Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Ο σκηνοθέτης Λάκης Παπαστάθης και ο ηθοποιός Χρήστος Χατζηπαναγιώτης έρχονται στην Πάτρα

Ο σκηνοθέτης Λάκης Παπαστάθης και ο ηθοπ...

Για την προβολή του φιλμ "Ταξίδι στην Μυτιλήνη" στο Ιντεάλ στις 18 Μαίου 2013

Η ταινία παραγωγής του 2010, «Ταξίδι στη Μυτιλήνη» του 70χρονου σκηνοθέτη Λάκη Παπαστάθη θα προβληθεί αυτό το Σάββατο 18 Μαΐου 2013 στις 19.30 σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί με ελεύθερη είσοδο για το κοινό στην αίθουσα του Ιντεάλ στον πεζόδρομο της Αγίου Νικολάου, στην Πάτρα.

Την εκδήλωση διοργανώνουν τα μέλη του Συλλόγου Νομού Αχαΐας που κατάγονται από το νησί της Λέσβου.

Στην προβολή αναμένεται να παρευρεθούν τόσο σκηνοθέτης της ταινίας Λάκης Παπαστάθης (γνωστός στο ευρύ κοινό από τις προηγούμενες εξαιρετικές του ταινίες «Θεόφιλος» και «Το μόνο της ζωής του Ταξείδιον») και ο πρωταγωνιστής Χρήστος Χατζηπαναγιώτης που θα συζητήσουν με το κοινό.

Έπειτα από 20 χρόνια παραμονής στο Παρίσι, μια υπόθεση κληρονομιάς φέρνει τον Κώστα πίσω στη γενέτειρά του, τη Μυτιλήνη. Εκεί θα συναντήσει μια νέα κοπέλα με την οποία είχαν γνωριστεί στη Γαλλία αλλά και όσους συγγενείς του είναι ακόμη ζωντανοί, ανακαλώντας έτσι τις μνήμες της παιδικής του ηλικίας.

Η σχέση που θα αναπτύξει με τη νέα αυτή κοπέλα, την Ελένη, που εργάζεται στο γηροκομείο Μυτιλήνης, θα ανοίξει στον Κώστα νέους δρόμους για την ζωή του και την τέχνη του.

Η Μυτιλήνη πρωταγωνιστεί επίσης στην ταινία όπως και άλλα πανέμορφα και γραφικά σημεία του νησιού.

Το περιοδικό Αθηνόραμα είχε γράψει για το φιλμ, «ένα τρυφερό, συναισθηματικό οδοιπορικό στις αναμνήσεις ενός ήρωα που συγκινεί στο νοσταλγικό παρελθόν. Εξαιρετικός ο Χρήστος Χατζηπαναγιώτης στο ρόλο του».

Στην ταινία παίζουν ακόμα η Μαρία Ζορμπά, ο Δημήτρης Καταλειφός και ο Θόδωρος Κατσαδράμης.

Για κρατήσεις θέσεων το κοινό μπορεί να επικοινωνεί με τα μέλη του Συλλόγου: κα Κλειώ Βάρου, τηλ.: 2610 432701, 6945878628, κο Νάσο Βόμβα, τηλ.: 2610 221774, 6937214101.

 

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture