στη Μυτιλήνη" με τον Χρήστο Χατζηπαναγιώτη

H είδηση του θανάτου του σημαντικού Έλληνα σκηνοθέτη Λάκη Παπαστάθη στα 80 του χρόνια συγκίνησε τον κόσμο του κινηματογράφου, του πνεύματος, τους σινεφίλ και όχι μόνο.

Ο Λάκης Παπαστάθης, ανατρέχοντας στο αρχείο μας, είδαμε πως πριν από περίπου 10 χρόνια είχε επισκεφθεί την Πάτρα μαζί και με τον γνωστό και αγαπητό ηθοποιό Χρήστο Χατζηπαναγιώτη για την ειδική προβολή του φιλμ "Ταξίδι στην Μυτιλήνη" που είχε φιλοξενηθεί στο ιστορικό σινε-Ιντεάλ που ακόμη λειτουργούσε ως κινηματογραφική αίθουσα, στις 18 Μαΐου 2013.

Η ταινία «Ταξίδι στη Μυτιλήνη» παραγωγής του 2010, σε σκηνοθεσία του Λάκη Παπαστάθη («Το μόνο της ζωής του Ταξείδιον») είχε αφήσει πολύ καλές εντυπώσεις στους θεατές που είχαν γεμίσει τότε το Ιντεάλ. Ήταν μία ξεχωριστή πράγματι βραδιά που μάλιστα είχε ελεύθερη είσοδο και την είχαν διοργανώσει μέλη από το Σύλλογο Νομού Αχαΐας που κατάγονται από το νησί της Λέσβου.

Σύμφωνα με το στόρι της ταινίας, έπειτα από 20 χρόνια παραμονής στο Παρίσι, μια υπόθεση κληρονομιάς φέρνει τον Κώστα πίσω στη γενέτειρά του, τη Μυτιλήνη. Εκεί θα συναντήσει μια νέα κοπέλα με την οποία είχαν γνωριστεί στη Γαλλία αλλά και όσους συγγενείς του είναι ακόμη ζωντανοί, ανακαλώντας έτσι τις μνήμες της παιδικής του ηλικίας.

Η σχέση που θα αναπτύξει με τη νέα αυτή κοπέλα, την Ελένη, που εργάζεται στο γηροκομείο Μυτιλήνης, θα ανοίξει στον Κώστα νέους δρόμους για την ζωή του και την τέχνη του.

Η πανέμορφη Μυτιλήνη πρωταγωνιστεί επίσης στην ταινία όπως και άλλα πανέμορφα και γραφικά σημεία του νησιού.

Το περιοδικό Αθηνόραμα είχε γράψει για το συγκεκριμένο φιλμ πως είναι «ένα τρυφερό, συναισθηματικό οδοιπορικό στις αναμνήσεις ενός ήρωα που συγκινεί στο νοσταλγικό παρελθόν. Εξαιρετικός ο Χρήστος Χατζηπαναγιώτης στο ρόλο του».

Επίσης στην ταινία έπαιζαν και η Μαρία Ζορμπά, ο Δημήτρης Καταλειφός, ο οποίος είχε πρωταγωνιστήσει και στο φιλμ «Θεόφιλος» του Λάκη Παπαστάθη το 1987, και ο Θόδωρος Κατσαδράμης.

*Ο Λάκης Παπαστάθης είχε γυρίσει και το 1981 την ταινία «Τον καιρό των Ελλήνων» που εκτυλισσόταν στα 1900, όταν μια ομάδα ληστών απάγει έναν νεαρό αστό (Κώστας Αρζόγλου) και καταφεύγει στο βουνό, περιμένοντας τα λύτρα για την απελευθέρωσή του. Τον αρχηγό των ληστών είχε ερμηνεύσει ο σπουδαίος Αλέξης Δαμιανός.

 

"Ταξίδι στη Μυτιλήνη".

"Ταξίδι στη Μυτιλήνη".

Ο εκλιπών σκηνοθέτης Λάκης Παπαστάθης στη φωτ. στα γυρίσματα της βραβευμένης ταινίας του, "Τον Καιρό των Ελλήνων".

Η φωτ. είναι από το φωτοάλμπουμ του https://lakispapastathis.gr/

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture